Színes Ötletek

a kézügyes blog

Régi nyílászárók új élete

picmonkey_collage5.jpg

A régi, öreg ajtók, ablakok, ablakkeretek, spaletták, ha szerkezetileg épek, gyönyörű lakberendezési kiegészítőként kezdhetnek új életet. Egy kis felújítás után tovább gyönyörködhetünk klasszikus, szépen megmunkált formáikban, csak új funkciót kell találnunk nekik.

Napjainkban reneszánszát éli a régi bútorok felújítása, festése, újragondolása, és ebbe a körbe a régi nyílászárók is beletartoznak. Nem is nehéz belehabarodni egy szép formájú régi ajtóba, vagy akár egy klasszikus spalettába. Sok felújításról, építkezésről jelképes összegekért, vagy ingyen is szerezhetünk jó állapotú darabokat, érdemes a különféle adok-veszek (Jófogás, Vatera) oldalakon, vagy e célból létrehozott facebook csoportokban (pl. Bútorlicit, Régiségpiac, Bútorok és lakásdekorációk adásvétele) keresgélni. Stabil, ép, szúmentes, darabokat keressünk, ellenkező esetben lényegesen több teendők lesz a felújítás során. Persze a szúirtás, pótlás, glettelés is megéri ha egy igazán különleges darabról van szó, de előtte alaposan gondoljuk át, hogy mennyire éri meg. Ha megvan a felünkben a terv, hogy mit kezdünk a nyílászáróval, neki is foghatunk a felújításnak. A csiszolás, a régi festékréteg eltávolítása (akár csiszológéppel, akár hőlégfúvóval, akár más módszerrel) a legtöbb esetben szükséges és fontos lépés, mint ahogy az esetleges sérülések kijavítása fatapasszal és a megfelelő alapozás.  A festéshez a kívánt hatás elérése végett sokféle festékből és festési technikából választhatunk. Mindegyikre igaz, hogy tartós, hosszútávú megoldásban gondolkodjunk, ne spóroljunk sem az anyagon, sem az időn. Szánjuk időt a megfelelő anyagok kiválasztására, s végül a festés zárásaként lakkozásra, viaszolásra is.  

Igen divatos festési eljárás a kissé kopottas hatás (vintage stílus), amelyhez jó szívvel ajánlom a Dekor Paint Soft termékcsaládot, amellyel egy teljes körű hobbi szintű bútorfelújítás kivitelezhető. Alapozófestés, eszméletlen sok színárnyalatban elérhető festékek, különféle zárólakkok, viaszok teszik teljessé a kínálatot.

42af70b3656366ae057f0c177544602d3f092c92_dps_szow_uj.jpg 
Most pedig következzenek az ötletek!

19_1.jpg

12.jpg

20.jpg

13.jpg

18.jpg

19.jpg

21.jpg

14.jpg

2.jpg

22.jpg

15.jpg

3.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

1.jpg

16.jpg

4.jpg

10.jpg

17.jpg

5.jpg

Forrás: facebook, pinterest

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is, megtisztelsz vele!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

Iratkozz fel YouTube csatornámra, és nézd meg a legfrissebb videóimat is.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7512621481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása