Színes Ötletek

a kézügyes blog

Wilson Klub, 3. fejezet - Egyedi dekoráció erkélyre, teraszra konzervdobozokból
Kreatív elfoglaltságok a négy fal között, önkéntes számkivetetteknek

0_5.jpg

Mivel a remek tavaszi időjárás tartósnak ígérkezik, lassan ideje felébreszteni az erkélyt vagy a teraszt a téli szendergésből. Ilyenkor nem feltétlenül kell csak a szokásos nagytakarításra gondolnunk - ha mindent elrendeztünk és letörölgettünk, készíthetünk valami újat az idei szezonra, ami feldobja a korábbi összképet. Akár a munka, akár az ejtőzés kellemesebb lesz, ha közben rendszeresen bekerül a látóterünkbe egy-egy saját kezűleg készített dekoráció. Ma nagyobb méretű konzervdobozokból készítünk mécsestartókat és kaspókat.  

Bár a konzervdobozok aránylag jól újrahasznosíthatók - főleg, ha szelektív hulladékgyűjtőben helyezzük el őket  - néhányuknak meghosszabbíthatjuk a pályafutását, ha legalább egyszer újra felhasználjuk, mondjuk dekorációs célokra, vagy apró holmik tárolására, hogy ne részletezzünk itt és most minden szóba jöhető lehetőséget. Jó érzés lesz látni, hogy nincs púposra tömve a szemetesünk, amire most, amikor az átlagosnál több időt töltünk otthonunkban, még több esély van. Nem ez lesz az egyetlen ötlet, amivel változtathatunk ezen.

1_28.jpg

Amire szükségünk lesz: öt darab konzervdoboz, vékony fémlánc, kalapács, ár, vagy egy nagyobb szög, illetve fogó, fúró és fúrószár, és néhány fémkarika.

Mindenekelőtt tervezzük a mintákat a lámpásnak szánt dobozokra!  Ezeket bejelöljük, majd jöhet a lyukasztás, az árral, vagy egy nagyobb szöggel, de csak óvatosan, meg ne sértsük a kezünket! Ha ez megvolt, fúrjunk két-két kicsi lyukat mindhárom tetején a lánc rögzítéséhez. Ezután jöhet a festés! A legegyszerűbben festékszóróval dolgozhatunk, ezek megannyi trendi színben kaphatók, szép, egységes felületet hozhatunk velük létre, és szinte minden háztartásban megtalálható legalább egy flakon valami félreeső sarokban. Ha mégsem áll rendelkezésre, ecsettel is nekiláthatunk, csak vigyázzunk, hogy ne legyen csíkos száradás után - ha szükséges, kenjük át több rétegben a dobozokat! Ne feledkezzünk meg a belső oldalról sem!  

2_26.jpg

3_25.jpg

4_21.jpg

A láncot a saját szemeiből leválasztott darabokkal rögzítsük a kifúrt lyukakon át a dobozokhoz egy fogó segítségével. Itt is vannak alternatív megoldások, lánc helyett használhatunk például spárgát, ahogy a szemből készített horgot hajlíthatjuk egy darab drótból is. A hosszát az határozza meg, milyen magasra akarjuk akasztani a dekorációt. A két lánc végét felül erősítsük egy fémgyűrűhöz, ami lehet kulcskarika, de egy kampó is megteszi, ez is attól függ, mihez és mivel tudunk rögzíteni. 

5_22.jpg

A két eddig fel nem használt dobozba kisebb cserepet helyezhetünk, és beleültetjük kedvenc virágainkat. Annak sincs akadálya, hogy közvetlenül a konzervdobozba kerüljön a föld, de ilyenkor célszerű az alját is kilyukasztani, vagy válasszunk különféle pozsgásokat, melyek amellett, hogy jól illenek ehhez a stílushoz, eléggé szárazságtűrőek is, így nem kell attól tartanunk, hogy a pangó víz kárt tesz a munkánkban. Ezután már csak annyi van hátra, hogy elhelyezzük a gyertyákat, és persze élvezzük a saját kezünk által teremtett hangulatot. Hamarosan már elég meleg lesz ahhoz, hogy akár vacsorázni is lehessen a teraszon, és mostanában különösen jó, ha tudjuk értékelni az élet apró, otthon elérhető örömeit is.  

Készítettél már hasonlót? Oszd meg velünk Facebookon, a Színes Ötletek Alkotói Csoportjában

6_20.jpg

7_19.jpg

8_18.jpgForrás: girljustdiy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7715537110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása