Színes Ötletek

a kézügyes blog

Karácsonyi ötletek - hangulatos lámpás

A karácsonyhoz a meghitt fények, a gyertyák és a mécsesek éppúgy hozzátartoznak, mint a fenyő  vagy a mézeskalács fűszeresen csábító illata... De a legszebben mégiscsak a saját kezűleg készített, egyedi ízlésünket és ötletességünket dicsérő lámpás fénye ragyog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a lámpás tavalyelőtt készült, amit csak azért tartok fontosnak elmondani, mert ezzel a technikával tényleg időtálló, igazi kis bútordarabokat lehet varázsolni, és nagyon sok lehetőség rejlik benne. 

Anyagok

lámpásfólia

mécsestartó háromoldalú lámpásba

selyemrost-papír (vagy bármilyen, vékonyabb, fényáteresztő szép mintázatú papír)

kétoldalas ragasztócsík

szórógyöngy és kásagyöngy

vastagabb rézdrót

műanyag kristályformák

egyéb eszközök: olló, vasaló, lyukasztó

Lámpáskészítéshez elég sokféle fóliát lehet kapni, egész nagy lapokat, előre leszabottat, készleteket (ezekben már benne van a mécsestartó is), lyukasztott szélűt és olyat is, amire csak rá kell vasalni a papírt (vagy bármit pl. vékonyabb textíliát). Ez a rávasalós dolog tetszett akkor a legjobban. De persze magunk is kivághatjuk a fóliát, lehet hosszú állólámpa, kis asztali, vagy ablakba tehető. Használhatunk mintavágó vagy cikcakk ollót, lehet kettő vagy több oldala. Az oldalakat össze is lehet ragasztani, de az előre lyukasztott változatot bármilyen öltésfajtával össze lehet varrni, arról nem is beszélve, hogy a varráshoz is mennyi mindent használhatunk (rafia, vékony szalag, zsinór, drót, papírzsinór stb.) Ha mi ragasztjuk fel a papírt, a legegyszerűbb szalvétaragasztót használni. A fólia külső oldalára ragasszunk vagy vasaljunk. Ezután következhet az oldalak összeállítása, ahogy már részleteztem, erre nagyon sok lehetőség adódik. Én kétoldalas ragasztószalaggal illesztettem össze a lámpást, majd a közepére erősítettem a háromágú mécsestartót. Ezen a képen látszik, hogy hogyan:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az oldalakra vízszintesen csíkokat ragasztottam a kétoldalas ragasztóból, majd vegyesen szórógyöngyöt és kásagyöngyöt szórtam bele.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az oldalaira vastagabb rézdrótból egy-egy indát hajlítottam, ezekre szereltem fel a műanyag kristályokat, majd a lámpás felső sarkait kilyukasztottam és ráakasztottam az indákat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És akkor a végeredmény használatbavétel előtt...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr472518586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása