Színes Ötletek

a kézügyes blog

jumpSTART programsorozat a Képzőn

A Magyar Képzőművészeti Egyetem tehetséges hallgatóit bemutató és támogató őszi eseménysorozat Budapesten

2023-04-21_torok_aukcio_sajto_mke_0047.jpg

A Magyar Képzőművészeti Egyetem az idei tanévben hagyományteremtő céllal indítja el jumpSTART nevű eseménysorozatát, amely lehetőséget nyújt hallgatóinak, hogy betekintést nyerjenek a műkereskedelem és a kortárs művészeti piac világába, és bemutatkozzanak a nagyközönség előtt. A bemutatásra szánt műalkotások friss, sokszínű perspektívát nyújtanak a kortárs művészet iránt érdeklődőknek, így az események a gyűjtők és művészetkedvelők számára is egyedülálló lehetőséget kínálnak, hogy fiatal pályakezdő tehetségeket ismerjenek meg, és az egyetem növendékeinek válogatott alkotásaiból vásárolhassanak. A jumpSTART programsorozat keretében a hallgatók műveivel az Art Market Budapest nemzetközi kortárs művészeti vásáron, a Toolip Art Gallery kiállításán, és az egyetem első Hallgatói Aukcióján találkozhatnak az érdeklődők. Részletek a folytatásban!

A jumpSTART részeként az MKE idén is részt vesz az Art Market Budapesten, Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi kortárs képzőművészeti vásárán, amely nagy hangsúlyt fektet az innovatív művészeti tartalmakra és a fiatal, feltörekvő alkotókra. A vásár, amely évente több tízezer látogatót fogad, idén 14. alkalommal nyitja meg kapuit, október 17. és 20. között látogatható a régi helyszínén, azaz a Millenáris B épületében. Az egyetem standján, a Projekt szekcióban húsz tehetséges hallgató munkáit mutatják be, amelyek a művészeti közönség, a gyűjtők és a látogatók számára is megvásárolhatók. 

Az eseménysorozat következő állomása az egyetem hallgatóinak kiállítása a Budapesten nemrégiben megnyílt Toolip Art Galleryben, amely 2024. október 18. és 31. között látható a Teréz körúti kiállítótérben. A tárlaton a klasszikus és a legújabb vizuális médiumok egyaránt megjelennek, ami jól tükrözi az MKE oktatásának sokszínűségét és a kortárs vizuális kultúrával való összhangját, egyben megmutatja, milyen magabiztosan építik be a hallgatók az új formai lehetőségeket alkotásaikba. Az MKE válogatása komoly témákat, személyes aspektusokat és társadalomkritikai megközelítéseket egyaránt felvonultat, a hallgatók műveit formai és tartalmi szempontból mégis a játékosság és a könnyedség jellemzi. 

A jumpSTART eseménysorozatot idén a hagyományteremtő szándékkal életre hívott első Hallgatói Aukció zárja 2024. november 7-én az MKE Barcsay Termében, amelynek házigazdája Bálint Antónia lesz. Az aukción kizárólag az egyetem hallgatóinak alkotásai kerülnek kalapács alá. A program lehetőséget ad a fiatal művészek számára, hogy közel piaci körülmények között próbálják ki a műalkotások értékesítésítének ezt a formáját, a licitáló vendégek pedig olyan alkotók munkáiért versenyezhetnek, akik még felfedezésre várnak. 

2023-04-21_torok_aukcio_sajto_mke_0029.jpg

Az értékesítések bevételének fele a műtárgyak alkotóit illeti majd, míg a másik feléből egy 10 millió forintos szociális alapot hoz létre az egyetem, amelyből rászorultsági alapon részesülhetnek azok a hallgatók, akiknek nehézséget okoz a tanulmányaikkal együtt járó költségek finanszírozása. Így az aukció teljes bevétele az egyetemen tanulók javát szolgálja.

További információk a rendezvényekről és regisztráció az aukcióra az MKE weboldalán.

Képek forrása: MKE

Kövessetek minket Pinteresten, TikTokon,

Facebookon és Instagramon is, hogy semmiről ne maradjatok le!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1418703658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktuális

inktober_2024_300_x_250_keppont_20241002_135455_0000.png

Programajánló

okt-6-ig_sk_m_b_p_300x250.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása