Színes Ötletek

a kézügyes blog

Bocskoros Mikulásvárás - Ti mit tesztek az ablakba?
Kézügyes ötletek Firkafalváról

cover_2.jpg

Az egész családot közös kézműveskedésre invitáljuk legújabb sorozatunkkal, amiben a Firkafalva foglalkoztatóiban megjelenő történetekhez kapcsolódóan adunk olyan ötleteket, melyeket a kisebbek is el tudnak készíteni szüleik vagy nagyobb testvéreik segítségével. Idén ősszel Bagoly Fülöp és Nyúl Bence nem kis dolgot visznek véghez azért, hogy felvidítsák kedves barátjukat, Mackó Maját, aki minduntalan hiába tisztította ki bocskorát az ősz szakállút várva. Hogy pontosan mi történt a Nyárfásligetben, kiderül az aktuális számból, az pedig, hogy ti mit tehettek még az ablakba csizmácskákon kívül, megtudható a mai bejegyzésből - a hajtás után!

Igaz, még csak november eleje van, de a hamarosan érkező Mikuláshoz kötődő mesék, a várakozás izgalmas hangulata már ilyenkor beköltöznek az otthonokba és a boltok polcai is roskadoznak a csillogó-csábító édességektől. Mi mégis arra buzdítunk titeket, hogy meggondolatlan vásárlás helyett inkább töltsetek értékes időt együtt és készüljetek úgy az elkövetkező ünnepekre, hogy abból a család apraja-nagyja profitáljon elsősorban. A játékos feladatok segítik a kreatív gondolkodás kialakulását, fejlesztik a fantáziát, a gyermekeknek pedig néha nincs is nagyobb kincs, mint a sokszor elfoglalt szüleikkel töltött idő!

1.png

Azt biztosan tudjátok, hogy kedveljük az újrahasznosított alapanyagból elkészíthető ötleteket. Az egyik legkönnyebben elérhető, minden háztartásban fellelhető ilyen anyag a konzervdoboz, már nagyon sokszor szolgáltatott témát a kézügyeskedéshez, így a Mikulás-várást sem oldjuk meg nélküle. A következő tartó nem csak a téli dekorációnak, de az apró édességeknek is helyet biztosíthat, és nem kell más hozzá, csak nagy konzervdobozok, ragasztó, festék, textil-vagy bőrdarabok, szalagok és néhány gomb. Az elkészítés menete a galériában!

Fontos: A konzervdobozok éles széle könnyen elvághatja a gyerekek kezét, ezért ők inkább kérjenek szülői segítséget a lecsiszolásához, mielőtt munkához látnak és tegyenek így a díszítés rögzítéséhez szükséges ragasztópisztoly használatakor is!

Forráspoofycheeks.com

Pici meglepetéseket, sütit vagy csokit is rejthettek ezekbe a háromszög alakú ajándékdobozokba, ami remek ötlet, ha ti is szeretnétek kedveskedni barátaitoknak, szeretteiteknek vagy olyan ötletet kerestek, ami majd az adventi készülődésnél is jól jön, vagy nagyszerűen mutat majd a karácsonyfán! Az elkészítés öröme mellett nem utolsó szempont az sem, hogy elkerülhetitek vele a műanyag és celofán csomagolást. Ez annyi minden egyben, hogy szinte hihetetlen, milyen egyszerű el lehet készíteni! Nézzétek csak!

3_60.jpg

Készítsetek elő színes kartonpapírt, ollót, ragasztót, lyukasztót, szalagokat és már ki is próbálhatjátok! Vágjátok ki az alapot a sablon szerint, hajtsátok be a szaggatott vonal mentén és dekoráljátok tetszés szerint!

Forrás: artesanatobrasil.net

A legkisebbeknek is mutatunk tennivalót! Kezeket fel!

1_72.jpg

Készítsétek kétoldalasra és ragasszátok az ablakra, hogy utat mutasson a Mikulásnak és titeket is emlékeztessen a várakozás örömére!

Forrás: simpleeverydaymom.com

Ha bármelyik alternatív mikuláscsomagot vagy dekorációt elkészítettétek közösen, és szívesen látnátok viszont a blogon, hogy szélesebb körben is büszkélkedjetek vele, készítsetek fényképet róla és küldjétek el nekünk a szinesotletek.blog.hu@gmail.com e-mail címre, vagy töltsétek fel Facebookon a Színes Ötletek blog alkotói csoportjában,mi pedig hamarosan közzétesszük!

A cikk kapcsán hamarosan játékot is hirdetünk, melyben ajándékcsomagot nyerhettek egyenesen Firkafalváról! Csatlakozz te is a Színes Ötletek és a Firkafalva Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr516243136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása