Színes Ötletek

a kézügyes blog

Mi mindenre jó az akrilfesték egy gyerekszobában?

Most egy olyan gyerekszobát mutatunk, amiben nagyon jópofa ötletek kerültek megvalósításra, és a dizájn ellenére a szoba átalakítása abszolút költséghatékony volt! Hogy mi kell ehhez? Megfelelő alapanyagok és néhány nap kitartó munka...

 

 
De nézzük előbb, milyen volt a szoba, mert úgy lesz csak igazán látványos a változás:

 

A szoba maga 12.5 m2, két ablakkal, elég jó adottságokkal. A fal árnyalata vajszínű volt, amit Micimackós karakterek matricái díszítettek.

 

Gyakorlatilag az egyetlen biztos megmaradó elem a kétajtós sarokszekrény és a mellette lévő pelenkázó szekrény, amit a hátsó elem kivételével kismélységű pakolós szekrénnyé lehet alakítani. Egy új falszínnel, néhány színes elemmel, mint pl. a festett fa figurák, vagy színes gömblámpák, és jópofa mintákkal a szoba karaktere máris mást fog mutatni!

 


Az új ágy melleti falra csillagminták kerültek fel, amiket akrilfestékkel és szivacsecsettel a legcélszerűbb a falra vinni! Az akrilfesték jóban van a diszperziós falfestékkel ;) A csillagokhoz készíthetünk sablont is, vagy dolgozhatunk maszkolószalaggal.


És lássuk milyen lett a szoba összképe:

Egy baldachin közepén lógnak le a metál és matt akrilfestékkel festett fa szivecskék – ehhez dekorfestéket is használhatunk - amik akkor is látszódnak, ha a baldachin oldalra van rögzítve.

 

Nézzétek csak mennyire szuperek ezek a sarokpolcról lelógó élénk színű gömblámpák!

 

Egy régi szekrényt is egyszerűen látványossá tehetünk, ha pl. új bútorgombokat teszünk rá! Itt még egy kis matricázás és a szobában lévő színekkel harmonizáló szalagok is feldobják a szekrény oldalát és frontjait.

Sőt, a szekrényre még festett fa betűk is ragaszthatók! Ebből máris kiderül, ki a szoba és a szekrény tulajdonosa.

 

 

Még több izgalmas fotót ITT találtok a szobáról, érdemes kattintani!

Design, kivitelezés, fotó és styling: Varga Judit

Az anyagot az  A Mi Otthonunk magazin 2014. júniusi számában is megtaláljátok!

További technikák:

Pentartdekor blog

Keresd a Pentart ötleteket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9612354963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása