Színes Ötletek

a kézügyes blog

Kortalan perspektívák - Fényképezőgépet gyereknapra!

zumyzoom_beszamolo_0.jpg

A májusi jeles napok sorában az édesanyák után a gyerekeket ünnepeljük, ennek apropóján pedig egy akciós időszakot indítottunk a ZumyZoommal közösen. Azoknak, akik rendszeresen olvasnak minket, már ismerős lehet a kifejezetten gyerekek szánt, cuki figurákkal díszített, de valódi fényképezőgépeket forgalmazó márka, és hogy a megálmodójával, Vers-Bányai Zitával közösen rendszeresen hozunk nektek fotóközpontú kézügyes ötleteket. A folytatásban ezek mellett megtaláljátok személyes tapasztalatainkat az általunk kipróbált fényképezőgéppel kapcsolatban, valamint a Színes Ötletek olvasói számára elérhető kedvezmények részleteit is, olvassatok tovább!

A Gyerekszemmel a világ című első fejezetben Vers-Bányai Zitával beszélgettünk kicsiknek szánt fényképezőgépekről, kortalan inspirációforrásokról és arról, miért érdemes megbecsülnünk a gyerekek alkotásait. Természetesen az általa forgalmazott fényképezőgép típusokat is megismerhetitek, korosztályos ajánlóval és sok más hasznos információval együtt. Hogy a kiszemelt ajándékok gyereknapig biztosan megérkezzenek, a közös akciónk 2024. május 20-ig leadott rendelésekre érvényes: használjátok a SZOB10 kuponkódot, vásároljátok meg 10% kedvezménnyel bármelyik ZumyZoom fényképezőgépet, és még egy textilszütyőt is kaptok ajándékba a gép mellé! 

zumyzoom_szob10_kedvezmeny.jpg

Sok szülő vagy nagyszülő számára okozhat fejtörést, hogy manapság, amikor örülünk, ha a gyerek nem "kütyüzik", hanem mozog, olvas, rajzol, vagy hagyományos módon játszik, vajon szabad és érdemes-e digitális eszközt adni a kezébe? Sok szempont miatt kezelhetjük fenntartással a gyerekek számára tervezett fényképezőgépeket, és ez velünk sem történt másképp - ezért kipróbáltuk, és megosztjuk veletek is a tapasztalatainkat. 

Négyéves kislányunk örökmozgó, kíváncsi természet, akivel születése óta rendszeresen kirándulunk és túrázunk, ezért számunkra kézenfekvő választás volt a Kalandor fényképezőgép, ami minket hasznosnak tűnő lencsevédő kupakjával, őt pedig a cuki dínós mintájával varázsolta el elsőre. A kezdeti szimpátiát számos pozitív tapasztalat is követte. Dióhéjban megfogalmazva, egy ZumyZoom fényképezőgép egyszerre jelenthet biztonságos, könnyen kezelhető, tartós eszközt a gyerekek számára saját kreativitásuk felfedezéséhez, a szülők számára pedig a játékmentes digitális neveléshez, pláne, ha korainak tartjuk, hogy saját telefonja legyen, és szeretnénk támogatni kreatív ötletei megvalósításában anélkül, hogy annak a saját telefonunk essen áldozatául.

Egyszerű használat: A szilikonburkolattal védett, gyerekkezek méretéhez tervezett kis gép egyetlen gombja könnyen elérhető, kezelőfelülete egyszerű; a piktogramokkal és szöveges információkkal egyaránt ellátott menüpontok között a kisebbek is hamar megtanulnak tájékozódni, és ez igaz az olvasni még nem tudó ovis korosztályra is.  Abban a korban, amikor kiemelt jelentősége van minden „egyedül” elvégzett feladatnak, a képek visszanézése hatalmas élményt jelenthet gyereknek és szülőnek egyaránt.

zumyzoom_beszamolo_1.jpg
Tartós és praktikus kialakítás: Úgy gondoljuk, a tartós és strapabíró gép leginkább sérülékeny pontja a kijelző, ezért különösen figyelünk rá, hogy mindig a textilszütyőjében vagy az erre a célra rendszeresített tokjában csomagoljuk el. A lencsevédő nemcsak a másik kényes felület védelme szempontjából hasznos, de segíti a kicsiket abban, hogy használata rutinszerűvé váljon. Számunkra külön öröm, hogy a géphez egy vékony zsinór rögzíti, így biztosan nem landol a patakban, mint a ZumyZoom célközönségénél sokkal idősebbek által használt saját fényképezőgépünké néhány évvel ezelőtt. Elsőre talán fel sem tűnik, hogy a nyakpánt maga az adatkábel, így nincs még egy plusz tartozék a gép mellett, amire vigyázni kell, nehogy elveszítsük vagy megsérüljön!

Kreativitás és tanulás: A fényképezőgép használata serkenti a gyerekek kreativitását, segít nekik felfedezni a világot, kibontakoztatja a mindenkiben ott élő művészt. Az elkészült fotókon kitűnően lemérhetjük, ahogyan napról napra fejlődik a kompozíciós érzékük, hogyan tanulják meg egyre magabiztosabban kezelni az eszközt, hogyan lesz egyre kevesebb a bemozdult, életlen képek száma. 

zumyzoom_beszamolo_2.jpg
Játékmentes szórakozás: Beépített szűrőket és vicces képkereteket ugyan találhatunk a menüben, amiket bevethet a kis fényképész ötletei kibontakoztatásához, de játékokat nem. Ez számunkra fontos szempont, hiszen sem telefonon, sem más digitális eszközön sem vezettük még be ezt a szórakoztatási lehetőséget, és szeretnénk is fenntartani, amíg csak lehet.

A világ a gyerekek szemével: A kifejezetten kicsiknek szánt és általuk használt eszközök azonnal láthatóvá tesznek valamit, amiről a mi szüleinknek jobbára csak elképzeléseik lehettek. A gyerekek által készített fotók ugyanis képekben beszélnek arról, hogyan is látják ők a világot maguk körül, és bizony nem csak a perspektíva más, hanem a megörökített témák is. Amikor premier plánban elevenedik meg az ágy mögötti búvóhely, ami a mi szemünkben csak egy takarításra szoruló zug, nekik viszont egy külön kis világ, vagy amikor a kép közepén egy DUPLO-ból épített macifejű robot néz ránk kedvesen, az egyszerre megható és mosolyra fakasztó élmény, hiszen eszünkbe juthat, hogy annak idején mi is ilyesmiket tartottunk a legfontosabbnak a világból, és bizony nem volt az olyan rossz. Tapasztaljátok meg, érdemes!  

zumyzoom_beszamolo_9.jpg

A korábban összegyűjtött kézügyes ötletek sorából a tojástartóban való csíráztatást bármikor kipróbálhatjátok! Hogy mi köze van ennek a fényképezéshez, az a kapcsolódó cikkünkből kiderül, amit nem csak ezért érdemes elolvasnotok, hanem mert ebben is megosztottunk néhány hasznos saját tapasztalatot. 

blog_cover_v2_1_1.png

Az anyák napi ötletek gyűjteményébe is érdemes belekukkantanotok, hiszen nemsokára az édesapákat ünnepeljük, a jeles napra pedig éppúgy bevethető bármelyik!

anyaknapja_tbt.jpg

Zita mókás könyvjelzői pedig az év bármelyik jeles napjára jól jöhetnek személyes ajándékként szeretteinknek!

konyvjelzok_tbt.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, követhettek minket PinterestenTikTokonFacebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8818397611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ajánló

lginsta_1200_1.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása