Színes Ötletek

a kézügyes blog

Szívmotívumok maradék deszkából
Korábbi cikkünk ráncfelvarrva

befunky_collage3.jpg

Megmaradt deszkákból számtalan bájos dekorációt készíthetünk különösebb szaktudás nélkül is. Kiváló példák erre az egyedi szív alakú díszek, amelyeket dekopírfűrésszel egyszerűen formára vághatunk, majd egy kis csiszolás után kedvünk szerint festhetünk. A közelgő anyák napja kiváló alkalom lehet, hogy kipróbáljuk valamelyik ötletet a folytatásban következő inspiráló galéria darabjai közül!

A deszkaszívek otthonunk kedves kiegészítői lehetnek, ugyanakkor a szabadban, kerítésen, teraszon is üdítő látványt nyújtanak. Az alapdarabokat díszíthetjük az évszaknak megfelelő apró kiegészítőkkel,virágokkal, zsinórokkal. Kisebb méretű munkadarab esetében a csiszolást kézzel is elvégezhetjük, a nagyobbak esetében viszont hatékonyabb, ha gépekkel végezzük a munka nehezét. Akár hobbikategóriás kis deltacsiszoló is megkönnyítheti a dolgunkat a kreatív barkácsolásink során. A festés terén igazán szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, dolgozhatunk akrilfestékkel, zománccal, krétafestékkel, lazúrral, páccal, elképzelésünk vagy az ajándékozott ízlése szerint.

A krétafesték nagy előnye a visszacsiszolhatóság, amellyel kopottas hatást érhetünk el. Tökéletes választás lehet olyan deszkákon, amiken az idő vasfoga már eleve meglátszik, ebben az esetben a kisebb hibák javításával ne is foglalkozzatok, hiszen hozzájárulnak a rusztikus hatáshoz. A krétafestéket a munka végén zárjátok le viasszal vagy vízbázisú matt lakkal. 

8.jpg

Az sérülésektől mentes anyagon is szép hatást kelt a krétafesték, egy-egy festetlenül hagyott betéttel pedig kiemelhetjük a festett felületek jellegét.

2.jpg
9.jpg

7.jpg

Azok is bátran nézzenek körül a maradék faanyagok között, akiknek nincs kedvük a szív forma kivágásával bíbelődni.

3.jpg

5.jpg

A natúr felület mellé bátrabban tehetünk bármilyen más kiegészítőt!

4.jpg
Ha úgy látjátok, a karácsonyi égősort kihasználhatnátok jobban is, vessétek be a teraszon! Természetesen a szív forma helyett kísérletezhettek más alakzatokkal is.

6.jpg

A régi vasalatok eltüntetésére sem mindig érdemes időt szánnunk,. Van, amikor kifejezetten előny valami, ami máskor csak bosszúságot okoz!!

10.jpg

Forrás: creativemamy

Ha tetszett a bejegyzés, követhettek minket Facebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2913613015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása