Színes Ötletek

a kézügyes blog

A nyár színei és illatai a piacokon - Vásárlás csomagolásmentesen

20210602_112658.jpg

A város azon részén élünk, ahol a közvetlen közelben nincs sem piac, sem csomagolásmentes bolt, és bár a zero-waste szemlélet az irányadó a vásárlások során minden más jellegű üzletben is, azért nagy öröm, ha sikerül eljutnom valamelyikbe - emiatt született most ez a rövid bejegyzés, hogy megoszthassam veletek!

Imádom a piac hangulatát, a sok színes és illatos terméket, a választékot, nem utolsósorban azt, hogy kimérve, saját tárolóimba kérve tudom hazavinni az élelmiszerek változatos sorát. Szerencsére egy csomagolásmentes bolt is van a közelben, ezért többnyire egy körben szerezhetek be minden szükséges tételt. Ma ugyan máshová indultam, de szerencsére mindig van nálam pár doboz és textiltáska, ami kapóra jön akkor is, ha épp palántavásárlás miatt térek le eredeti útvonalamról. A házilag készített tisztítószereim egyik fontos összetevője az ecet, amit most először kaptam kimérve - így egy újabb állandó tételt jelentő műanyag flakontól szabadul meg a háztartásunk. Erről jutott eszembe, hogy összegyűjtök néhány hasznos linket korábbi bejegyzéseinkhez, ami segítségetekre lehet egy környezettudatosabb életmód kialakításában, anélkül, hogy radikális változtatásokat kellene végrehajtanotok. Hamarosan pedig újabb cikkekkel is jelentkezünk a témában!

producebags3.jpg

Készíts sokszor használható bevásárlótáskát, közismertebb nevén szütyőt!

Használt farmert az asztalra! - Kacatmentő sorozatunk újabb fejezete

10 tipp egy zöldebb gyerekszobáért

Mókás elfoglaltságok esőnapokra

Szívesen ajánljuk figyelmetekbe, hogy van egy Szütyő Challenge néven futó országos kezdeményezés a Facebookon, ahol egymásra találhatnak a felesleges anyaggal és a varrás terén szabad kapacitással rendelkezők, illetve azok a támogatók, akik a kiosztásban segítenének önkéntes alapon. Ha valamelyikben magadra ismersz, csatlakozz a közösséghez!

Tudjuk, nem mindenkinek van ideje és eszköze varrni, de ahogy egyre kézenfekvőbbé válnak a zacskók és más, egyszer használatos termékek helyettesítésére szolgáló alternatív megoldások, úgy egyre könnyebb beszerezni is őket.

Ha van kedvetek, osszátok meg velünk, nálatok mik azok a változtatások, amit könnyedén beépítettetek a napi rutinba és mik azok, amik nehezebben mennek! Keressetek minket itt, Facebookon vagy Instagramon, szívesen látjuk a véleményeteket!

banner_otthones_uton_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4616580010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása