Színes Ötletek

a kézügyes blog

Vasárnap ismét Pöttömkert a Budapest Parkban, ezúttal Farkasházy Réka és a Tintanyúl koncertjével

pottomkert_image.jpg

Van egy nap, amikor gyerekzsivaj lengi be a Parkot – ilyenkor egy kis mesebirodalom születik, ami izgalmasabbnál izgalmasabb ingyenes programokkal várja az egész családot. Vasárnap idén már másodszor Pöttömkert a Budapest Parkban! Programajánló a hajtás után.

A Pöttömkerten, ahogy ezt a korábbi években a közönség már megszokhatta, színpadi programok és különböző interaktív foglalkozások egyaránt várják a látogatókat. Június 2-án 11 órától Farkasházi Réka és a Tintanyúl ad koncertet a Parkban. A kétszeres Fonogram-díjas zenekartól fergeteges hangulatú, igazi családi bulihangulat várható. Kortárs versek, élő zene, sok-sok játék és persze tánc, amíg csak bírjuk szusszal. A helyszíneken CD vásárlására és dedikálásra is lesz lehetőség.

Délután 1 órától a Holdfű Színház, A kiskakas gyémánt félkrajcárja előadása várja az érdeklődőket. A mesejáték nem véletlenül régi közönségkedvenc, hiszen ki ne ismerné a hetyke kiskakas történetét, aki addig-addig jár a török császár nyakára, amíg csak visszaszerzi a szemétdombon talált gyémánt félkrajcárt. Hogyan lehetséges ez? Mindenekelőtt a saját magába és az igazságba vetett hit által. Nem hajlandó „befogni a csőrét”, világgá kürtöli az őt ért igazságtalanságot így végül még a természeti erők is a segítségére sietnek. Az előadást írta és rendezte Strausz Tünde, előadja a Holdfű Színház (Barna Vanessza, Strausz Tünde), a zene Gyulai Csaba, a bábok és jelmezek Tóth Zsuzsa a díszlet Kakuszi Zoltán munkáját dicséri.

A Pöttömkerten résztvevő gyermekeknek ingyenes szájvizsgálatot biztosít a rendezvény, a Park fogtündérei ajándékokkal, programokkal készülnek számukra, és sok szeretettel várnak minden gyermeket, szülőt, nagyszülőt a 1st Dent standjánál. Érdemes meglátogatni a programot, hiszen fontos, hogy már egészen pici kortól tudatosítsuk a gyermekekben a rendszeres és helyes fogápolás jelentőségét. Vendégünk 10-12 óra között: Fejős Éva írónő, aki megosztja saját tapasztalatait az egészségtudatos neveléssel kapcsolatban.

A Pöttömkerten a Down Alapítvány portékáival is találkozhattok és vásárolhattok is ezekből, támogatva őket.
A Down Alapítvány Gondozóházában működő fejlesztő foglalkoztatás célja a Down-szindrómás emberek bekapcsolása a munka világába, és számukra a legnagyobb öröm, amikor a termékek, melyek az ő kezük közül kerülnek ki, a rendezvényeken, árusítások során mások tetszését is elnyerve elkelnek.

Mindezek mellett most vasárnap a világ egyik legnépszerűbb játékával is találkozhattok. A Campona-Kockapark csapata rengeteg LEGO® építőelemmel vár minden érdeklődőt, ahol a kreatív építésnek csak a képzelet szabhat határt. A gyermekek kipróbálhatják magukat távirányítású autó és vonatirányításban is. A kalandvágyó lurkók külön díj ellenében két programon is részt vehetnek. A fiúkat várja egy szuperhősküldetés, ahol Batman segítségével kell megmenteni a város lakosságát. A lányok LEGO® ékszert készíthetnek, amivel meglephetik az édesanyákat, barátnőket is. A minishopban pedig mindenki talál valami kis szuvenírt, legyen szó minifigura, kiegészítő vagy készlet vásárlásáról.

Közreműködők, egész napos programok 9:30 és 15:00 között: 

Piatnik interaktív játszóház, Magyar Vöröskereszt Ifjúsági tagozat: arcfestés, kézműves foglalkozások, DM napvédelem játszósziget, FKF Nonprofit Zrt.: környezettudatos játékok, ajándékok, megtekinthető és bemászva felfedezhető kukásautó, Kockapark - Lego minden mennyiségben, Lovaglás – 3 póni várja kedves lovasait, BRFK IX. kerületi RK: kreszteszt, kerékpárbiztonság gyerekeknek, játékos alkotókörök, népi művészet, csillámtetkózás az SOS Gyermekfalvak önkénteseivel, fogászati tanácsok kicsiknek, nagyoknak (1st Dent), tapicskoló festőkör -a világ legszebb színeivel, tanulóbicajok - kipróbálhatóak, kisállat simogató, gipszkorszak -gipszfestés, gipszalkotás, labdás ugrálóvár a kisebbeknek (eső esetén nem működhet), trambulin a nagyobbaknak, tipegő játszótér a csöppségeknek (eső esetén nem lesz), móka járgányok, és a Down Alapítvány standja. 

Színpadi produkciók
10:15-11:00 Vizezős mondókázás - Merre hajókázik Kerekítő manó?
11:00-11:45 Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncert
12:00-12:30 Bűvészműsor
13:00-14:00 Holdfű Színház - Kiskakas gyémánt félkrajcárja

A rendezvény befogadóképessége ezúttal 4000 fő lesz. A maximális létszám elérését követően, a távozó látogatók után tudunk csak újabb vendégeket beengedni. Hogy az 5-10 perces várakozási idő is kellemesen teljen, a kapu előtt létesített labdás ugráló, illetve aszfaltkréták díjmentesen használhatók.

További programok a Pöttömkert Facebook-oldalán, és a Budapest Park weboldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4614872294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása