Színes Ötletek

a kézügyes blog

Csodás gyöngyház csillogás feketén-fehéren
Kipróbáltuk a Coliro Pearlcolors akvarellfestéket

20240304_113338_0000.png

Régóta szemeztünk ezzel a ragyogó színeket, metálfényű csillogást és kiváló fedést ígérő, ráadásul vegán akvarellkészlettel, mígnem ki is próbáltunk egy készletet, miközben hangolódtunk a tavaszra. Talán akkor is érdemes tovább olvasnotok, ha már rögtön az elején eláruljuk, hogy nem ért minket csalódás, hiszen a folytatásban még sok érdekességet megtudhattok a német gyártó Pearlcolors néven futó, gazdagon pigmentált kézműves effektfestékéről, amit hagyományos akvarell technikákhoz, dekorációs festéshez, különleges hatások, csúcsfények kialakításához, és még kalligráfiához is bevethetünk. Nálunk sem állt meg a sor a tavaszi képeslapoknál, ahogy ez kiderül a folytatásból is!

8_146.jpg

Az először különösebb cél nélkül, színteszt gyanánt festett köreinket végül tavaszi hangulatú motívumokká varázsoltuk, miután őszintén kigyönyörködtük magunkat a száradás után még pompásabb metálfényű felületekben. A rajzokat Tombow Mono Twin kéthegyű filccel készítettük, de később kipróbáltuk, és remekül fogott rá bármelyik - nem olajalapú - marker is. 

4_238.jpg

A tematikus palettákat tartalmazó hat szilkés készletek bármelyike valódi kuriózum a sajátos hatások kedvelői számára, a színek pedig akár külön-külön is beszerezhetőek, ami igazán praktikus, ha a kedvenc árnyalatainkból szeretnénk kialakítani a saját összeállításunkat, pótolnánk a kifogyott darabokat, vagy csak kipróbálnánk a festéket. 

Sok minden miatt különleges a Pearlcolors, és ezek közül csak az egyik az, hogy a színek milyen pompásan mutatnak a papíron, legyen az akár fehér vagy színes. Sőt, van köztük néhány - a Shimmer színcsalád tagjai -, melyek kifejezetten fekete papíron mutatják meg legjobban sajátos csillogásukat. Akvarellfesték létükre fa, kő vagy gipsz felületen is használhatók, ráadásul nemcsak ecsettel, hanem akár hagyományos tollakkal is. Ebben a formában a kalligráfia gyakorlásához éppúgy bevethetők, mint az egészen apró részletek kidolgozásához festés, színezés során. Az erősen pigmentált festékek között vannak fémes-fényes, sötét és világos színek egyaránt, de olyan gyöngyházfényűt is találhatunk közöttük, amikkel színátmenetes árnyalatokat hozhatunk létre, mint például a mi készletünk Mermaid tagja. 

9_118.jpg

Akik a hobbitevékenységeiket is fenntarthatósági szempontok mentén igyekeznek gyakorolni, bizonyára örömmel hallják, hogy a festékek kizárólag természetes alapanyagokból, Mica - csillámpala és és fém-oxidok keverékéből létrejött - ásványianyag pigmentekből és az akácfa nedvéből készülő gumiarábikumból állnak. Előállításuk során nem használnak olyan töltőanyagokat, mint például a gipsz, ezáltal válnak olyan tisztán ragyogóvá a színek. Állati eredetű összetevőket nem tartalmaznak, ráadásul a gyártó a nyeresége egy részét minden évben állatjóléti szervezetekhez juttatja el. 

5_230.jpg

6_189.jpg

Bár a fekete lapot egyelőre csak keretként használtuk, a tesztből azért kiderült, hogy azon is érdemes majd nagyobb teret engedni ennek a festéknek. A feliratokhoz mi az univerzális, maradéktalanul fedő Posca markert kaptuk kézbe, de a bátrabbak - vagy rutinosabbak - kipróbálhatják, hogyan viselkedik a Pearlcolors a kalligráfia hagyományos módszereit alkalmazva. Az eszközválasztáshoz a Rajzshop.hu blogcikkére kattintva, a "festéshez" pedig az alábbi videóban találtok segítséget.

Ha óvatosan bánunk a vízzel, vagy olyan notebookot használunk, ami az akvarelltechnikát is bírja, akkor akár bullet journalunk lapjait is feldobhatjuk némi fémes csillogással. 

7_166.jpg

FONTOS!

Mielőtt festeni kezdünk, pár csepp vizet csepegtessünk a használni kívánt festék felületére és várjunk két percig, amíg át tudja itatni a pigmenteket. Ezzel a trükkel tudjuk a legtöbbet kihozni festékünkből, így lesz igazán jól fedő, sűrű és krémes. Az alábbi videóból kiderül, miért van jelentősége a festék vízzel való áztatásának: a bal oldali színminta 30 másodperc, a jobb oldali a javasolt 2 perc várakozás után készült. A különbség magáért beszél.

A tavaszi készülődés nyomvonala mentén tovább haladva a húsvéti tojásfestéshez is kipróbáltuk új kedvencünket, nézzétek meg, mire jutottunk vele tojáshéjon!

20240305_191810.jpg

Ha tetszett a cikk, kövessetek minket PinterestenFacebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le!  

Rajzshop.hu kínálatában sok más hagyományos és különleges eszköz mellett megtaláljátok a Pearcolors kollekciót is, IDE KATTINTVA pedig további információkat tudhattok meg róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5418343141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása