Színes Ötletek

a kézügyes blog

Bábok készítése ruhacsipeszből

x1_1.jpg
A ruhacsipeszről bizonyára mindenkinek a teregetés jut az eszébe, pedig mint majdnem minden háztartási eszköz, vagy más kiegészítő esetében, némi kreativitással könnyen találhatunk neki alternatív funkciót. Ezeknek a vidám figuráknak már az elkészítése is óriási móka lesz a gyermekeink számára, nem beszélve arról, mennyire fejleszti a fantáziát, ha ezekkel illusztrálják, játsszák el történeteiket.

Az elkészítésük rendkívül könnyű, és nem kell hozzá semmi olyasmi, ami ne lenne bármelyik íróasztal fiókjában. Nem lesz másra szükségünk, csak kartonpapírra, ollóra, ragasztóra, színes ceruzákra vagy filctollakra, és persze magukra a csipeszekre. Nyomtatott sablonok használata helyett tervezzük meg magunk kedvenceinket a ház körül, vagy a vadon élő állatok közül egyaránt! Mutatunk néhány ötletes példát, de sokkal izgalmasabb, ha új szereplőket is be tudunk vonni a játékba. 

x2_1.jpg

Rajzoljuk meg a körvonalat és a főbb jellemzőket, majd színezzük és vágjuk ki a figurát! Ha úgy tartja kedvünk, készíthetjük az egészet színes papírból, így akár a más tevékenységekből megmaradt kisebb darabok sem végzik a szemetesben. Óvatosan, odafigyelve vágjuk ketté a fejet a száj vonalának mentén, és már majdnem készen is vagyunk! Ragasszuk fel a testet a csipesz alsó, a fejet pedig a felső felére, ügyelve a gondos igazításra. A fából készült ruhacsipeszeknél bármilyen ragasztót használhatunk, míg műanyag esetében ajánlott a ragasztópisztoly csatasorba állítása. Utóbbit használva figyeljünk, nehogy magát a csipeszt is összeragasszuk!

Száradás után pedig kezdődhet is a játék. Jó kézügyeskedést mindenkinek! 

Forrás: www.easypeasyandfun.com

x3_1.jpg

x4_1.jpg

x10.jpg

x5.jpg

x6.jpg

x9.jpg

x7.jpg

x8.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2415292924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása