Színes Ötletek

a kézügyes blog

jumpSTART – A Magyar Képzőművészeti Egyetem az Art Market Budapesten

artmarket_cover.jpg

Ahogy nemrég mi is hírt adtunk róla, a Magyar Képzőművészeti Egyetem idén ősszel hagyományteremtő céllal indít új programsorozatot annak érdekében, hogy a hallgatók betekintést nyerhessenek a műkereskedelem és a kortárs művészeti piac világába, és bemutatkozhassanak a nagyközönség előtt. A jumpSTART nevű eseménysorozat részeként a Magyar Képzőművészeti Egyetem idén is részt vesz az Art Market Budapesten, Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi kortárs képzőművészeti vásárán, amely nagy hangsúlyt fektet az innovatív művészeti tartalmakra, a fiatal, feltörekvő alkotókra. A vásár, amely évente több tízezer látogatót fogad, idén 14. alkalommal nyitja meg kapuit és október 17-20. között látogatható régi helyszínén, a Millenáris B épületében. Az egyetem standján, a Projekt szekcióban (PR104-105) kiemelkedő hallgatóink munkáit mutatjuk be, amelyek a művészeti közönség, a gyűjtők és a látogatók számára is megvásárolhatók. Részletek a folytatásban! (Illusztráció: Best of Diploma / Glauser Lisa Árnika / Lélekmozdulat)


Az Art Market C épületének előcsarnokában a látogatókat rögtön egy Képzős alkotás fogadja a vásár ideje alatt, az idén rektori különdíjjal is elismert Glauser Lisa Árnika Lélekmozdulat című műve. A kiállításon megtalálhatók még a doktori iskola, a festő, a grafika, és a szobrász tanszékek hallgatóinak - név szerint Erős Apolka, Bajáky Boglárka, Mihályi Bálint, Szabó Ádám, Csintalan Anikó Bogáta, Dicső Eszter Nóra, Öllinger Péter Zoltán, Suplicz Gergely, Bodnár Fruzsina, Boros Dorina, Burján Vanda, Horváth Gergely, Kis-Deli Zsombor, Nagy János, Tóth Anna Boglárka -, valamint Berentz Péter, Győrffy László, Karmó Zoltán, Menasági Péter, Radák Eszter, Szabó Ádám Bálint, Szabó Attila, Szurcsik József mesterek alkotásai.

A JumpSTART a Magyar Képzőművészeti Egyetem tehetséges hallgatóit bemutató és támogató eseménysorozata. A kiállított és eladásra szánt műalkotások friss, sokszínű perspektívát nyújtanak a kortárs művészet iránt érdeklődőknek, így az események a gyűjtők és művészetkedvelők számára is egyedülálló lehetőséget kínálnak, hogy fiatal pályakezdő tehetségeket ismerjenek meg, és az egyetem növendékeinek válogatott alkotásaiból vásárolhassanak.

A programsorozat további állomásairól előző cikkünkben olvashattatok, további részletek az egyetem weboldalán!

Képek forrása: MKE

Kövessetek minket Pinteresten, TikTokon,

Facebookon és Instagramon is, hogy semmiről ne maradjatok le!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5118707872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktuális

inktober_2024_300_x_250_keppont_20241002_135455_0000.png

Programajánló

okt-6-ig_sk_m_b_p_300x250.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása