Színes Ötletek

a kézügyes blog

Csináld magad! - Óriásbuborék készítő szett egyszerűen
Korábbi cikkünk ráncfelvarrva

0_20083.jpg

Ahol kisütött végre a nap, ott azért, ahol pedig már nagyon várják, ott azért lehet jó móka saját kezűleg óriásbuborék-fújót készíteni. És persze az is szempont az időzítés tekintetében, hogy kitört a vakáció! Ilyenkor különösen jól jöhetnek a kézügyes ötletek, amikkel kisebbek és nagyobbak játszva üthetik el az időt, lehetőleg a szabadban. A buborékfújás néhány hónapos kortól akár tizenéves korig izgalmas elfoglaltság: a babák gyönyörködnek a színes buborékokban, a nagyobbacskák elkapják vagy kipukkasztják őket, később maguk fújják, a még nagyobbak pedig akár mindenféle vetélkedőt is szervezhetek a tevékenység köré. Az óriásméretű bubik készítése igazán szórakoztató és elképesztően látványos, próbáljátok ki!

Maga a recept igazán egyszerűen elkészíthető: mosogatószerhez adunk néhány "titkos" adalékot, és irány kert! Előtte persze egy varázseszközt is össze kell állítanunk, ami szerencsére még kevésbé bonyolult: mindössze két rúdra és pamutfonalra lesz szükség, valamint egy nagyobb méretű gyöngyre vagy fém karikára, alátétre, amit nehezékként használhatunk.  

Az összeállítást illetően ez a videó is a segítségetekre lehet.


A hatalmas, csillogó és színes bubikat garantáló folyadékot illetően számtalan receptet találhattok. Ezek közül mi egy olyat választottunk befutónak, ami pár kevésbé mindennapos összetevőt is tartalmaz, de cserébe csodás, látványos buborékokra számíthatunk!

  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál guargumi vagy kicsit laposabban mérve ugyanennyi xantán (ami sűrítőszerként funkcionál)
  • 1 evőkanál glicerin
  • 2 dl sűrű mosogatószer
  • 2 liter víz

A porokat keverjétek el alaposan és csomómentesen a glicerines mosogatószerben, majd csak ezután öntsétek fel vízzel!

1_5553f.jpg

Ezt a játékot nem lehet megunni és bármikor elővehetitek, ha jó idő van!

2_15d1d.jpg

3_4458a.jpg

4_4458a.jpg

ITT találtok még pár nyári ötletet, nézzetek körül!

Ha tetszett a bejegyzés, kövessetek minket Facebookon és Instagramon is, hogy a következő ötletről se maradjatok le! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5212354691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása