Színes Ötletek

a kézügyes blog

Építsetek hóembert Bagoly Fülöpékkel! - Játsszatok velünk és nyerjetek ajándékcsomagot!
Kézügyes ötletek Firkafalváról

0_cover.jpg

A legtöbb gyerek - és sok felnőtt is - szeret hóembert építeni, de az időjárás nem mindig kedvez ennek a téli mókának. Amíg várjuk az igazi hópelyheket, nem kell lemondanunk erről a szórakoztató tevékenységről, otthonunk meleg falai között is nekiláthatunk, és még elolvadni sem fog! Persze az nem túl meglepő, hogy ezúttal nem hókristályokra lesz szükség, hanem különböző kreatív eszközeinket hívjuk segítségül a feladat megoldásához. A folytatásban megtudhatjátok, hogy pontosan miből építkezhetünk!

A Mikulásvárással startoló legújabb sorozatunkban a Firkafalva foglalkoztatóiban megjelenő mesékhez kapcsolódva adunk olyan ötleteket, melyeket a kisebbek is el tudnak készíteni egyedül, vagy szüleik, nagyobb testvéreik segítségével. A decemberi számban Bagoly Fülöpék hóembert építenek, de nem ám a mindenki által jól ismert módon! Hogy mit találtak ki ezúttal, az az aktuális BagolyFióka  kreatív foglalkoztatóból kiderül!

Biztosan minden háznál akad fél pár zokni - talán nem is egy, használhattok egy-egy pár kinőtt darabot is, első hóemberünk ugyanis ebből készül majd! 

9_52.jpg

Amire még szükségetek lesz:

  • rizs
  • fehér pompom
  • narancs és fekete filc
  • ragasztópisztoly
  • szemes matrica
  • hajgumik

3_79.jpg

Egyáltalán nem lesz nehéz dolgotok! A teendő elsőként csupán annyi, hogy töltsétek meg a zoknit rizzsel! Használjatok tölcsért, vagy hívjatok segítséget, aki megfogja a zoknit, amíg beleöntitek. Kétféleképpen is kialakíthatjátok a hóember testét: vagy gumizzátok meg testrészenként, és utána folytassátok a feltöltést vagy öntsétek háromnegyedig, gumizzátok le a tetejét, és utólag alakítsátok ki a testének arányait!

4_72.jpg

Ezután már csak dekorálni kell! A filcek és pompomok rögzítéséhez használjatok ragasztópisztolyt - csak óvatosan a forró anyaggal, felügyelet mellett, vagy segítséggel dolgozzatok!

Forrás: onecreativemommy.com

A következő hóember figura elkészítéséhez már segítség sem kell, bátran nekifoghattok egyedül is!

11_42.jpg

Amire ezúttal szükségetek lesz:

  • fehér papír
  • fekete papír
  • narancssárga papír
  • barna papír
  • színes karton - a háttérnek
  • olló
  • ragasztó
  • fekete filctoll

12_38.jpg

A fehér lapból készítsetek tekercseket, az illesztést rögzítsétek ragasztóval! Ezt a sávot kívülről is kenjétek be ragasztóval, majd helyezzétek el őket egymás fölé a háttérnek választott kartonon!

Ezután a fekete félkör felületét kenjétek be ragasztóval az ívelt széleket kihagyva és tegyétek a felső papírtekercsre! Ez lesz a kalap karimája. A fekete téglalappal járjatok el ugyanúgy, mint a fehérekkel, de ragasztás előtt díszítsétek, például egy kék papírcsíkkal - vagy ahogy szeretnétek!

Ragasszátok helyükre a hóember faág karjait és az orrát, majd rajzoljátok meg filccel a szemeit és a gombjait! Ennél könnyebben talán nem is lehet hóembert építeni - és még a kezetek sem fagyott le!

Forrás: easypeasyandfun.com

Ahogy megígértük, nem csak kreatív ötletekkel, de JÁTÉKKAL is jelentkezünk! Nincs más dolgotok, mint a Facebook bejegyzés alatt megírni kommentben, hogy melyik a kedvenc hóval - esetleg jéggel - kapcsolatos téli tevékenységetek! Választhattok sportot, játékot, amit csak szeretnétek! 

A ajándékcsomag, ami a szerencsés nyertesre vár:

00_cover.jpg

Kövessétek a Színes Ötletek Blog és a Firkafalva  Facebookját vagy csatlakozzatok a Színes Ötletek blog alkotói csoportjához, hogy a következőről se maradjatok le! 

 

A "Kézügyes ötletek Firkafalváról" nyereményjáték játékszabályzata és alapelvei

A nyereményjáték meghirdetésével együtt közzéteszünk néhány fontos tudnivalót, hogy elkerüljük az esetleges félreértéseket. Kérünk mindenkit, aki bármilyen formában részt szeretne venni a játékban, szánjon néhány percet az elolvasására! 

- A jelentkezés beküldési határideje: 2021. január 10. 24:00. A Színes Ötletek Blog a beküldési határidőt indokolt esetben saját hatáskörben meghosszabbíthatja, erről a kapcsolódó felületeken a közönséget idejében tájékoztatjuk. 

- Az eredményhirdetés időpontja: 2021. január 11. A nyertesek értesítése és a nyereménykiküldés részleteinek egyeztetése kommentben és privát Facebook üzenetben történik. 

- A játékban nem vehetnek részt a Kid Plusz Média kiadó és a Színes Ötletek Blog munkatársai és azok közvetlen családtagjai.

- A sorsolás véletlenszám-generátorral történik, utólagos reklamációnak nincs helye. A Színes Ötletek Blog fenntartja a jogot, hogy az esetleges sértő hozzászólásokat, kommenteket moderálja a bloghoz kapcsolódó felületeken.

- A játékot a Facebook nem támogatja, nem hagyja jóvá és nem kezeli, a promóció semmilyen tekintetben nem kapcsolódik a Facebookhoz.

- A játékosok a részvétellel, ráutaló magatartással elfogadják a fenti szabályzatot, és a játék lebonyolítására, kommunikációjára vonatkozó alapelveinket. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6416323140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása