Színes Ötletek

a kézügyes blog

Készítsünk húsvéti nyuszit WC-papír gurigából!

1_33.jpg

A tegnapi bejegyzés ötleteiből az egyiket részletesen is megmutatjuk. Nagyon jól jöhet azoknak, akik az utolsó pillanatban szeretnének még valamit összedobni az ünnepre, meg persze azoknak is, akik a gyerekeknek adnának szívesen valami kreatív elfoglaltságot. WC-papír guriga pedig minden háznál akad. Elkészíthetjük  a családtagjainknak kedves ajándékként vagy asztali dísznek, de megtölthetjük apró csokitojásokkal is, hogy meglepjük a kicsiket! 

Amire szükség lesz: wc-papír guriga, fonál, ragasztó, olló, ceruza, fekete, fehér és rózsaszín kartonpapír. A gurigák felét kenjük le ragasztóval, majd az aljától a közepéig szorosan tekerjük körbe fonállal! Ezután a maradék részen is járjunk el ugyanígy, amikor már kényelmesen meg tudjuk fogni a betekert felénél. Vágjunk szét egy tekercset, rajzoljuk fel a füleket, majd vágjuk ki, és vonjuk be a fonállal azt is. A lábakat formáló köröknél ugyanezt a módszert kövessük, körkörösen tekerve a szálat. Ha megszáradtak, ragasszuk fel a füleket az elsőként elkészített guriga belsejére, a lábakat kívülről az aljára! Ha normál papírragasztónk van, alaposan kenjük be a ragasztandó felületeket, és súlyozzuk le őket száradásig, de használhatunk erősebb pillanatragasztót, ragasztópisztolyt is. Kisebb gyerekeknek ilyenkor segítsenek a szülők, vagy a nagyobb testvérek, mert ezek nem nekik való eszközök. Vágjuk ki a nyuszik szemét, orrát és bajuszát a kartonból, majd ragasszuk rá, megformázva ezzel az arcukat. Ugye milyen aranyosak?

Jó szórakozást és kellemes ünnepet kívánunk!

3_30.jpg

2_31.jpg

(Forrás: nurrosa.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5315605982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2020.04.14. 01:59:44

Soha nem értettem azokat, akik a wc-ből beviszik a konyhába, szobába a wc papír gurigát. A konyhai törlő papír gurigája rendben, de ez?

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása