Színes Ötletek

a kézügyes blog

Fagyiszínű csillogás a Nebulo-sarok nyárköszöntő kézügyes ötletei között

1000x522_blog_cover_20240619_141559_0000.png

A napsütés, a meleg, és persze minden, ami a nyárral együtt jár, a családi vakációtól - ezúttal valószínűleg Chevy Chase, magyar hangja Józsa Imre nélkül - a vízparton át az ilyenkor exponenciálisan növekvő egy főre számított fagyimennyiségig természetesen megújuló inspirációforrást is jelent, hiszen a vacogós, latyakos téli hónapokban aligha a vidám, élénk árnyalatok kerülnek palettánkra, értsük ezt a szó direkt, vagy épp átvitt értelmében. Most viszont bátran álmodhatunk színes tintákról, vagy épp olyan gyöngyházfényű vízfestékekről, amelyeket a Nebulo-sarok soron következő fejezetében próbáltunk ki, és amelyekkel különlegesen csillogóvá varázsolható bármilyen kép, legyen az festmény, gyermekeink számára házilag készített mókás játék, vagy épp szezonális dekoráció. A folytatásban ezekből hoztunk nektek egy színpompás csokorra valót, olvassatok tovább! 

A nyár végéig nem avuló felirat

A táblára rajzolt VAKÁCIÓ felirat talán sosem megy ki a divatból, de az időt nemcsak a suliban, hanem otthon, akár vázlatfüzetetek lapjain is sürgethetitek. Díszíthetitek kedvetekre bármilyen eszközzel, matricákkal vagy apró rajzokkal, de kipróbálhatjátok ti is az általunk választott ombre festést. Szerettük volna ugyanis kipróbálni az új, gyöngyházfényű vízfesték minden színét, ezért adta magát a technika: fessünk színátmenetet!

gyongyhaz_5.jpg
Halványan, ceruzával nyugodtan előrajzolhatjátok a betűket, a festék száradása után radírral eltávolíthatók a nemkívánatos vonalak. 

gyongyhaz_0.jpg

Minden festékgombot bevizeztünk, majd betűről betűre kettesével-hármasával haladtunk, középen összemosva a színeket. Az egyik betű záró árnyalata legyen a következő kezdő színe.
 
gyongyhaz_1.jpg

Nem túloztunk a jelzőkkel és amennyire lehet, a fotón is megmutatjuk: ez ám csillogás! 

gyongyhaz_6.jpg

Mi más illene jobban ehhez a ragyogó pasztell palettához, mint a nyár egyik jelképe, a szappanbuborék. Vékony ecsettel, sűrű festékkel húztuk meg az előrajzolt bubi körvonalát - két-három színt is használhatunk -, majd vizesebb ecsettel belemostuk őket a kör belsejébe. Egy-egy apró foltot fehéren hagyhattok az igazi buborékhatás kedvéért!

gyongyhaz_2.jpg

gyongyhaz_3.jpg

Végül ismét sűrűn jutott festék az ecsetre, amit a papír felett megütögettünk, így hoztuk létre az egészen apró pöttyöket!

gyongyhaz_4.jpg
Csillogó, színpompás nyári ízek papírra vetve 

A palettára és a hőmérőre pillantva talán nektek is eszetekbe jutott a fagyizás témája! Egy, a miénkhez hasonló hűsítő sorozaton szintén jól tesztelhetők a festék színei, amik egymással jól keverhetők, rétegezhetők, remekül fednek és nagyon klassz átmeneteket is létrehozhatunk velük, ráadásul mindezt csillámlóan!  

gyongyhaz_7.jpg

Ha van washi tape, vagy bármilyen más visszaszedhető ragasztószalag a kreatív kelléktáratokban, kipróbálhatjátok ezt az egyszerű, de látványos módszert! Húzzatok vele egy csíkot középre, fessetek kedvetekre, majd száradás után óvatosan távolítsátok el a ragasztót! A fehéren hagyott felületre bármilyen tetszőlegs felirat kerülhet, ehhez mi ezúttal a Nebulo palettához illő, pasztell szövegkiemelőjét vetettük be.
 
gyongyhaz_8.jpg

gyongyhaz_9.jpg

Térhatású rajzlap-akvárium

A kisebbeknek is hoztunk csillogó inspirációt: fessetek 3D-ben! 
 
Rajzoljátok meg a tetszőleges méretű köröket körző vagy kisebb pohár, kupak segítésével! 

gyongyhaz_10.jpg

Fessétek ki őket egy-egy színnel, vágjátok körbe, majd egy egyenes vonal mentén a kör közepéig is, a képen látható módon! Ezután egy kis ragasztóval rögzítsétek őket kúpalakban!

gyongyhaz_11.jpg

gyongyhaz_12.jpg

A formákat a peremükre felvitt ragasztóval rögzíthetitek a képre, majd filctollal rajzolva, színes papírt ragasztva kialakíthatjátok a részleteket! Alkossatok kedvetekre másféle téma mentán is! Ti milyen felületen alkalmaznátok ezt a sajátos, csillogó hatást? Írjátok meg kommentben itt, vagy a kapcsolódó Facebook-posztunk alatt!

gyongyhaz_13.jpg

gyongyhaz_14.jpg

A sorozat következő fejezetében további kézügyeskedésre invitálunk benneteket, tartsatok velünk! Kövessetek minket Pinteresten, TikTokonFacebookon és Instagramon is, hogy arról se maradjatok le!  

gyongyhaz_banner.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4818430587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktuális

inktober_2024_300_x_250_keppont_20241002_135455_0000.png

Ajánló

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása