Színes Ötletek

a kézügyes blog

Kavicsfestés a karácsonyi ünnepkörre hangolva

A kavicsfestés igazán népszerű téma nálunk, amit mindig nagy szeretettel fogadtok. Ezen nem is csodálkozunk, hiszem nagyon egyszerű az alapanyag és a technika egyaránt. ráadásul számtalan különféle lehetőséget is rejt. Sokféle ötleadó bejegyzés főszereplője volt már, de a karácsonyi ünnepkör tekintetében még nem volt szó róla. Ma ezt is pótoljuk! 

 És hogy miért is szeretjük ennyire a kavicsfestést? Az alapanyag könnyen elérhető, szinte bárhol ott hever a lábunk előtt, gyűjthetünk pár darabot suliból, oviból, munkából hazajövet, de kirándulások, séták alkalmával sem nehéz belebotlani. Lehet szimmetrikus vagy teljesen szabálytalan, szinte mindegy, ha meglátjuk benne a kreatív lehetőséget és ecsetet ragadnunk. Festhetünk egyszerűbb mintákat és bonyolultabb, aprólékosabb motívumokkal is próbálkozhatunk. A festéshez akrilfestéket javaslunk, mert tartós, vízálló, könnyen beszerezhető, másra is sokoldalúan felhasználható, a színei keverhetők és nem is drága. Akik esetleg az ecsetkezelés miatt bizonytalanok a kavicsfestés kipróbálását illetően, színes lakkfilccel vagy alkoholos filccel is bátran hozzáfoghatnak. A munkánkat vízbázisú lakkal is ajánlott átkenni, szép egyenletes, és tartós lesz a végeredmény.


És hogy mire jó egy-egy karácsonyi festett kavics? Nagyon gyakorlatias megközelítésből rávághatjuk, hogy semmire sem. Ugyanakkor szerintünk már maga a kavicsgyűjtés is remek kikapcsolódás, ahogy a tervezés és festegetés egy szívet-lelket melengető, kreatív időtöltés, így már csak ezekért is megéri. De ezen felül egy kézzel festett "haszontalan" apróságnál személyre szabottabb ajándékot nehezen találunk a boltok polcain, amit nagyobb gyerekek önállóan is elkészíthetnek, ha pedig közösen alkot a család, az remek hangolódás lehet az ünnepre. A festett kavicsokat azon túl, hogy elajándékozhatjuk, beilleszthetjük a szezonális dekorációba, kitehetjük a polcra vagy az ablakpárkányra, és ajándékkísérőként is bevethetjük. Rájuk pillantva felidézhetjük az érzést, amikor készítettük szívből, szeretettel. Akkor kezdhetjük? 

4a290586df83e54f109689a0f0ae4d0899b8.jpg

 



  

    Forrás: pinterest

Ha tetszett  cikk, kövessetek minket PinterestenFacebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6612354579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása