Színes Ötletek

a kézügyes blog

Kreatív módszerek konzervdobozok felöltöztetésére

0_15.jpg

Ha szórakoztató és egyszerűen elkészíthető ötleteket keresünk újrahasznosított alapanyagból, a konzervdoboz újra és újra felbukkan. Nem is gondolnánk, hányféle egyedi tárolót készíthetünk ebből az egyébként korántsem esztétikus anyagból, ami mellesleg szinte azonnal a kukába kerülne. Az eljárások mindegyike kifejezetten költséghatékony, legtöbbje gyerekekkel is megvalósítható. A konzervdoboz fedéséhez szinte bármit választhatunk, csak egy jó ötlet kell - nézzünk körül a fiókban, a konyhában, vagy akár az udvaron, mielőtt a szakboltba szaladnánk!

  • Ágak és ragasztópisztoly

A nagyjából azonos vastagságú ágacskákat vágd a doboz magasságának megfelelő hosszúságúra. Egyesével ragaszd fel őket, ügyelve, hogy főleg az alján pontosan illeszkedjen, ne lógjon túl a dobozon! Mielőtt a ragasztót alányomod, ellenőrizd, szépen illeszkedik-e az előzőhöz, természetes formájából adódóan nem feltétlenül alkot jó szomszédságot mindegyik. Ha szükséges, válassz másikat és utána rögzítsd!

1_49.jpg

2_46.jpg

  • Decoupage

Alapozd le a dobozt fehér akrilfestékkel és várd meg, míg megszárad! Közben vágd méretre a kiválasztott szalvétát, majd decoupage ragasztóval vékonyan, egyenletesen kend be a felületet, végül igazítsd rá a papírt! Óvatosan dolgozz, mert könnyen szakad! Ha megszáradt, egy újabb réteg ragasztóval tartósabbá és fényesebbé teheted a felületet.

4_37.jpg

  • Zsákvászon szalag

Ez a rusztikus anyag különösen jól mutat a fémen, és szinte biztosan akad a félretett karácsonyi csomagolóanyag maradékai között. Rögzítsd ragasztópisztollyal, majd díszítsd egy szalaggal vagy spárgával, esetleg csipkeszegéllyel!

5_38.jpg

6_34.jpg

  • Tekerd körbe!

Ez egy igen egyszerű módszer, amivel számtalan tárgyat dekorálhatunk, de használhatjuk különféle felületi hibák eltüntetésére is. Mindössze spárga, zsinór vagy szizál kötél szükséges hozzá, amit a tetejéről kezdve tekerj körbe, és soronként rögzítsd ragasztópisztollyal!

7_33.jpg

  • Táblafesték és felirat

Ha a dobozokat rendszerezéshez szeretnéd használni, jól jöhet, ha feliratozhatóvá teszed őket. Fesd le egyenletesen akrilfestékkel, majd száradás után táblafestékkel alakítsd ki az írható felületet! Utóbbinál nem árt figyelni a pontosságra - ha a precíz festés nem kifejezetten a te asztalod, de tetszik az ötlet, ragaszthatsz rá táblamatricát is!

8_32.jpg

  • Textil ruha

Használhatsz bármilyen maradékot vagy kiselejtezett ruhát, egyik felén szakadt törlőt vagy huzatot, bármit! Vágd méretre nagyjából egy centiméter ráhagyással, számolj az átfedésre is. Vasald be a széleket, hogy ne rojtozódjon majd a használat során! Rögzítsd ragasztópisztollyal!

9_27.jpg

0_15.jpgForrás: instrupix.com

Saját készítésű tárolóidat szívesen látjuk a Színes Ötletek Alkotói Csoportjában. Mutasd meg, mit alkottál!  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7116043698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása