Színes Ötletek

a kézügyes blog

Vadvirágos „földlabdák" tojástartóból

Kedvcsináló újrahasznosításhoz és kertészkedéshez, avagy kreatív foglalkozás gyerekekkel a Föld napjára.

0_blogcover.jpg

A Föld napjára idén azzal készültünk, hogy vegyes virágmagokat rejtő papírmasé golyókat formázunk, amit az ovistársak kapnak ajándékba a jeles napon. A gyerekek a kertben vagy bárhol a szabadban elültethetik és megfigyelhetik, vajon milyen virágok nyílnak az újrahasznosított alapanyagból varázsolt minibolygókból. Magpapírt, merített papírt, és mindenféle figurát is készítettünk már tojástartóból, sőt, még csíráztatáshoz is bevetettük. Nem meglepő talán, ha ezen a jeles napon is felbukkan, mint kreatív alapanyag, hiszen könnyen elérhető, nem kerül semmibe, és kiváló eszköze lehet a szemléletformálásnak, mikor hulladékból alkotunk valamit közösen a gyerekekkel! 

A továbbiakban lépésről lépésre mutatjuk a tennivalókat, a cikk végén pedig videót is találtok az elkészítés menetéről!

1. lépés

Tépkedjük apróra a tojástartókat! Ha színeset gyűjtöttünk, könnyű dolgunk van, csak külön kell válogatni a zöldeket és a kékeket. De ha nem, akkor sincs veszve semmi, ételfestékkel a szürke massza is színezhető.

1_283.jpg

2. lépés

Néhány percre áztassuk vízbe a papírkupacot, amit kicsit kézzel is átnyomkodhatunk, hogy gyorsítsuk a folyamatot!

2_270.jpg

3. lépés

Ha megszívta magát a papír, tegyük turmixgépbe és pépesítsük! 

3_261.jpg

4. lépés

Egy darab szúnyoghálót vagy gézt rögzítsünk gumival egy kisebb befőttes üvegre! Mi egy korábban rövidebbre szabott függöny maradékát használtuk erre a célra, lehetünk kreatívak a hulladékfelhasználás terén is!

4_247.jpg

5. lépés

Simítsuk a hálóra a papírmasszát és tegyünk egy kisebb kanálnyi földet a közepébe! Ez a lépés akár el is hagyható, viszont ha alkalmazzuk, nem szükséges elásni a golyókat, elegendő csak letenni őket valahol a földre. A papír lebomlik, a kis növények pedig utat találhatnak a talajba.

5_238.jpg

6. lépés

Szórjuk bele a virágmagokat!

6_2_5.jpg

7. lépés

Halmozzunk újabb adag papírpépet a tetejére!

7_170.jpg

8. lépés

Óvatosan vegyük le a gumit az üveg szájáról, a háló segítségével pedig szorítsuk ki a vizet a papírgolyókból! Ha szükséges, kézzel formázzuk őket gömbalakúra.

8_151.jpg

9. lépés

Szárítsuk ki minibolygóinkat, ha ajándékba szánjuk őket, vagy ültessük el a kertben!

11_91.jpg

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Színes Ötletek (@szinesotletek) által megosztott bejegyzés


A Föld napjával kapcsolatos többi cikkünket ITT találjátok! Ha újrahasználattal és saját kezű felújításokkal kapcsolatos inspirációt kerestek, nézzétek meg Kacatmentő projektjeinket is!

Ha tetszett a bejegyzés, követhettek minket Pinteresten, TikTokonFacebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8918387313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása