Színes Ötletek

a kézügyes blog

Bemutatkozik az Artisan vizes olajfesték

Az Artisan olajfesték egy speciálisan kifejlesztett olajfesték. A hagyományos olajfestékektől a benne lévő olaj tulajdonságai különböztetik meg, így ennek köszönhetően vízzel keverhető. Nem szükséges irritáló szagú oldószereket használni, az alkotó kellemesebb, vegyszermentesebb környezetben dolgozhat. Ez főleg a kicsi, zárt térben dolgozókat, érintheti, illetve iskolákban, egyéb intézményekben is sokkal bátrabban használhatjuk. 

5_2.jpg

Vannak olyan helyek, ahol a hagyományos olajfestést nem engedik a vegyszerek erős szaga miatt (pl. iskolák, szanatóriumok), ill. nem szállíthatók gyúlékony vegyszerek pl. repülőgépen sem. Erre a problémára fejlesztették ki az Artisan olajfestéket és segédanyagait. A 40 színből és a hozzá tartozó 11 segédanyagból álló kínálat lehetővé teszi, hogy úgy dolgozhassunk ezzel a különleges festékkel, mint az olajfestékekkel általában, de a vegyszerek kellemetlen hatásai nélkül. 


Az Artisan olajfesték nem tartalmaz vizet. A kötőanyagként szolgáló olajok vannak úgy módosítva, hogy emulzió formájában képesek vízzel keveredni és így stabil szerkezetet létrehozni. A felhasznált tiszta pigmenteknek köszönhetően ragyogóbbak a színek, akár önállóan akár keverve használjuk őket. Ez utóbbi főként a lila, zöld és narancs színeknél fontos.

1_2.jpg
A különféle színek pigmentjeit itt is a fedőképességük szerint válogatták ki. Festés közben szükségünk van erős fedőképességű színekre a kiemelésekhez, azonban az átlátszó színekre is, mert ezek adják meg a képnek a mélységét. Alkotásunknak így csak a képzeletünk szabhat határt, hiszen minden tárgyi eszköz a rendelkezésünkre áll.
A színpaletta két szériából áll össze. A második széria drágább, mert kadmiumot vagy kobaltot tartalmaz.

4_1.jpg 

A sűrű, vajszerű festék széles lehetőséget ad a festőnek a technika kiválasztásában, szükség szerint vízzel hígítható.
A színek száradás utáni fényét természetesen befolyásolják majd a hozzáadott vegyszerek és a víz is. Használat közben ezt vegyük figyelembe.
Mindegyik szín az AA (kiváló színtartó) és A (jó színtartó) besorolásba tartozik, tehát a művész nyugodt lehet, hogy a jövőnek fest, ami nem egy utolsó szempont. 

 A termékekről további információt ITT találtok.

További hasznos ötleteket találtok az Art-Export oldalán is!

Csatlakozzatok a Hobbyművész követőihez a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr965704751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása