Színes Ötletek

a kézügyes blog

Antikolt felület Vintage Effect Mediummal

22.jpg

Korábban már mutattunk nektek egy technikát arra, hogyan lehet gyertyaviasz segítségével kopottas felületet elérni: IDE kattintva meg is nézhetitek. A gyertyaviasz alkalmazását viszont felváltja a Vintage Effect Medium, amivel sokkal könnyebben is lehet dolgozni!

pentart_as_nu_logo.jpg

23.jpg

Azt biztosan tudjátok, hogy az akrilfesték száradás után nem csiszolható. A Vintage Effect Medium segítségével viszont azzá válik! A művelethez válasszunk egy világosabb és egy sötétebb festékárnyalatot.

24.jpg

Elsőként azt a színt kenjük fel, ami majd a visszakoptatás során látszani fog. Célszerű a sötétebb árnyalatot választani! Ezután nincs más dolgunk, mint a folyékony Effect Mediumot felvinni a felületre. A folyékony szert nem kell a teljes felületen eloszlatni, elég ha az élekre és a koptatni kívánt részekre kenünk belőle, dolgozzunk szálirányban. Körülbelül 15 perc száradás után vigyük fel a világosabb árnyalatot, és várjuk meg a teljes száradást. Ezután jöhet a koptatás! Használjunk 120-as csiszolópapírt és szálirányban koptassuk a felületet. A felső réteg könnyedén kopni fog ott, ahol Vintage Effect Medium van alatta. A csiszolás végeztével alaposan portalanítsuk a tárgyat.

A koptatott felületet tovább díszíthetjük stencillel vagy éppen 3D sablonon keresztül kialakított struktúrált mintával. Utóbbihoz használhatunk struktúrpasztát vagy 3D por és akrilfesték keverékéből kialakított masszát.

A koptatott felületet mindenképpen kezeljük le matt, vízbázisú lakkal!

Dekoratőr: Czippel Judit

A teásdoboz elkészítését nézzétek meg videón is, és ha tetszett, készítsétek el ti is a saját verziótokat!

További technikák a Pentartdekor blogon és a Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6512354929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása