Színes Ötletek

a kézügyes blog

Tükröm, tükröm - Gyermek- és ifjúsági rajzpályázatot hirdetett a Szépművészeti Múzeum

tukromtukrom_1080_x_1080.jpg

Mindjárt itt a húsvét, és vele a tavaszi szünet, ami az ilyenkor szokásos ünnepi elfoglaltságok mellett kiváló alkalmat jelent a feltöltődésre, és arra, hogy akár teljes egészében alkotásra szánjunk néhány napot. Talán nem véletlen, hogy épp néhány napja hirdetett gyermek- és ifjúsági rajzpályázatot a Szépművészeti Múzeum Tükröm, tükröm címmel, melyre három kategóriában és három témakörben várják az alkotásokat április harmadik vasárnapjáig. Érdemes jelentkezni, hiszen az alkotások készítése során szinte bármilyen szabadkézi technikát használhatnak a pályázók, a megadott tematika minden esetben sokféleképpen megközelíthető és értelmezhető akár koncepció, akár vizuális megvalósítás terén, ráadásul a legjobbnak ítélt pályaművek készítői értékes ajándékcsomagokat nyerhetnek. Olvassatok tovább a részletekért!

Az intézmény pályázati felhívása így szól:

„A Szépművészeti Múzeum tematikus rajzpályázatot hirdet az általános és középiskolás korosztály számára kreatív rajzok, grafikák, illetve festmények készítésére. Azoknak a diákoknak szeretnénk felkelteni az érdeklődését, akik szívesen alkotnak és nem félnek megmutatni a tehetségüket.

Kedves Diákok! Arra ösztönzünk benneteket, hogy alaposan figyeljétek meg magatokat, az embereket magatok körül és örökítsétek meg azt az arcot, ami rabul ejt titeket.

Legyetek merészek, alakítsátok ki a saját művészi stílusotokat! Mutassátok meg, milyennek látjátok a másikat vagy magatokat! A természethűség nem elvárás, kísérletezzetek bátran!

Minden alkotás tökéletes a maga módján, ha örömmel készítjük! Csakhogy nem minden alkotásnak ugyanolyan a hatóereje. Az nyer, akinek a pályaműve a legnagyobb hatással lesz ránk, múzeumi szakemberekre.

Beküldési határidő: 2024. április 21.

Eredményhirdetés: 2024. május 3.

Díjátadó: 2024. május 18., ahol egy meglepetés LEGO mozaiképítés is várja majd a vendégeket a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium tekerd! csoportjával.”

A Szépművészeti Múzeum munkatársai a következő kategóriákban várják a pályaműveket:

6–10 éves korosztály – Az én családom

Készíts családi portrét!

Mi jellemzi a legjobban a családodat? Egy szépen megterített asztal, egy nagy közös ebéd? Esetleg hangos nevetéstől zeng a ház? Vagy éppen a háziállatotokat ismeri az egész utca? Készítsd el a családod portréját, amelyen a számodra fontos személyek, tárgyak vagy akár állatok szerepelnek!

121_02_vidam_tarsasag_macskacsalad.jpg

11–15 éves korosztály – KÉPmás MÁSképp

Készítsd el valamelyik barátod, szeretted portréját!

Amikor megrajzoljuk valaki képmását, sokat elárulunk róla, magunkról, a kettőnk viszonyáról. Mutasd meg, milyennek látod, milyenek a vonásai, mit tartasz a legfontosabbnak róla elmesélni? Egy portrénál sokszor az öltözet és a környezet is beszédes lehet.

35310_02_kalapos_no.jpg

16–19 éves korosztály – Mutasd magad!

Készítsd el az önarcképed!

Nézd meg magad alaposan a tükörben: miről árulkodhat a tekintet, az arckifejezés, a testtartás? Kísérletezz bátran, próbálj ki különböző beállításokat! Legyen az klasszikus portré, vagy elvonatkoztatottabb ábrázolás, mutass meg valamit magadból!

 03_manyoki_onarckep.jpg

A felhasználható technikák és méretek mindhárom korosztályban a következők: filctoll kivételével bármilyen rajzeszköz, ceruza, szén, olajpasztell, porpasztell, rajzkréta, vízfesték, tempera, illetve különböző kreatív anyagok használata, vegyes technika, illetve A4 vagy A3 méretű papír.

Az elkészült munkákról készült képet minimum 72 dpi felbontásban, maximum 3 MB fájlméretben kell feltölteni a pályázat honlapján elérhető jelentkezési lap kitöltése után, a játékszabályzatban meghatározottak szerint, 2024. április 21.-én 23:59 óráig. A kapcsolódó űrlapokat az egyes kategóriákhoz kapcsolódó aloldalakon találjátok meg, ezeket érdemes akár a munka megkezdése előtt felkeresni, hiszen egyúttal több olyan klasszikus művet is bemutatnak, amelyek ötleteket adhatnak a saját képeitekhez.     

A beérkezett műveket a Szépművészeti Múzeum múzeumpedagógus és muzeológus munkatársai értékelik az alábbi szempontok szerint: eredetiség, ötletesség, kivitelezés. Minden kategória első három helyezettje 30-40-50 000 Ft értékű ajándékcsomagot nyer a pályázat főtámogatója, az OTP Junior, illetve együttműködő partnerei, a Múzeumshop és a Művészellátó felajánlásában.

További információk, rengeteg izgalmas kiállítás és program társaságában a Szépművészeti Múzeum weboldalán és közösségi felületein!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1518364939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása