Színes Ötletek

a kézügyes blog

Ötletbörze nyári kézügyeskedéshez

szunido_blogcover_1.jpg

A nyár az az időszak, amikor a kreativitásunk szabadon szárnyalhat - pláne, ha magunk is szabadságon vagyunk -, a különféle DIY projektek pedig szabad teret biztosíthatnak neki. Az elmúlt nyarak bővelkedtek olyan inspiráló és könnyen megvalósítható ötletekben, amelyek között a gyerekjátékok készítésétől kezdve a közös kézműveskedésen át az újrahasznosításig akadt szórakoztató és hasznos egyaránt. Egy, a gyerekek által akár önállóan is könnyen elkészíthető, sokszor fillérekből megvalósítható ötletekből álló gyűjtemény különösen jól jöhet a vakáció ideje alatt és az ezeregyedik „unatkozom” után, összegyűjtöttük tehát korábbi cikkeinkből a ti kedvenceiteket, merítsetek ihletet a következő időszak kézügyeskedéseihez!

1. 6+1 KREATÍV TIPP VAKÁCIÓS IDŐTÖLTÉSHEZ, ÚTMUTATÓKKAL

Ebben a cikkben néhány egyszerű játékot találtok, amiket a háztartások többségében fellelhető alapanyagokból készíthetnek el gyermekeitek akár segítség nélkül is. A kézügyeskedés önmagában is szórakoztató időtöltés, de még csak ezután következik az igazi móka! Fejlesszétek tovább bátran tippjeinket, hogy egészen egyedi megoldások születhessenek a kicsik és nagyok kezei alatt. 

4_18_1_1.jpg

2. HULLADÉKBÓL KÉSZÍTHETŐ KÉZÜGYES ÖTLETEK GYEREKEKNEK

Az előző gondolat mentén folytatjuk a sort! Ebben a gyűjteményben egyaránt találtok érdekes, szép, vagy éppen szórakoztató ötleteket, amikben közös, hogy legfőbb alapanyaguk valamilyen háztartási hulladék. Ha ezeket is felhasználjátok kreatív tevékenységeitekhez, nemcsak időt és pénzt takaríthattok meg, de jót tesztek a környezetünkkel is, és persze jó példával járhattok elöl az ökotudatos nevelés, a szelektív hulladékgyűjtés, az újrahasznosítás, a hulladék csökkentése terén, legalább személyes szinten.

szo_keret_01_blog_cimlapkep_0_37_1_1.jpg

3. MULATSÁGOS FIGURÁK ÉS KÜLÖNFÉLE DÍSZEK BOTOKBÓL

Készítsetek faágakból játékokat és díszeket! Vakáció idején nem lehet túl sok ötletet gyűjteni a gyerekek szórakoztatásához. Ebben a cikkben egy nagyon egyszerű, mégis szórakoztató kreatív tevékenységhez mutatunk inspirációt, amihez az alapanyagot maguk gyűjthetik össze egy kiránduláson, de akkor is, ha éppen tóparton vagy a játszótéren töltitek az időt, hiszen botok mindenhol akadnak útközben. 

botok_borito.jpg

4. HARAPÓS PAPÍROROSZLÁN, VAGY AMIT SZERETNÉTEK

Akár esőnapokon is bevethető egyszerű ötlet, amivel különféle állatfigurákat alkothattok meg és kelthettek életre, ráadásul olyan egyszerű alapanyagokból és eszközökkel, mint a nyomtatópapír vagy a filctoll. Egy kis fantáziával egész állatsereget hozhattok létre a minta alapján, készítsétek el kedvenceiteket!

5. ÁLLATKERT TOJÁSTARTÓBÓL

A tojástartóból elkészíthető figurák mindig jól jönnek, ha olyan egyszerű elfoglaltságot kerestek, amihez nem kell sok minden, mégis a végtelenségig variálhatják a gyerekek, megvalósítva az összes ötletüket! A videóban és IDE KATTINTVA is találtok inspirációt!

Kellemes vakációt, örömteli, alkotással töltött perceket kívánunk kicsiknek és nagyoknak!

Kövessetek minket PinterestenTikTokon

Facebookon és Instagramon is, hogy semmiről ne maradjatok le!  

donably_banner_2.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9318420409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktuális

inktober_2024_300_x_250_keppont_20241002_135455_0000.png

Programajánló

okt-6-ig_sk_m_b_p_300x250.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása