Színes Ötletek

a kézügyes blog

Ma van az Állatok Világnapja!

truf-7-1472x1472.jpg

 

1931 óta minden évben október 4-én ünnepeljük az állatok világnapját. Ez persze nem azt jelenti, hogy csak ezen a napon kell törődnünk velük - legyenek akár házikedvencek vagy vadon élők. Egész évben fontos ez a feladat, hiszen minden nap felelősek vagyunk környezetünkért. A mai jeles nap egyben tisztelgés az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt. Ő volt a ferences rend megalapítója, Itália - a mai Olaszország - az állatok, a kereskedők és a természet védőszentje, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen. (Illusztráció: TRUF Creative) 

A járványhelyzet ellenére számos szabadtéri program vár titeket szerte az országban. Felkereshetitek a közeletekben lévő vadasparkot vagy állatkertet, ha pedig eredeti formájában szeretnétek kapcsolatba kerülni a természettel, egy nagy séta is kiváló alkalom lehet arra, hogy elgondolkozzatok azon, mit tudtok tenni azért, hogy harmóniában éljetek vele. 

Az Állatok világnapja alkalmából megosztunk veletek néhány elgondolkodtató, vagy éppen mókás idézetet a témával kapcsolatban.  

"Az állatok nagy, jogfosztott, néma többség, amely csak a mi segítségünkkel maradhat fenn." (Gerald Durrell)

"Földünk nem engedheti meg magának a nyugati világ meggondolatlan fogyasztási lázát, amely mohó csápjaival körbeöleli a földgömböt. Túl nagy az ára, amit ráadásul javarészt a gyerekeinknek kell majd megfizetniük. Csak ha összefogunk, és elutasítjuk az olyan ételt, amelyhez méreg és szenvedés tapad, csak akkor szállhatunk szembe a bolygónkon keringő vállalati hatalommal. Fogjuk meg egymás kezét! Beszéljünk a némák és szegények helyett!" (Jane Goodall)

"A gazdálkodás, ahogy mi űzzük, vadászat, a tengerben pedig úgy viselkedünk, mint a barbárok." (Jacques-Yves Cousteau)

"A legszebb a macskákban az, hogy amikor felnőnek, nem téged hibáztatnak mindenért." (John Cleese)

"Fontos és közismert tény, hogy a látszat olykor csal. Például a Földön az ember mindig szentül hitte, hogy intelligensebb a delfinnél, mivel oly sok mindent elért: feltalálta a kereket, New Yorkot, a háborút, egyebeket, mialatt a delfinek csak vidáman lubickoltak. A delfinek ezzel szemben azt hitték, hogy sokkal intelligensebbek az embernél - pontosan a fenti okok miatt." (Douglas Adams) 

Néhány hasznos link a teljesség igénye nélkül: 

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

Rákosivipera-védelmi Központ

Országos Állatvédőrség Alapítvány 

Magyar Állatvédők Országos Szervezete

Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség

WWF.hu

Greepeace Magyarország

Ha pedig este kedvetek szottyanna egy könnyed, de sok szempontból elgondolkodtató filmhez, jó szívvel tudjuk ajánlani a Fészkes fenevadakat, melyben a kilenc évvel korábban nagy sikert aratott A hal neve: Wanda főszereplői, John Cleese, Michael Palin - a Monty Python csoport két korábbi tagj - valamint Jamie Lee Curtis és Kevin Kline jöttek össze egy újabb mozi erejéig. Érdekesség, hogy a filmet részben az akkor nemrégiben elhunyt Gerald Durrell emlékének ajánlották az alkotók, sőt, a forgatás nagy része az általa alapított, ritka és veszélyeztetett fajokra specializálódott Jersey Állatkertben zajlott. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6116226672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása