Színes Ötletek

a kézügyes blog

Nyuszifészek lufival madzagból

Ezt a technikát már tavaly is megmutattam nektek, igaz akkor minitojásokból készítettünk füzért, de az elv hasonló volt (itt olvashatod el). A lényeg tehát, hogy egy tetszőleges madzaggal (fonalból) szorosan és jó sűrűn körbetekertek egy vazelinnel lekent lufit (ez fontos, mert így a végén nem fog ráragadni a lufira a madzag), majd alaposan átkenitek az egészet tapétaragasztóval. Helyette használhattok keményítős keveréket is, ennek a receptjét ITT találjátok. 

555304_552151411491591_1699614372_n.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek Facebook-csoportjához, hogy a következőről se maradj le.

Ha még több ötletre szomjazol, kövess minket a Pinteresten is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr535120926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Allil. 2013.03.16. 16:33:16

Dekupázsragasztóval is lehet csinálni? Akkor is be kell kenni olajjal vagy vazelinnel?

kreablogger 2013.03.18. 12:18:11

@Sweet Agression: Meg lehet próbálni sűrű, hígítatlan dekupázsragasztóval is, igen. A vazelin/olaj inkább a biztonság kedvéért kell, hogy tutira ne ragadjon oda a lufi, a használatával sokkal könnyebb dolgozni. :) Üdv!

Alexandra Fülöpné 2013.03.25. 13:19:42

En Csak azt kérdezném hogy mivel fújtad le lakkal? A tartóssága miatt hogy jobban keményedjen vagy csak fényt adtál neki?

kreablogger 2013.03.26. 09:30:08

@Alexandra Fülöpné: Át lehet fújni lakkal, így valóban tartósabb és keményebb lesz, de nem feltétlenül szükséges. Ha kiveszed a lufit száradás után, és úgy látod, hogy nem lett elég merev a burok, akkor jöhet a lakk, vagy persze ha kicsit fényesebb küllemet szeretnél neki, akkor is. De ha jó a tartása, vígan elvan lakkozás nélkül is. :)

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása