Színes Ötletek

a kézügyes blog

Szép farsang - Télűző maszkabál a Szépművészeti Múzeumban
Öltözz híres festmény főszereplőjének, és nyerj értékes ajándékcsomagot!

maszkabal_cover_0130.jpg

Február 11-én, vasárnap jelmezversenyre invitálja legkisebb látogatóit a Szépművészeti Múzeum! A Szép Farsang - Maszkabál a múzeumban esemény során a látogatók saját készítésű jelmezekbe bújva eleveníthetik meg klasszikus festmények szereplőit, de a nevezéshez az is elég, ha kedvenc plüssfiguráitok öltöznek hercegkisasszonynak vagy hajóskapitánynak. A zsűri által legjobbnak ítélt jelmezek készítői értékes ajándékcsomagokat nyerhetnek, emellett izgalmas minifoglalkozások is várják majd a versenyzőket, rengeteg tudnivalóval és érdekességgel az inspirációként szolgáló alkotásokról. Részletek a folytatásban, olvassatok tovább!

A Szépművészeti Múzeum múzeumpedagógiai programjainak célja, hogy elmélyítsék a látogatók és a műalkotások közötti kapcsolatot, hogy lebontsák azokat a képzeletbeli falakat, amelyek akadályozzák a teremtőerő megtapasztalását, és hogy felszabadítsák a szunnyadó készségeket és képességeket. A minden korosztály számára ajánlott, változatos, játékos és alkotásra ösztönző programok során nemcsak összefüggésekre figyelhetünk fel, de személyesen is megtapasztalhatjuk azt, hogy saját kreativitásunkhoz mások alkotásainak értő befogadásán és méltó megbecsülésén át vezet az út.

Dióhéjban tehát a Múzeumpedagógia sorozat eseményei során úgy tanulhatnak kicsik és nagyok, hogy közben mindenki jól szórakozik. Ha pedig apropót keresünk annak kipróbálására, hogyan is működik ez a gyakorlatban, nincs is jobb a farsang időszakánál, hiszen valószínűleg bármelyik kislány szívesen változik egy délelőttre valódi hercegnővé, és legalább ugyanennyi apuka van, aki szívesen lenne egy kis időre igazi hajóskapitány.

A Szépművészeti Múzeum színes, télűző maszkabálján ezt most bárki meg is teheti február második vasárnapján.

A feladat egyszerű: legyetek kreatívak és idézzétek meg saját készítésű jelmezzel a múzeum képtárának egy-egy szereplőjét! A szervezők a következő műtárgyakhoz kapcsolódó kategóriákban várják a nevezéseket:

  1. A porcelánszépségű hercegkisasszony - Juan Bautista Martínez del Mazo: Margarita Teresa infánsnő zöld ruhában, 1660 körül
  2. A rettenthetetlen hajóskapitány - Bartholomeus van der Helst: Gideon de Wildt hajóskapitány képmása, 1657
  3. A csinos család - Robert Tournières: Adolf von Plettenberg és családja, 1727
  4. Kedvenc plüssfigura hercegkisasszony- vagy hajóskapitány-jelmezben

Természetesen nem szükséges, hogy a versenyzők tökéletesen leutánozzák a festményeken szereplő alakok öltözetét, elég, ha megidézik azokat. Ha pedig valaki bármi miatt nem tud vagy nem szeretne jelmezt ölteni, ahogy fentebb is olvasható, beöltöztetheti infánsnőnek vagy hajóskapitánynak kedvenc plüssfiguráját is! A teljes felhívás és játékszabályzat itt olvasható.

szepmuveszeti_illusztracio.jpg

A zsűri a legszebben kivitelezett és legötletesebb saját készítésű jelmezeket díjazza – kategóriánként egyet. A győztesek 30 000 Ft értékű ajándékcsomagot kapnak, amelyek többek között múzeumi kiadványokat, illetve rajz- és festőeszközöket tartalmaznak. 

Részletes program:

10.00–11.00: Regisztráció, öltözködés (helyszín: Előcsarnok, az információs pult mellett)
10.00–13.00: Szépműhely, Olvasósarok, Fotófal, Múzeummerülés (helyszín: Román és Barokk Csarnok, Állandó kiállítás)
11.00–12.00: Felvonulás, jelmezverseny (helyszín: Barokk Csarnok)
12.15–12.45: Minifoglalkozások a jelmezeket inspiráló képek előtt (találkozási pont: Barokk Csarnok)
13:00: Eredményhirdetés (helyszín: Barokk Csarnok)

Részvételi díj: felnőtteknek 2500 Ft/fő, 18 év alattiaknak 1500 Ft/fő, 2 éves kor alatt ingyenes. Baráti Kör Mecénás-Családi, illetve Pártoló-Családi kártyával a program ingyenesen látogatható. A szervezők a programot 5-12 éves gyermekeknek javasolják.

Jegyek kaphatók elővételben a Liget Plusz hálózatában, valamint a helyszínen - a sorban állás elkerülése érdekében érdemes élni az online jegyvásárlás lehetőségével. További információk a Szépművészeti Múzeum weboldalán, közösségi felületein, és a kapcsolódó Facebook-esemény oldalán!

A Szép farsang fő támogatója az MVM, együttműködő partnere a MúzeumShop, partnere a Művészellátó.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3818314815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása