Színes Ötletek

a kézügyes blog

Karácsonyváró ötletek kis kézügyeskedőknek
A Móra Kiadó kiadványaiból szemezgetünk

5_64.jpg

A karácsonyi készülődés mindannyiunkat magával ragad, ebben az időszakban nálunk is egyre többször olvashattok az ünnepre hangoló bejegyzéseket. Együtt várjuk a Mikulást, készítünk adventi naptárat és koszorút, csomagolunk, díszítünk, ajándékozunk. Annyi mindent készíthetünk saját kezűleg, akár felnőttként, akár gyerekként látunk neki - jobb, ha idejében elkezdjük, hogy mindenre sor kerüljön, amit szeretnénk. A mai, kisebbekkel is elkészíthető kézügyes ötletet a Karácsonyvárók naplójából, a Móra Kiadó gondozásában megjelent különleges kiadványból kölcsönöztük, kísérőkártyát készítünk az ajándékokhoz. A folytatásban kiderül, milyen egyszerűen!

Az advent a várakozás, a karácsonyi készülődés időszaka. Szinte minden napra jut valamilyen népszokás, hagyomány vagy valamely jeles személyiség emléknapja, ezeken vezet végig a naptár, mely november 30.-ával, András napjával kezdődik és az év utolsó napján, Szilveszterkor zárul. Ebben a rendhagyó foglalkoztatófüzetben az útmutatókkal és sablonokkal kiegészített kreatív ötleteken felül helyet kap minden, amit tudni szeretnél a karácsonyról, és a hozzá kapcsolódó varázslatos időszakról. Papírra vetheted terveidet, fejthetsz rejtvényt, ha pedig naplót akarsz vezetni, azt is megteheted benne! Segíthetsz ünneplőbe öltöztetni a szobát, hogy a karácsonyi fények még szebben ragyogjanak. Készíthetsz karácsonyfadíszt, ajándékot, egyedi képeslapon küldhetsz jókívánságokat barátoknak, rokonoknak, de gondoskodhatsz egyedi kísérőkártyákról is - ma ezeknek az elkészítését mutatjuk meg. 

0_22.jpg

Amire szükséged lesz:

  • színes karton
  • vonalzó
  • ceruza
  • olló
  • ragasztó
  • színes, mintás csomagolópapír

4_66.jpg

1. lépés: Szerkeszd a kartonra a kép szerinti rajzot. A foglalkoztatóban megtalálod kivágható sablonként is, csak körbe kell rajzolnod!

sablon.jpg

2. lépés: Vágd ki!

1_81.jpg

3. lépés: A karton egyik felét díszítsd kedved szerint karácsonyi mintával. Például vágj ki különböző motívumokat és ragaszd fel a kártyára! (Mi már régen nem használunk hagyományos csomagolópapírt, de másoktól néha kapunk, ezeket mindig eltesszük hasonló kreatív célokra.)

2_77.jpg

4. lépés: A másik oldalra írd rá csomagoláskor, kié lesz az ajándék.

3_72.jpg

Az alábbi videóban meg is nézhetitek, mi hogyan csináltuk.

Készíthetsz magad is kis meglepetéseket karácsonyra! Nem mindig könnyű eltalálni a családtagok, rokonok, barátok ízlését, de a magunk készítette ajándéknál sok szempontból nincs értékesebb, legyen bármilyen apróságról is szó.

Hamarosan további nagyszerű ajándékötleteket osztunk meg veletek, hiszen jobbnál jobbak várnak rátok a Karácsonyvárók naplójában. A könyvet akár meg is nyerhetitek hamarosan induló játékunkban. Figyeld a Színes Ötletek Facebookját, vagy csatlakozz a Színes Ötletek blog alkotói csoportjához, nehogy lemaradj róla! Kreatív ötletekben gazdag adventi készülődést kívánunk!

A karácsonyváró ötletek megvalósításához az eszközöket és az anyagokat a Nebulo biztosította.

karacsonyvarok_naploja_adventi_foglalkoztatofuzet_web_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8516286492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása