Színes Ötletek

a kézügyes blog

Pritt pályázat - Szárnyasok a ház körül

 Ma nézzünk szét kicsit a ház körül, hiszen sokféle szárnyassal találkozhatunk ott is. A baromfiólban kukorékol a kakas, mellette kotkodácsolnak a tyúkok és szaladgálnak a pelyhes csibék, de találunk ott hápogó kacsát és hófehér libát is. Simogattatok már pipit vagy kiskacsát?

Egy egyszerű technikával könnyen elkészíthetitek kedvenc ház körül élő szárnyasotokat! A példában vidám tyúkokat készítünk (kattints a képre).

 

 

Ezekre az anyagokra lesz szükséged:

Színes papírok

Színes szalagok, esetleg pompon

Madártollak

Pritt ragasztó

Filctoll

Maradék textilanyag

Olló

 

A következő mintasablont használhatjátok segítségül, egy ilyen lekerekített derékszögű háromszög az alapja mindkét tyúkocskának. Ezt tetszőleges méretben rajzoljátok meg a papírra, majd vágjátok ki. Ne felejtsetek el egy kis fület is hagyni, mert ennek segítségével tudjátok összeragasztani a két oldalt (a képen ezt a fület sötét színnel jelöltük).

 

Rajzoljátok fel a szemeket filctollal, majd ragasszátok fel a csőrt. Csak ezután ragasszátok össze a tyúkok testét.

Miután megszáradt, díszítsétek tovább kedvetek szerint. Egy kis darab maradék textilanyagból ragaszthattok a nyakukba kendőt, a lábakat szalagból és pomponból készíthetitek el. A farkuk egy-egy madártoll legyen, a taréjokat papírból vágjátok ki. Apró kis fából készült katicabogarakat is ragaszthattok rájuk.

 

További ötletek:

Katicabogár

Dzsungelmánia

Táncoló pingvinek

 

A pályázat részletei:

Pritt World

Pályázati kiírás

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr872906353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása