Színes Ötletek

a kézügyes blog

Mire jó a 3D por?

Ahogy a nevéből is adódik a 3D por térbeli díszítések, különlegesen egyedi, kiemelkedő textúrájú felületek létrehozására alkalmas. Ennek sokféle módja van, és mi most összegyűjtöttünk néhányat, amelyek biztosan kedvet hoznak nektek is alkotáshoz!

 

A 3D por segítségével különleges térhatású felületeket készíthetünk, úgy, hogy a színt is mi magunk határozhatjuk meg.  A munkánk színvilágához igazodva a leginkább ahhoz illő pasztát keverhetünk néhány pillanat alatt.  A finomszemcsés 3D port alapozófestékkel, vagy bármilyen színű akrilfestékkel kb. 1:1 arányban összekeverve olyan paszta állagú masszát kapunk, amit sablonba tudunk kenni. A keverési arány függ a festék sűrűségétől, így ha úgy érezzük, hogy túl folyós vagy túl masszív a paszta, akkor korrigáljuk 3D porral vagy festékkel.

A masszát spatulával célszerű felhordani. A leglátványosabb eredményt sablon használatával érhetjük el. Ha nincs külön 3D sablonotok, magatok is készíthettek dekorgumiból sniccerrel kivágva.

Legalább egy órát hagyjuk száradni, sőt akár hajszárítóval is segíthetünk a folyamaton. Ezután akár csiszolhatjuk is!

Ha a 3D port színes akrilfestékkel 1:2 arányban keverjük, akkor táblafestékként használhatjuk. 

Hogy ezt miképpen kell végezni, nézzétek meg az erről készült videót:

Fordított arány esetén (kb. két rész 3D por és egy rész akrilfesték vagy alapozó) egy nagyon sűrű anyagot kapunk, amibe akár mintát is nyomkodhatunk, pl. szilikon bélyegző segítségével.

Száradáskor a legfontosabb szabály, minél több festék van a masszában, annál lassabban szárad! Így akár 2-3 óra is lehet a száradási idő, utána lehet csak festeni.

Ezzel a technikával bútorfront, doboz, képkeret is dekorálható, mi egy óralapot díszítettünk, amit lépésről-lépésre megnézhettek ezen a videón:

A 3D por alapozóval vagy fehér akrilfestékkel összekeverve fa anyagok glettelésére is alkalmas, ahogy azt már bútorfelújítós posztunkban is megmutattuk.

3D-s textúrákhoz ajánljuk még a 3D golyókat is, amiket színes akrilfestékekkel összekeverve vihetünk a felületre. Több réteg felhordásával izgalmas textúrát hozhatunk létre. 

A 3D -s termékek elérhetők webáruházunkban is!

3D por (100 ml, 650 Ft)

3D golyók (100 ml, 650 Ft)

Dekoratőr: Boda Gabriella (http://bryellhobbi.blogspot.hu)

Fotó és styling: Varga Judit (http://blog.juditu.hu)

További technikák: Pentartdekor blog 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3812355273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása