Színes Ötletek

a kézügyes blog

„A minőségi gyerekprogram az egész család kikapcsolódását szolgálja” - Pöttömkert és ami mögötte van

pottomkert_bpp_01.jpeg
Augusztus 15-én, vasárnap ismét Pöttömkert a Budapest Parkban! A főváros népszerű szórakozóhelye immár nyolcadik éve szervez családi rendezvényeket, ahol a gyerekeknek szóló koncertek, előadások mellett rengeteg izgalmas készségfejlesztő és ismeretterjesztő foglalkozás várja a közönséget, kicsiket és nagyokat egyaránt. A sorozat hátteréről, az aktuális programokról a Budapest Park munkatársával, Mayer Diánával beszélgettünk, olvassatok tovább! (Fotók: Kiss Kriszti) 

Miért fontos nektek, hogy havonta legyen egy nap, amikor a gyerekeké, a családoké a Budapest Park? 

A Budapest Park CSR tevékenységének szerves része a családoknak szóló Pöttömkert rendezvénysorozat, amit 2014 óta szervezünk meg. A tavalyi év rendhagyó volt, sajnos már az előszervezési szakaszban le kellett állítanunk a programmal kapcsolatos teendőket, ezért idén még nagyobb energiákkal fogtunk bele, hisz nagyon szeretjük, amikor vidám gyerekek csillogó szemekkel futják be a területet, és egész más arcát mutatja a Park, mint este. És bár 99%-ban ingyenesen tudtuk adni a családoknak az élményt, a tavaly felhalmozott veszteségeink miatt az idei évben családbarát árat vált szükségessé bevezetnünk, amit reményeink szerint a jövő évben ismét elengedhetünk.

Azért is fontos nekünk a Pöttömkert, mert egyrészt a szülők ilyen formában megmutathatják a lurkóknak azt a helyet, ahová ők kikapcsolódni járnak, másrészt a gyerekek már egészen pici korban is közelebb kerülhetnek egy zenei közeghez. Nagyon fontosnak tartjuk az edukációt, ezért is szervezünk sokféle készségfejlesztő programot a Pöttömökre.

Milyen szempontok mentén állítjátok össze az aktuális programokat? Gondolok itt arra, hogy min múlik, milyen arányban lesznek foglalkozások, előadások, gyerekeknek szóló koncertek? 

Sokunknak a Park dolgozói közül kisgyerekünk van, és tudjuk, hogy a minőségi gyerekprogram az egész család kikapcsolódását szolgálja. Ezért a legfontosabb szempont, hogy minden fellépő produkció vagy kiállító, közreműködő valós értékeket közvetítsen, igényes legyen és picit egyedi is akár.

Az évek során jól kialakult, hogy a színpadi produkciók két helyszínen valósulnak meg, váltva egymást, ezzel egyrészt a vendégeket is mozgatjuk, illetve technikai beállások is kényelmesen megvalósulhatnak. Továbbá az is szempont, hogy a korábbi órában az egészen piciknek szóló Kerekítővel kezdünk, majd „csúcsidőben” a fellépő gyerekzenekaré a pálya, azt követi egy kis levezető művészeti produkció (idén Hajnal Máté bűvész káprázatos showja), és végül a nagyobb srácoknak is érdekes meseszínházi előadás. Augusztus 15-én a Batyu Színháztól a Mesemalac című nagy bábokkal játszott darabját tekinthetik meg a családok.

Közben a Park területén számos izgalmas foglalkozás várja az érdeklődőket, mint például hangszerek kipróbálása, tudomány köré szerveződő, vagy akár környezetvédelemi témájú játékok, illetve a Piatnik társasjátékai. Készülünk mindig a legkisebbeknek tipegő játszótérrel, de az ugrálóvár és trambulin sem maradhat ki! :) Szerves részét képezi a Pöttömkerteknek, hogy egy-egy civil szervezetet fókuszba helyezünk, ami nem csak azt jelenti, hogy helyet adunk számukra az aktuális Pöttömkerten, hanem a social platformjainkon is lehetőséget biztosítunk nekik a bemutatkozásra. Kis, közepes és nagy szervezetek is kerültek már így kapcsolatba velünk és ápoljuk a jó viszonyt, más CSR tevékenységünk által is.

pottomkert_bpp_02_sm.jpg

Jellemzően a Budapest Park látogatóinak családos része jár a Pöttömkertre, tehát akik egyébként is gyakori vendégek nálatok, vagy egy teljesen más közönséget tudtok megszólítani ezzel a sorozattal?

Nehéz erre válaszolni, mert eddig egy alkalomtól eltekintve mindig ingyenesen rendeztük meg a Pöttömkertet, így nincs viszonyítási alapunk. Tehát csak szubjektíven mondhatjuk, hogy látunk kölcsönösséget, de jellemzően más közönséget érünk el, akikből reményeink szerint Park látogatók lesznek egy-egy estére is.

Milyen programok várhatók most vasárnap, amiket semmiképp sem érdemes kihagyni? 

Kihagyhatatlan önmagában az egész, de tényleg! Családbarát áron ennyi változatos és színes program egy helyen az idei évben szerintünk sehol sincs Budapesten. Na jó, ha muszáj kiemelnem párat, akkor a sort a koncerttel kezdeném, a Rutkai Bori Banda nagy favoritunk, egyedi számaival és Bori szuper horgolt sapijaival-bábjaival megszínesíti a gyerekeket is a produkcióban, továbbá ujjlenyomat emléket sem szerezhet be az ember bárhol, velünk pedig itt lesznek a BRFK 9.kerületi rendőrkapitányság kollégái, akik ebben segédkeznek a sátruknál. De a Játékos Tudomány-Furfangos Csudavilág közel 70 játékkal készül, hogy játszva tanulhasson az érdeklődő gyermek, és a UNICEF két kis dínó a világ körül levélcsomag sorozat kampányáról is tudnánk sokat-sokat beszélni.

A közönségsikeres arcfestést sem hagyjuk el idén, a Vöröskereszt önkéntesei mellett az ArtPaint sminkesei is kívánság szerint pingálják szuperhőssé vagy kedvenc állattá a gyerekek arcát.

Van-e esetleg olyan foglalkozás, amit kifejezetten ajánlanátok egy kreatív hobbi blog olvasóinak, tehát ahol szerepet kaphat a kreativitás, kézügyeskedés? 

A kreativitás szerepet kap sok közreműködőnél a Pöttömkerten, leginkább a zene és a logikai játékok, feladványok, társasjátékok mentén. A kézügyeskedés terén a piciknek készülünk csudaszép színű vízbázisú festékekkel termények-kövek megfestéséhez, illetve a Down Alapítvány asztalánál medált festhetnek a gyerekek, mindamellett, hogy az alapítvány ügyfelei által készített kézműves termékek megvásárlásával - például kosarak, kerámiavirágok, és kézzel festett, egyedi fadobozok - támogathatják az Alapítvány segítő munkáját.

Idén hány alkalommal számíthatunk még Pöttömkertre, vagy esetleg ahhoz hasonló, családok, gyermekek figyelmébe ajánlott programokra? 

A mostani vasárnapon kívül idén még egyetlenegyszer lesz lehetőség ellátogatni a Pöttömkertre, szeptember 19-én. Akkor a Fonogram-díjas Farkasházi Réka és Tintanyúl zenekar lesz a fő produkció színpadunkon.

Milyen feltételekkel lesz látogatható a vasárnapi Pöttömkert, mikor érdemes érkezni? 

A jelenleg érvényben lévő kormányrendelet alapján zenés táncos rendezvények - így a Pöttömkert is - 500 fő feletti várható vendégszám esetén VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNYT kötelesek elkérni a 18 éven felüli vendégektől. Ez a folyamat picit lassítja a belépést a korábbi évekhez képest, de a kapunyitást nem befolyásolja, az 10:00-kor lesz és a Park a családoké egészen 15 óráig.

A rendezvényre a 9. kerületi lakcímkártyával, valamint 2 éves korig ingyenes a belépés. A gyerekjegy 499 Ft, a felnőtt 999 Ft, melyeket akár a helyszínen, akár elővételben is meg lehet vásárolni a Budapest Park oldalán. 
fekvo_pottom.bmp
A programokról részletes információkat a kapcsolódó Facebook-eseményen találhattok!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3616657254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása