Színes Ötletek

a kézügyes blog

A Góbé adománygyűjtő koncerttel zárja a nyarat

gobe-kobuci3.jpg

A Góbé nyárvégi, tanévnyitó koncertjén ezúttal nem csak egy pörgős bulival készül megtáncoltatni mindenkit, de vendégeikkel együtt a Szimfolk Zenei Műhely részére is gyűjtenek, akik hátrányos helyzetű fiataloknak segítenek megtalálni útjukat zenei oktatás és közösségi élmények átélésével. Így most a jó tettel duplán jól eshet majd a buli szeptember 3-án, a Kobuci Kertben.

gobe-kobuci.jpg

A Góbé zenekar már jó ideje nem csak szórakoztat tértágító folk fusion zenéjével, hiszen rendszeres táncházaik mellett népzenei táborokat is tartanak BoglArt néven, de a tagok is gyakori előadói különféle nép- és világzenei táboroknak, így jól tudják, hogy mennyi mindent adhat a zeneoktatás.

„Mi most az életünk két fontos pillérét vettük fókuszba: a zenét és az oktatást. Kodály Zoltán felemelő gondolatokat fogalmazott meg ezzel kapcsolatban, nem is tehetünk mást, minthogy igyekszünk - minden nehézség ellenére - az általa kijelölt úton haladni.” - Meséli a kezdeményezésről Czupi Áron, a zenekar dobosa. - „Tudjuk és hisszük, hogy a zenetanulás bármilyen szinten jó hatással van az elmére és a lélekre. Ezért olyan szimpatikus, amit barátaink, a Szimfolk Zenei Műhely tűzött ki célul az Ózd melletti Arlóban. Mint minden alulról építkező szervezetnek, nekik is minden év tervezése, finanszírozása nehézségekbe ütközik. Nem ezzel a koncerttel fogjuk megoldani az összes problémájukat, de ha rendszert csinálunk abból, hogy a szabadidőnk egy elenyésző részében a hozzájuk hasonló közösségek felé fordulunk, azzal nagyban könnyíthetjük a munkájukat. A koncertből befolyt bevételt teljes egészében nekik ajánljuk fel. Ebben nagy segítségünkre van a Kobuci Kert, a Launching Gagarin és az egész stábunk. Előre is nagy hála nekik!”

A Szimfolk Zenei Műhely az Arlói Jezsuita Jelenlét program társeleme, nebulóiból páran már Roma Big Band néven zenekart is alapítottak, első klipes dalukat velük adja majd elő közösen a Góbé a Kobuci Kertben.

gobe-kobuci2.jpg

„Ha van olyan tevékenység, ami érdekel, megmozgat, akkor nézz szét, biztosan van körülötted egy egyesület, alapítvány vagy non-profit cég, amelyik ezzel foglalkozik.” – Beszél Áron az adakozás fontosságáról. – „Sokszor ezek a kis közösségek tudják a nagy egész életét szebbé, élhetőbbé tenni. És biztosan tudsz is nekik segíteni, akár az adód 1%-ával, akár rendszeres kisebb vagy egyszeri nagyobb adománnyal, akár 1-1 Facebook megosztással, de akár a tevékenységükhöz is csatlakozhatsz.”

Mindebben a Góbé társa lesz két izgalmas zenekar is: a csapat több dalában közreműködő Oscar Beerten dán-belga-észt dream-folk formációja, valamint a Zajnal, akikkel már többször láthattuk a srácokat.

Jegyvásárlás és további információk a koncert Facebook-eseményénél!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3418467151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktuális

4382696751604520683.jpeg

Programajánló

bannarek-24-300x250.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása