Színes Ötletek

a kézügyes blog

Antikolás másképpen

1_1.jpg

Az antikolásnak többféle technikája létezik, ezekről ITT és ITT már olvashattatok. Most egy olyan megoldást mutatunk, amivel több lépésben, mégis egyszerűen alakíthatunk ki rusztikus hatású felületet.

pentart_as_nu_logo.jpg

Első lépésként maszkoljuk ki a szalvéta helyét és fessük le földbarna matt akrilfestékkel a doboz többi részét. Jó tanács: festés előtt a fém elemeket szereljük le a dobozról! Száradás után festőkést használval először keki színű dekorfestéket húzkodjunk a felületre, majd amikor ez is megszáradt, bézs színűvel is csináljuk meg ugyanezt.

Ekkor terepmintára hasonlító felületet kapunk, amit csiszolással tudunk finomítani. A dekorfestéket nagyon könnyű visszacsiszolni, ezt már a bútorfestős posztban is láthattátok! Amikor ezzel is végeztünk maszkoljuk ki újra a szalvéta helyét és fessük be fehér akrilfestékkel. Száradás és a maszkolószalag eltávolítása után ragasszuk rá a szalvétát decoupage ragasztólakkal. Mikor ez is teljesen megszáradt, a doboz széleit száraz ecsettel, földbarna festékkel fessük meg, majd az ismét visszaragasztott maszkolószalag mentén a szalvéta szélénél is pamacsoljuk át a felületet.

Umbra antikoló pasztával kenjük át a festett részeket bőségesen, majd a felesleget töröljük vissza egy rongy segítségével.

11_1.jpg

Arany metál viaszpasztát simogassunk egy szilikonos pecsételőre és itt-ott nyomkodjuk a mintát a szalvétára. 

12_1.jpg

13.jpg

Ugyanezzel az arany viaszpasztával átkenegethetjük az összes veretet, kapcsot, lábat is! Matt, vizesbázisú lakkal kezeljük le a felületet és szereljük vissza a fém elemeket.

 14.jpg

Ötlet és fotók: Boda Gabriella

További technikák a Pentartdekor blogon és a Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2512354863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása