Színes Ötletek

a kézügyes blog

A nagy tojástartó kakas

Idei utolsó húsvéti inspirációm következik, egyben ez az én személyes kedvencem is. A színeit tekintve talán kicsit túl olasz, túl latin, de mégis imádom. Nézzük akkor, hogyan készítsünk tojástartóból egy óriási kakast.

 

Ebben az ötletben az a legkitűnőbb, hogy a tojástartó szinte minden fecnijét felhasználjuk hozzá. A gyűjtögetés után kezdődhet a darabolás.

1. A tollazat:

 A tojástartó csúcsos, középső részéből készül a nyak és a szárnyak tollai is. Jah, meg a két láb is!

2. A nyak elemei

 A nyak részeihez két négy "sziromból" álló elemet ragasszunk össze. Ha jól számolom, ebből négy darabra lesz szükség (de végül is, ahányat csináltok, olyan hosszú lesz a nyaka).

3. A taréj

 Az alsó taréj (nem tudom, hogy hívják pontosan) egy félbevágott középső csúcsból készül. Az igazi taréjt a doboz tetejéből vágjátok ki.

 4. A csőr

A csőrt egy darab maradék papírból a képek alapján készíthetitek el.

5. A szárnyak a fej és a nyak összeállítása

 Szárnyakhoz előkészített elemeket ragasztópisztollyal ragasszuk fel a szárnyalapra (ezt az alapot a tojástartó felső részéből vágjátok ki). A nyakhoz készített elemeket szintén ragasztópisztollyal rögzítsétek egymáshoz. Végül erre jöhet a fej és a részei.

 6. Farok

 A farok hosszú, íves tollait szintén a doboz tetejéből vágjátok ki.

 7. A tojástartó rész (papírmasé technika)

Mármint nem az a tojástartó, amiből épp dolgozunk, hanem a kakas hasa (háta) következik. Amibe majd a hímesek kerülnek. Egy felfújt lufit vonjatok be papírmasé technikával. Ennek lényege, hogy csíkokra tépett, tapétaragasztóba mártott újságpapírral több rétegben fedjétek be a lufit.

8. ...az előző folytatása

 Amikor megszáradt a cucc, a lufit ki lehet engedni, a burok megtartja az alakját. Ezt vágjátok félbe, csak az egyik félre lesz szükség. Fessétek fehérre akrilfestékkel.

9. A festés

 Na erről az olaszos ízlésvilágról beszéltem a bevezetőben. Nekem túl sok. Igaz, hogy a kakas tollazata is hasonlóan szivárványos fényű, de talán én nem egy az egyben metálos festékkel festeném le. Viszont felfedeztem egy bazijó adalékanyagot, amely a hagyományos akrilhoz keverve szép és szolid gyöngyházfényt kölcsönöz neki. Meglepő módon gyöngyházfény adalékanyag a neve, és én egyből beneveztem egy ilyenre, mert a így a sima festékeimből is gyárthatok fényes festéket -és csak annyit, amennyi épp kell!- (amúgy is imádok kutyulni), és nem kell külön beruháznom extra festékekre. (webáruház, ahol a kapható ide kattintva!)

Kakas koma festésre várva...

 

Természetesen kézzel pingált hímesekkel töltsétek fel!

Forrás: Rosi Jo'

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.

Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr464367983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amigdala42 2015.04.02. 21:30:30

nagyon jó ötlet , nekem nagyon tetszik :) szép is , tartó is , dísz is :)

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása