Színes Ötletek

a kézügyes blog

Varázslat befőttesüvegekből

A befőttesüveg örök kedvenc kreatív alapanyag, minden háztartásban fellelhető, és igen sokoldalúan hasznosítható. Kis ráfordítással például csinos kis vázaként kezdhetnek új életet, amelyek szemrevaló otthondíszként is funkcionálnak.

befunky_collage.jpg

Nézzük csak, aki kreatívkodik otthon, azoknak alapfelszerelés az akril- és krétafesték. A maradékokat is gondosan eltesszük, mert naná, hogy jó lesz még valamire. Hát például most, a befőttesüvegek dekorálásánál is jól felhasználhatók, kevés kell belőlük (az üveg nem szívja magába), így a maradékok sem vesznek kárba. Az üvegeket festhetjük belülről (így inkább otthondíszként használhatók, illetve szárított és művirágokkal), ebben az esetben az üveg eredeti fénye, csillogása megmarad. Ez a fényes felület kifejezetten jó a metálos (pl. arany, ezüst) festékekhez. Festhetjük persze kívülről is, így tartós marad a festés (főképp ha lakkozzuk, színtelen waxszal kezeljük is a végén), krétafestéknél pedig kifejezetten jó, ha a matt hatását hagyjuk érvényesülni, esetleg még barna waxszal antikoljuk vagy visszacsiszoljuk kissé. 

Mutatom is a fogásokat:

A tengerentúlon ez a típusú üveg (feliratos) az elterjedt, ez remek lehetőséget kínál a koptatásra (a betűk mentén főképp), persze itthon is belefuthatunk hasonlóan szép darabokba (Pepco), de ragasztópisztollyal vagy 3D sablonnal is előrajzolhatunk rá mintákat vagy betűket.

22.jpg

33.jpg

11.jpg

 

6.jpg

Ezeknek az üvegeknek a feliratai ragasztópisztollyal készültek.

32.jpg

 

Arannyal festve (belülről), kedves kis papírvirágokkal.

21.jpg

23.jpg

Egyszerű minták, látványos végeredmény:

24.jpg

Kopottas hatás:

25.jpg

 

Egy kis csillám, tádáám! Kozmetikai felszereléseknek (ecsetek, ceruzák) tökéletes.

26.jpg

Maszkolószalaggal a felületes egyes részeit kitakarhatjuk.

31.jpg

 

A csipke örök eleganciát sugall, titokzatos, sejtelmes, tetszik.

30.jpg

 

Több szín egymásra festésével, koptatásával, visszatörlésével különleges hatásokat kísérletezhetünk ki. 

29.jpg

28.jpg

Egy kis spárga, a természetes stílus kedvelőinek:

27.jpg

34.jpg

 

Finom púderszínek, romantikus báj:

35.jpg

Színátmenetet szivacs segítségével (finom ütögető mozdulatokkal, kevés festés felhasználása mellett) könnyen kialakíthatunk.

1.jpg

10.jpg

17.jpg

16.jpg

15.jpg

14.jpg

13.jpg

12.jpg

18.jpg

5.jpg

7.jpg

2.jpg

19.jpg

20.jpg

8.jpg

9.jpg

3.jpg

4.jpg

Forrás: pinterest

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is, megtisztelsz vele!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

Iratkozz fel YouTube csatornámra, és nézd meg a legfrissebb videóimat is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8613582053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2018.02.11. 22:19:08

Gyönyörűek, mindig megjön a kedvem picit a DIY dolgokhoz, amikor ezt a blogot olvasom :) Stresszlevezetésnek jó, egyébként hol lehet kapni ilyen szép befőttes üvegeket? PL Pepco? www.ujsagomat.hu/pepco/

kisstimi 2018.03.15. 12:52:53

Nagyon szépen köszönöm! Nagyon jó a blogod :)
A Simple Stylish Alkoss & Díszíts sorozatot láttad esetleg? Ott is a kreatív festék kapható. Gondolod ezekkel jól dolgozni?

zsofi pillango 2018.03.19. 13:18:52

Szia, én ismerem. Az első lapszámot megvettem. Jók ezek, de nem vagyok profi ebben a témába, én is részletesebb infót keresek, azért is ide kerültem. Legy szíves irjál ha több információt megtalálod. Köszönöm

kisstimi 2018.03.20. 22:25:40

Köszönöm a választ. Tudnál kicsit többet irni? Mire használtal? Jól fed? Az első lapszám nagyon olcsó volt, így kicsit féltem, hogy a minősége nem lesz jó.

zsofi pillango 2018.03.26. 05:57:04

Szia, szerintem a minőségével minden rendben, jól fed, könnyen használható, a színével is elégedett vagyok. Széket festettem és jól sikerült :)

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása