Színes Ötletek

a kézügyes blog

Pöttöm versektől a Balaton-felvidék csodáiig - Könyvek szünidőre a Móra Kiadótól

konyvajanlo_blogcover.jpg

Itt az ovis és sulis vakáció időszaka, és erről eszembe jutott egy emlék. Ciki vagy sem, én szerettem iskolába járni, és amikor az egyik tanévzárón valamelyik felsős lelkesen szavalta Csukás István Tanévzáró című költeményét, miszerint „Félre irka, sutba táska, vidám szemünk ne is lássa”, cseperedő öntudatom teljes birtokában kicsit el is húztam a szám, hogy miért kell ezeket a hasznos dolgokat így becsmérelni. Persze, ahogy minden iskolás, szerettem én is a vízpartot, a kirándulást, a sárkányeregetést, ezzel együtt a szünidő számomra részben arról szólt, hogy elolvashattam egy rakás olyan könyvet, amire a tanév alatt holmi leckeírás, meg effélék miatt nem maradt idő. Olvastam fa tetején, kukoricagóréban a nagyszüleimnél, dinnyéskertben keresztanyáméknál, vonaton, buszon, kisvasúti híd alatt, meg bármilyen elképzelhető helyen, mindent és bármit az indiánregényektől a kispolszki gépkönyvééig. És bizony máig legboldogabb, legfelhőtlenebb nyári élményeimként emlékszem ezekre. Ezek után kissé olcsó fordulatnak tűnhet, hogy aki hasonló pillanatokra vágyik, vagy inkább szeretné megmutatni a család aprajának, mit adhatnak életünkhöz a könyvek nyáron, azoknak hoztunk rengeteg érdekes könyvújdonságot a Móra Kiadó friss megjelenései közül. De attól, hogy ez egy személyes kitekintéssel bevezetett ajánló, még bőven igaz, hogy a képzelet felébresztésére, az elme pallérozására kevés jobb lehetőség kínálkozik az olvasásnál, pláne azon korosztály számára, akiknél ez a legfontosabb (lenne).  

KÖNYVEK BÖLCSISEKNEK

Pöttöm versek - Babamóka hason fekve

8_pottom_versek.jpg

A legkisebbek talán nem reagálnak aktívan, amikor olvasunk nekik, de folyamatosan figyelnek és tanulnak. A gyereke agya ebben az időszakban fejlődik a leggyorsabban életük során. A könyvek szeretete a legszebb, egyben az egyik leghasznosabb dolog, amit átadhatunk a kicsiknek. A közös olvasás segíti az idegrendszer és a beszéd fejlődését, a leporelló formátumú könyveket, mint amilyen a Pöttöm versek is, már nagyon korán lapozgathatják a gyerekek, így a kézügyességük is finomodik, ráadásul az így együtt töltött idő biztonságérzetet nyújt nekik, hiszen szeretve érzik magukat. És ne feledjük, minden élmény, ha gügyögve is, de beszélgetést kezdeményez, hiszen a történeteket és a hangunk ritmusát hallgatva tanulják meg a beszéd alapjait.

Sorakozó! - Cuki kölykök / Sorakozó! - Járművek

5_sorakozo_cuki_kolykok_300.jpg

A Sorakozó! sorozat különleges puzzlekönyvei két új kötettel gyarapodtak, melyek közül az egyikben kedves állatkölykök, a másikban járművek várják a kis olvasókat. A 10 oldalas lapozók 5 oldalán található 1-1 puzzledarabot egymáshoz kapcsolhatjuk, így rengeteg kedves történet eljátszható velük. Ismerjétek meg a ház körüli állatokat és a különféle járműveket a könyvben olvasható vicces versikéken keresztül, állítsátok őket sorba, vagy épp próbáljátok meg felismerni őket segítség nélkül - a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt!  

4_sorakozo_jarmuvek_300.jpg

Ralf Butschkow - Jaj, csak ki ne nyisd!

3_jaj_csak_ki_ne_nyisd_300.jpg

Szereted az állatokat és az interaktív játékokat? Akkor a Jaj, csak ki ne nyisd! humoros története - az egyik legnépszerűbb német illusztrátor, Ralf Butschkow műve, akinek például a különféle foglakozásokat gyerekek számára is szórakoztató formában bemutató „Tudod, mit csinál?” sorozat füzeteit is köszönhetjük - neked való. De jól gondod meg, hogy kinyitod-e! Mert a mosómedve meg a barátai csak erre várnak, hogy kihasználják a lehetőséget, és megszökjenek az állatkertből. Akkor aztán üldözheted őket egészen a könyv végéig… és mind gyorsak, ügyesek és agyafúrtak!

KÖNYVEK OVISOKNAK

Nyári tollforgató - Foglalkoztató óvodásoknak

2_nyari_tollforgato_300.jpg

Szünidőben sokszor lehet szükség arra, hogy a gyerekeket valami olyasmivel foglaljuk el, ami talán hasznosabb, mint egy véget nem érő JimJam-maraton. A Nyári tollforgató című foglalkoztatóban, melyet Kőszeghy Csilla kedves, színpompás illusztrációi díszítenek, rengeteg érdekes, vidám, fejlesztő feladatot találnak az ovisok. Sorba rendezés, méretek, színek és formák, kombinatorika és megannyi érdekes fejtörő, amely a játékon túl segítséget nyújt az iskolaérettséghez szükséges kompetenciák fejlesztéséhez.

Természetbúvár matricás albumok:

Nyírfák, nárciszok és más növényekVörösbegyek, cinkék és más madarak

6_nyirfak_narciszok_termeszetbuvar_matricas_300.jpg

Az ovisok, főleg a felsőbb csoportoktól már egyre inkább érdeklődnek a természet, különösen az állat- és növényvilág iránt. A Természetbúvár matricás albumokat nekik, és az ő szüleiknek ajánljuk, hiszen a két most megjelent kötetben - Nyírfák, nárciszok és más növények, illetve Vörösbegyek, cinkék és más madarak - rengeteg érdekességet található mindenféle fáról, növényről, illetve madarakról és élőhelyükről. A könyvekhez tartozó 120-120 matrica segítségével kiegészíthetitetek a színes képeket, például virágba boríthatjátok a cseresznyefát, teleültethetitek sütőtökkel a veteményeskertet, úsztathattok kacsákat a tavon, telerakhatjátok az eget fecskékkel, vagy épp benépesíthetitek a madárodút fiókákkal.

7_vorosbegyek_cinkek_termeszetbuvar_matricas_300.jpg

KÖNYVEK KISISKOLÁSOKNAK

Tudás tábor - Vakációs foglalkoztatófüzet 1. osztályosoknak

10_tudas_tabor_300.jpg

A füzet feladatai igazodnak a gyerekek életkori igényeihez, használata a 1. évfolyam elvégzése után javasolt. Rajzolás, színezés, ötletes játékok teszik érdekessé, változatossá a nyári gyakorlást, nemcsak átveszi a tananyagot, hanem fejleszti a logikát, fokozza a tanulási kedvet is. A füzet célja, hogy a gyakorlást rendszeres szokássá tegye, és ezzel az önálló tanulás képességét megerősítse. A kellemesen eltöltött percek pozitív irányba befolyásolják a tanuláshoz való viszonyt, hiszen itt a saját nyári élményeiket is beleszőhetik a mindennapi gyakorlásba.

Szilaj - Titkos naplóm

9_szilaj_titkosnaplom_b1_300pixels.jpg

Szilaj, a vad völgy paripája, és a sorozat többi szereplője elevenedik meg ebben a több mint 90 oldalas naplóban. Az olvasók csatlakozhatnak Luckyhoz, Prúhoz és Abigailhez, hogy saját naplót vezessenek, amit megtölthetnek kalandokkal, csínyekkel - és ami a legfontosabb: sok-sok mókával! Van a családban egy kistestvér, aki állandóan útban van, mint Nyiszi, vagy épp olyan szélhámos, mint Julián? Ismertek olyan kemény versenytársat, mint Catalina? A nyár rengeteg alkalmat kínál élmények szerzésére, és ha feljegyzitek saját izgalmas kalandjaitokat, akár évekkel később is felidézhetitek majd őket! 

Varga Viola: Barangoló a Balaton-felvidéken - Foglalkoztatókönyv

1_barangolo_a_balaton_felvideken_300.jpg

Az elsősorban 9 év feletti korosztálynak ajánlott Barangoló a Balaton-felvidéken hasznos kiadvány lehet az egész család számára egy balatoni nyaralás vagy kirándulás során. Fedezzétek fel Veszprémet, Tihanyt, Badacsonyt, Szigligetet, Keszthelyt, és megannyi érdekes látványosságot a Balaton-felvidéken! Látogassatok el a Tapolcai-tavasbarlangba, csodáljátok meg a salföldi házakat, és ismerkedjetek meg a Kőtenger legendájával! A különböző helyszínekhez kapcsolódó ismeretterjesztő részeket játékos feladatok teszik még izgalmasabbá.

Ahogy megszokhattátok, a könyvajánló mellé játékot is hozunk! Legyetek résen, hamarosan megtalálhatjátok a Facebook-oldalunkon!

Ha tetszett a bejegyzés, követhettek minket PinterestenTikTokon

Facebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le!  

raktarvasar_eredeti.jpg

"NYÁRI VAKÁCIÓ" NYEREMÉNYJÁTÉK JÁTÉKSZABÁLYZATA ÉS ALAPELVEI

A nyereményjáték meghirdetésével együtt közzéteszünk néhány fontos tudnivalót, hogy elkerüljük az esetleges félreértéseket. Kérünk mindenkit, aki bármilyen formában részt szeretne venni a játékban, szánjon néhány percet az elolvasására! 

A jelentkezés beküldési határideje: 2024. július 1. 24:00. A Színes Ötletek Blog a beküldési határidőt indokolt esetben saját hatáskörben meghosszabbíthatja, erről a kapcsolódó felületeken a közönséget idejében tájékoztatjuk. 

Az eredményhirdetés időpontja: 2024. július 2. A nyertesek értesítése és a nyereménykiküldés részleteinek egyeztetése kommentben és privát üzenetben történik. 

A nyereményeket csak belföldi címre tudjuk postázni.

A játékban nem vehetnek részt a Móra Kiadó és a Színes Ötletek Blog munkatársai és azok közvetlen családtagjai.

A sorsolás véletlenszám-generátorral történik, utólagos reklamációnak nincs helye. A Színes Ötletek Blog fenntartja a jogot, hogy az esetleges sértő hozzászólásokat, kommenteket moderálja a bloghoz kapcsolódó felületeken.

A játékot az Instagram és a Facebook nem támogatja, nem hagyja jóvá és nem kezeli, a promóció semmilyen tekintetben nem kapcsolódik hozzá.

A játékosok a részvétellel, ráutaló magatartással elfogadják a fenti szabályzatot, és a játék lebonyolítására, kommunikációjára vonatkozó alapelveinket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6118421829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

mv-300x250.jpg

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Támogatás

donably_szinesotletek_300x250.png

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása