Színes Ötletek

a kézügyes blog

Kiállítások, képzőművészeti tárlatok a CAFe Budapest idei programjában

barabasi_lab_rejtett_mintazatok.jpg

Október 9-én, pénteken kezdődik és tizenhét napon át tart a CAFe Budapest, a régió immár 29. alkalommal megrendezett, legnagyobb kortárs összművészeti fesztiválja. A rendezvénysorozat programjában számos kiállítás is helyet kapott a Moholy-Nagy László életművét bemutató szabadtéri tárlattól 14 ország több mint 100 dizájnerének seregszemléjéig. Azoknak az olvasóinknak, akiket nem csak a kézügyeskedés vetületében érdekel a kreativitás, érdemes felkeresniük a fesztivált! Programajánló a folytatásban!

Moholy-Nagy 125 - Budapesti közterületek

Megnyitó: 2020. október 9., 11.00,

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ szabadtéri installációsorozata idén a 125 éve született Moholy-Nagy László munkásságát, fotográfiai, művészetelméleti látásmódját idézi meg. Az immár harmadik éve kiállítótérré átalakított szállítmányozási konténerekben megismerkedhetünk Moholy-Nagy egyedülálló életművével. Az installációk szerkezetét, a tárlat és a tér grafikai megoldásait a Bauhaus világa ihlette. A belső tér kialakításának koncepcióját Moholy-Nagy az „új látást” fókuszba helyező, a fény alaptermészetét kutató munkái határozzák meg. Egy térbe függesztett, színes plexiformákból álló, megvilágított mobilszerkezet izgalmas lehetőséget kínál a fény-árnyék játékának fotózására, a látogató ekként is Moholy-Nagy nyomába szegődhet.

A kiállítás megtekinthető október 9–25. között.

Határtalan Design - Kiscelli Múzeum

Megnyitó: 2020. október 10., szombat, 10:00,

Régiónk egyik legjelentősebb, másfél évtizedes múltra visszatekintő, független kiállítása és összművészeti rendezvénysorozata ezúttal 14 ország több mint 100 dizájnerének, ékszertervezőjének és képzőművészének munkáit mutatja be. Története során első alkalommal a kiállítás szűkebb válogatása Pozsonyban (Design Weekend Bratislava), majd Bécsben (designaustria) is látható lesz.

A közönség a dizájntárgyakon kívül tárgyszimulációkkal, kortárs ékszerekkel, a járványügyi helyzet okán virtuálisan létrejött alkotásokkal, környezettudatos és a társadalmi szerepvállalást hangsúlyozó, a műfaji határokat szabadon értelmező projektekkel és ezekről készült filmekkel, valamint a gasztronómia kulturális és kreatív összefüggéseit bemutató művekkel találkozhat. Az eseményt összművészeti és szakmai programok, kortárs tánc és zenei előadások, valamint tematikus kurátori tárlatvezetések gazdagítják.

A kiállítás megtekinthető október 10. és november 15. között.

Barabási Lab: Rejtett mintázatok, avagy a hálózati gondolkodás nyelve - Ludwig Múzeum

Megnyitó: 2020. október 9., 11.00

A Rejtett mintázatok a nagyrészt Barabási Albert-László fizikus és hálózatkutató tevékenységéhez köthető kutatások elmúlt 25 évének bemutatása köré szerveződik. A hálózati vizualizáció alakulásának-fejlődésének nyomon követésével – a Barabási-kutatólabor meghatározó projektjeinek bemutatása révén – a módszer változatos alkalmazási területei és konkrét esetei jelennek meg a kiállításon.

Barabási kutatásainak középpontjában a dolgok és jelenségek közötti, többnyire láthatatlan összefüggések keresése, az ismétlődő mintázatok felderítése áll, amelyek összekapcsolják a természetet, a társadalmat, a nyelvet és a kultúrát.

A kiállítás egyik újdonsága a globális művészeti hálót (Global Art Network) kiegészítő magyarországi hálózat bemutatása, amely a művészek és intézmények közötti összetett kapcsolatokat jeleníti meg.

A kiállítás megtekinthető október 10. és január 17. között.

Art Market Budapest - Nemzetközi kortárs képzőművészeti kiállítás és vásár 

2020. október 22. 23., 24., 25., 11.00, Millenáris Park

Közép- és Kelet-Európa első számú és Európa egyik kiemelkedő nemzetközi képzőművészeti vására, az Art Market Budapest immáron 10. alkalommal szolgál különleges élménnyel a műértő és műélvező közönségnek. Magyarország legnagyobb, évente megrendezésre kerülő kortárs képző- és fotóművészeti kiállítása rendszerint a világ közel harminc országából érkező mintegy száz kiállító jóvoltából, több mint 500 művész több ezer alkotását mutatja be a budapesti Millenáris lenyűgöző kiállítási csarnokaiban és parkjában. A népszerű művészeti esemény ezúttal a 30 évvel ezelőtt Kelet-Európában lezajlott rendszerváltást és annak művészeti vonatkozásait helyezi a figyelem középpontjába.

Sean Scully: Átutazó - Retrospektív kiállítás, Magyar Nemzeti Galéria

Megnyitó: 2020. október 14., 10:00

A Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria a kelet-közép-európai régióban először mutatja be retrospektív igénnyel Sean Scully életművét. Scully az absztrakció legfontosabb kortárs képviselői közé tartozik, akinek művészetét egyszerre jellemzi formai redukció és referenciális gazdagság, geometrikus építkezés és expresszív önkifejezés. A kiállítás az életmű összes meghatározó periódusát áttekinti az 1960-as évek korai figurális kísérleteitől az 1970-es évek minimalista formanyelvén, az 1980-as évek expresszív sávokból építkező, plasztikai értékű alkotásain át az ablak- és falmotívumokkal asszociálható műcsoportokig, illetve egészen a közelmúlt sokakat meglepő figurális fordulatáig. A mintegy száztíz Scully-művet bemutató kiállításon a monumentális festmények mellett megjelennek papírmunkák, plasztikák és fotóművek is.

A kiállítás megtekinthető október 14. és január 31. között.

A CAFe Budapest programjában természetesen nem csak képzőművészeti események lesznek idén, válogathatunk érdekes komoly- és könnyűzenei koncertek, színpadi, sétaszínházi és újcirkusz előadások közül! További információkért keressétek fel a CAFe Budapest honlapját és Facebook-oldalát!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr116229928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása