Színes Ötletek

a kézügyes blog

Színes Inktober 2023 - Idén is rajzos kihívásra és nyereményjátékra invitálunk titeket!

00_12.jpg

Szeptember utolsó hetéhez érkeztünk, ami egyben azt jelenti, hogy hamarosan indul az idei Inktober kihívás, amit talán ti is annyira vártatok, mint mi! Akik rendszeresen olvasnak minket, talán emlékeznek arra, hogy tavaly egészen saját képünkre szabtuk az egyébként világszerte a szabadkézi rajz szerelmeseinek sokaságát vonzó, mindennapos alkotásra buzdító kezdeményezést. Egy teljes történetet meséltünk el egymással összefüggő képekben, emellett nyereményjátékot is hirdettünk azok számára, akik részben vagy egészben velünk tartottak a kihívás napjai alatt. Sokan szerettétek a játékot, nagy örömünkre már az első pályázatra is kiemelkedően sok, több mint 300 alkotás érkezett a lelkes, nem mellesleg tehetséges és kitartó résztvevőktől. Mivel kézügyes blogként fontos célunk, hogy népszerűsítsük a kreatív tevékenységeket, ezért idén is részt veszünk a kihívásban, bízunk abban, hogy veletek együtt! Támogató partnerünk, ahogy tavaly, ismét a Rajzshop.hu lesz, akiknek a termékpalettáján nemcsak a kisorsolásra váró nyereményeket, de mindenféle professzionális kelléket is megtaláltok, amire a rajzolás, festés, kalligráfia vagy sok más hobbi gyakorlása során szükségetek lehet. A folytatásban minden részlet kiderül, olvassatok tovább!

02_3.jpg

Annyit elöljáróban elárulhatunk, hogy már megvan a storyboard, készülnek a vázlatok és az idei Színes Inktober nevével ellentétben fekete-fehér lesz, ami bizonyos szempontból hagyományos formátumnak is tekinthető, hiszen a kezdeményezésben eredetileg tintával, tussal készített rajzokkal vettek részt az alkotók. Manapság már tulajdonképpen bármilyen technika és eszköz megengedett, akár a digitális rajz is. Mivel 2022-es Színes Inktober mókás futókacsájának történetét többnyire kéthegyű alkoholos markerekkel, tehát színesben készítettük el, úgy gondoltuk, idén a klasszikus irányzatot követve fekete rajzeszközöket választunk. Akárcsak az előző évben, csapatunkból idén is Hahn Petra - „civilben” a Képzőművészeti Egyetem negyedéves hallgatója - vállalta azt a nem kis feladatot, hogy minden nap új rajzzal jelentkezik az Inktober apropóján. 

Inspirációképpen egy kis ízelítő a tavalyi galériából: 

06_3.jpg

01_5.jpg

A teljes történet képeit és a játékban résztvevő olvasóink munkáit erre a linkre kattintva találjátok meg. Az idei mese főszereplője vajon egy csalafinta mosómedve, egy kedves cica vagy egy nyughatatlan maki lesz? Ti melyiket látnátok szívesen 31 napon keresztül? Kedvencetekre még néhány napig akár szavazhattok is ebben a posztban!

03_4.jpg

Mi is az az Inktober? Évről évre, minden októberben művészek ezrei vállalják az Inktober rajzos kihívását, amihez a hobbi szinten gyakorló alkotók éppúgy csatlakozhatnak, mint a művészeti képzésben résztvevő tanulók, vagy tulajdonképpen bárki, aki kapcsolódni tud hozzá. Ez egy jó lehetőség annak, aki szívesen ragad rajzeszközt és szeretné motiválni magát valamivel, hogy gyakrabban űzze ezt a fejlesztő és kikapcsoló tevékenységet, ahogy annak is, akinek célja, hogy többekkel megismertesse művészetét. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a résztvevők október minden napján, adott tematika alapján egy-egy rajzot készítenek, amint közzétesznek saját közösségi felületeiken az interneten az #inktober hashtag használatával. Ebből a videóból mindent megtudhattok a kezdeményezésről közvetlenül Jake Parkertől, attól az illusztrátortól, aki életre hívta ez eredeti Inktobert. További részletek az Inktober weboldalán.

A Facebook és az Instagram oldalunkon naponta megjelenő rajzokat előre meghatározott hívószavak listája alapján készítjük el, amiből többfélét is közreadnak a világ számos pontján alkotó művészek. Ezek közül mi most is a Parker-féle eredetit választottuk:

2023promptlist.jpg

A sorozattal igyekszünk titeket is inspirálni, hogy részben vagy egészben vegyetek részt a kihívásban saját munkáitokkal és bátran osszátok meg őket a nagyvilággal, de legalább velünk!

"Az Inktoberen bárki részt vehet - kapj fel bármilyen tollat, ceruzát, és kezdj el rajzolni!" (Jake Parker)

Csatlakozzatok 2023-ban is a #szinesinktober kezdeményezéshez, és küldjétek el az általatok választott "prompt list" alapján, technikai megkötés nélkül készített rajzaitokat akár naponta, akár blokkokban a szinesotletek.blog.hu@gmail.com e-mail címre 2023. november 5-én éjfélig és vegyetek részt a játékban!

Természetesen posztolhattok is akár a mi képeink alatt, akár a saját felületeiteken, de most arra kérünk titeket, e-mailben is erősítsétek meg a jelentkezéseteket a fent leírt módon.

Ha legalább öt rajz beérkezik tőletek a határidőig - de reméljük, ennél mindannyian többet vállaltok - a tiétek lehet a Rajzshop.hu által felajánlott három értékes ajándék egyike. A következő cikkünkből kiderül, pontosan miket tartalmaznak a csomagok, addig is nézzetek szét a BOLTBAN, hogy ti miket válogatnátok össze legszívesebben a kínálatból!

Ne maradjatok le erről az izgalmas és szórakoztató kihívásról, tartsatok velünk itt, Facebookon és Instagramon is!   

banner-1000x200_2.jpg

Az "Színes Inktober 2023" nyereményjáték játékszabályzata és alapelvei

A nyereményjáték meghirdetésével együtt közzéteszünk néhány fontos tudnivalót, hogy elkerüljük az esetleges félreértéseket. Kérünk mindenkit, aki bármilyen formában részt szeretne venni a játékban, szánjon néhány percet az elolvasására! 

  • A jelentkezés beküldési határideje: 2023. november 5. 24:00. A Színes Ötletek Blog a beküldési határidőt indokolt esetben saját hatáskörben meghosszabbíthatja, erről a kapcsolódó felületeken a közönséget idejében tájékoztatjuk. 

  • Az eredményhirdetés időpontja: 2023. november 5. után következő héten. A nyertes értesítése és a nyereménykiküldés részleteinek egyeztetése kommentben és privát üzenetben történik. 

  • A nyereményeket csak belföldi címre tudjuk postázni.

  • A játékban nem vehetnek részt az Inkland Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a Színes Ötletek Blog munkatársai és azok közvetlen családtagjai.

  • A sorsolás véletlenszám-generátorral történik, utólagos reklamációnak nincs helye. A Színes Ötletek Blog fenntartja a jogot, hogy az esetleges sértő hozzászólásokat, kommenteket moderálja a bloghoz kapcsolódó felületeken. A sorsoláson mindenki a beküldött pályamunkák számának arányában vehet részt.

  • A játékot a Facebook és az Instagram nem támogatja, nem hagyja jóvá és nem kezeli, a promóció semmilyen tekintetben nem kapcsolódik hozzájuk.

  • A játékosok a részvétellel, ráutaló magatartással elfogadják a fenti szabályzatot, és a játék lebonyolítására, kommunikációjára vonatkozó alapelveinket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2018222159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

farkashazi_reka_tintanyul_pic_300x250.jpg

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Támogatás

donably_szinesotletek_300x250.png

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása