Színes Ötletek

a kézügyes blog

Adventi koszorúk egyszerűen és gyorsan

6_15.jpg

A karácsonyi ünnepkör lassan kezdetét veszi, így vasárnap az adventi koszorúinkon is meggyújthatjuk az első gyertyát. Számtalan szebbnél szebb ötletet láthatunk az internetes oldalakon és a szakboltokban egyaránt, ezért mi most szándékosan olyan verziókat mutatunk, amik kissé eltérnek a hagyományostól mind az összkép, mind a felhasznált anyagok tekintetében. Cserébe egyszerűen elkészíthetők, illeszkednek a manapság oly' divatos minimalista vagy vintage hangulathoz, és akár néhány feleslegesnek látszó, polcon porosodó tárgynak is új életet adhatunk a megvalósítással.

A díszítéshez szinte bármit használhatunk, terméseket, karácsonyfadíszeket, örökzöldeket, szalagokat, még akár szárított vagy nyers gyümölcsöket is. Legtöbbjük beszerzéséhez ki sem kell lépnünk az ajtón, ami különösen hasznos lehet, ha a Black Friday-nek köszönhető, akciókkal kecsegtető hétvégén el szeretnénk kerülni a vásárlást akár a tömegiszony, akár elvi meggyőződés okán.

Az advent szó jelentése „eljövetel”. A latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit tesz: „az Úr eljövetele”. A karácsonyt megelőző várakozás az eljövetelben éri el jutalmát. Régebben egyes vidékeken „kisböjtnek” is nevezték ezt a néhány hetet.

Bár az eredetileg katolikus hagyományokon alapuló szokás már részben átalakult, néhol meg is kopott, azért még sok háztartásban kerül ilyenkor koszorú az asztalra, köszöntve ezzel ezt a meghitt, befelé figyelő időszakot. Akármelyiket is választjuk, közös tulajdonságuk, hogy négy gyertya kerül rájuk, melyeket karácsonyig vasárnaponként gyújtunk meg, minden alkalommal eggyel többet. Tradicionálisan az első és a második lila gyertya a hitet és a reményt, a harmadik - a rózsaszín - az örömöt, a negyedik lila pedig a szeretetet jelképezi,
de ha már ezek közül az alternatív megoldások közül választunk, talán a gyertyák színeit tekintve is lehetünk rugalmasabbak. 

5_17.jpg

2_20.jpg

1_21.jpg

3_20.jpg

4_16.jpg

8_14.jpg

9_11.jpg

7_14.jpg

10_10.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8515331108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása