Színes Ötletek

a kézügyes blog

Színes irodalmi esemény a Várkert Bazárban
Programajánló hétvégére

lead_margo_event_cover.jpg

Ma indul a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár a Várkert Bazárban, ahol a szervezők közel 60 különféle íróközpontú programmal várják a látogatókat, melyek megmutatják a könyveken túli világot is. Az esemény rendhagyó szerzői esteken, koncerteken és felolvasásokon biztosít teret az író, a könyv és az olvasó egymásra találásának. Az izgalmas programok között találhatunk költészeti műsorokat, színházi előadásokat, könyvbemutatót, és sok minden mást is, amiről a folytatásban olvashattok!

Október 15–18. között a járványügyi szabályokat figyelembe véve a Várkert Bazárba költözik az irodalom, és rengeteg program online is követhető lesz. A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál kapcsolódó programjaként megvalósuló rendezvényen mutatja be legújabb könyvét többek között Barabási Albert-László, Háy János, Jászberényi Sándor, Karafiáth Orsolya, Kerékgyártó István, Kiss Tibor Noé, Mucsi Zoltán, Nyáry Krisztián, Pető Péter, Rubik Ernő, Tisza Kata és Závada Pál. A Margón rendhagyó irodalmi-zenei műsorával fellép Pátkai Rozina, valamint Bereményi Géza és Járai Márk és online részt vesz számos külföldi szerző is. A szigorú biztonsági intézkedések miatt a könyvvásárt hagyományos formában nem tartják meg, de a friss megjelenések a Bookline-nak köszönhetően online és a helyszínen is kedvezményesen megvásárolhatók lesznek.

„A járvány megváltoztatta az életünket, de az olvasás segít megérteni, hogyan lehet együttélni az új helyzettel.” - Valuska László, a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár igazgatója

 Alább láthattok egy kis ízelítőt a változatos programokból.

Október 15. csütörtök 16.45 Kisszínpad - Szávai Géza: Cérnapóráz

A szerzővel Ungváry Rudolf beszélget, közreműködik: Gazsó György. A Cérnapóráz egyik hőse, a Totya nevű kutya körül örvénylő történetek szálain gyerekek, nők „és más kiszolgáltatottak” egymást keresztező életútjai tárulnak elénk. 

Október 15. csütörtök 20.00 Nagyszínpad - Jászberényi Sándor: A Varjúkirály - Nyugati történetek

A szerzővel Valuska László beszélget, közreműködik: Kaszás Gergő. A magyar Hemingwayként számontartott novellista a halálról és születésről, barátságról és elengedésről, a házasság magányáról, a magát megbosszuló gyermekkorról a minimálpróza nyelvén mesél nekünk.

Október 16. péntek 17.00 Kisszínpad - Lackfi János: Száll a kakukk a fészre

A szerzővel Szabó T. Anna beszélget. Lackfi János új könyve bolondozás, a képzelet képtelen játéka a magyar történelem jeles szereplőivel és zseniális irodalmi alkotóival. Az elsőre tiszteletlennek tűnő hangnem mögött mély szeretet, rengeteg ismeret és persze remek humorérzék bújik meg.

Október 16. péntek 21.00 Nagyszínpad - Minka x BernáthY x Karcis

A komplex élménynek ígérkező előadás Pátkai Rozina projektje, melyben huszadik századi magyar költők verseit dolgozza fel elektronikus zenei alapokon. 

Október 17. szombat 10:00 Nagyszínpad - Dan Brown: Vad Szimfónia

A New York Times többszörös bestseller szerzője első gyerekkönyvével debütál, ami tele van vidámsággal, zenével és szórakozással! A 3-7 éves korosztálynak célzott kiadvány különlegessége az, hogy minden állathoz külön zenei tétel tartozik, mely egy ingyenes interaktív telefonos applikáció segítségével érhető el. A délelőtt folyamán még további sokszínű, gyermekeknek szóló előadás és bemutató várja a családosokat!

Október 17. szombat 10:00 Kazamataszínpad - Nagy Ádám, Trencsényi László, Veszprémi Attila: A Pál utcai küldetés – Mentsük meg Ernőt!

A szerzőkkel és Balatoni József történelemtanárral, influenszerrel, íróval Diószegi Endre irodalomtanár beszélget. A Molnár Ferenc regénye nyomán készült interaktív történetben minden jelentős fordulópontnál döntés előtt áll az olvasó, mely meghatározza, melyik oldalon folytatandó az olvasás. 

Október 18. vasárnap 10:00 Kiszínpad - Herendi Kata - Szabó Eszter Judit: 20 önismereti kérdés és válasz – Pszichológiai kézikönyv önmagadhoz

A szerzőkkel Lovász László beszélget. A Pszichoforyou online magazin szerzői ebben a könyvben húsz alapvető téma köré csoportosítják a legfontosabb önismereti gondolatokat, hogy azok kapaszkodóként szolgáljanak az önismeret útján. 

Október 18. vasárnap 14:00 Kazamataszínpad - Kedvenc íróm – kedvenc műfordítóm

A Magyar Műfordítók Egyesületének programján Forgách András és Németh Gábor beszélget.

A teljes programot ITT találjátok, sok más érdekes és fontos információt pedig a rendezvény weboldalán és Facebookján. A létszámkorlát miatt a részvételhez regisztráció szükséges, siessetek, nehogy lemaradjatok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3216240082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása