Színes Ötletek

a kézügyes blog

Wilson Klub, 4. fejezet - Labirintus ügyességi játék kartondobozból
Kreatív elfoglaltságok a négy fal között, önkéntes számkivetetteknek

0_9.jpg

Akármihez is kezd az ember, biztosan lehet találni rá legalább egy alternatívát, ami kartondobozból készül. Ez az anyag megunhatatlan, az ötlettár kimeríthetetlen, minden háznál akad több kisebb és nagyobb darab is. Emellett olcsó - tulajdonképpen ingyen van - és környezetbarát, hiszen egyrészt a szemetesből menekítjük, másrészt nem vesszük meg a műanyag késztermék változatát. Most, hogy sokkal több időt kell a négy fal között tölteni, biztosan jól jön egy olyan tipp, aminél nemcsak maga a játék a szórakozás, hanem annak elkészítése is. Ez egy remek feladat a jövő kis mérnökeinek, a nagyobbak akár egyedül is nekiláthatnak, utána pedig kezdődhet a verseny vagy a gyakorlás az egyéni rekordokért.

A labirintus játék lényege az, hogy egy üveggolyót próbáljon az ember úgy végignavigálni a pályán, hogy az ne essen be egyik lyukba sem. Amire szükség lesz: kartondoboz, papírvágó szike, ragasztópisztoly, egy érme, ceruza és fapálcák, -spatulák. Ez utóbbi talán az egyetlen, ami nem feltétlenül akad a fiókban, de a kamrában vagy a garázsban lehet, hogy találunk  például jégkrém-  vagy palántajelölő pálcikaként, de beszerezhető bármelyik hobbiboltban, akár webes rendelés útján. Ha a helyettesítésen törnénk inkább a fejünket, akkor vágjunk ki hasonló formákat vastagabb kartonból, és kis fülecskékkel rögzítsük őket az alaphoz, vagy készítsünk bemetszéseket a kartonba, amibe beleállíthatjuk a falakat!

3_32.jpg

Vágjuk le a doboz fedelét, majd körben az oldalsó szárnyait is egy kicsivel rövidebbre, hogy amikor visszahelyezzük az aljába, legyen alacsonyabb annál, peremet képezve, ami megakadályozza, hogy a golyó kiguruljon. Ha eleve különálló a dobozfedő, akkor értelemszerűen csak a második lépést kell végrehajtanunk. Ragasszuk bele a pálcikákat! Ha nem akarunk túl sokat gondolkodni a labirintus útvonalán, segítenek a képek.

4_27.jpg

5_28.jpg

Szikével vágjuk ki a körberajzolt érme vonalát! Ezeknél a lépéseknél kisebb gyerekek szülői segítséggel dolgozzanak, mert a forró ragasztó és a sniccer is veszélyes eszköz, nehogy baleset legyen a vége! A doboz aljába is vághatunk egy lyukat, hogy ha leesik a golyó, könnyebben ki tudjuk szedni. Indulhat a játék!

2_33.jpg

1_35.jpg

Ha nincs megfelelő alakú, méretű doboz és/vagy pálca, kizárólag kartondarabokból is összeállítható a labirintus, ehhez az alábbi videóban találtok profi segítséget.

 A galériában mutatunk még néhány hasonlóan nagyszerű ötletet a játékgyártásra a leghétköznapibb alapanyagokból. Ha elkészítettétek bármelyiket, és szeretnétek megmutatni, megtehetitek Facebookon, a Színes Ötletek Alkotói Csoportjában

Forrás: frugalfun4boys.com

masfelmeterv_banner_640x360.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7415633230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása