Színes Ötletek

a kézügyes blog

Mire jó egy rozsdás rugó?

 Nem gondolom, hogy bárkinél is hegyekben állnak otthon a rozsdásodó ágyrugók, viszont lenyűgöz ez a fajta újragondolás, hogy sokan még egy ilyen valóban kacatnak tartott tárgyban is meglátják a fantáziát. Hiszen ki őrizgetne efféle lomokat, és minek? Pedig nagyszerű dolog meglátni benne a szépséget, új funkcióval felvértezni, és ismét használatba venni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Következő életükben például nagyszerű váza lehet belőlük, na persze nem a szó klasszikus értelmében, de szárított vagy papír virágoknak nagyszerű.

Forrás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fényképtartónak is használható, ezek a szépia árnyalatú, ódon fotók jobb helyre nem is kerülhetnének. Rendkívül hangulatos.

Forrás

 

 A funkció itt is hasonló, fényképek, névjegyek vagy üzenetek/emlékeztetők tárolása egyedi módon.

Az ötlet egyébként zseniális: néhány nagyobb, színes gomb hátoldalára ragasszatok erős mágnest, így rögzíthetők a képek és üzenetek a rugóra.

A gombokat akrilfestékkel magatok is lefesthetitek a kívánt színre. Én a rugóhoz persze nem nyúlnék, azt meghagynám eredeti állapotában.

Milyen érdekes, hogy ugyanabból a rozsdás rugóból kiindulva készíthető antik hatású és abszolút trendi, divatos fényképtartó is.   

Forrás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kert. Jó terep, adja magát. Hogyha akad a rugóhoz hasonló állapotú agyagkaspó, az maga a tökély. Egyébként baromi jól néz ki, nekem kifejezetten tetszik.  A mai szolárlámpás-térköves, túl tökéletesre csiszolt kertek között üdítő látvány egy ilyen kis ütött-kopott kompozíció.

Forrás 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kicsit ipari hatású, mindenesetre hatásos. Hétvégi házba el tudnám képzelni.

Forrás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még mindig fény. A képlet is egyszerű: rugó+befőttes üvegek+teamécses. 

Forrás

 

Ezt pedig egyszerűen nem hagyhatom ki, amikor ilyen bizsergetően közeledik a tavasz. Egy kis húsvéti dekorötlet, kézzel varrt madárka, rugós fészekben. 

Forrás

 

 

Tavaszi koszorú is készülhet rugóból, ami csak így leírva talán nem tűnik annyira fantasztikus ötletnek. De ha a virágokat is újságpapírból készítitek (egy kis teával patinázhatjátok is), és vékony drótból gyárthattok még kisebb rugókat (ceruzára tekeréssel). Így olyan, mintha a kis drótrugók szőlőinda módjára tekerednek a papírvirágok között.

Forrás

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr334183657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása