Színes Ötletek

a kézügyes blog

Ma van a környezetvédelmi világnap!

magyar_alexandra.jpg
A környezetvédelmi világnapot 1972 óta június 5-én tartják. A kezdeményezés elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetszennyezés következményeire. A jeles naphoz kapcsolódóan akciókat, edukációs rendezvényeket, versenyeket, különféle közösségi aktivitásokat tartanak az együttgondolkodás és a közös cselekvés elősegítése, a fenntarthatóság és a környezetvédelem fontosságának kiemelése, a körkörös gazdaság népszerűsítése érdekében.
 (Illusztrációk: Magyar Alexandra és Gulyás Norbert, a tavalyi Föld napja rajzpályázat díjazottjai)

Az első, környezetvédelmi témájú világkonferenciát “Ember és bioszféra” címmel tartották 1972-ben Stockholmban, ami az ENSZ Környezetvédelmi Programja, az UNEP alapításához vezetett, majd még abban az évben nemzetközi környezetvédelmi világnappá nyilvánították a tanácskozás kezdőnapját. Az 50. évforduló alkalmából Svédország és Kenya az UNEP és partnerei támogatásával idén nagyszabású nemzetközi találkozót szervezett.

További hasznos infókat találtok az Unesco a WED weboldalán.

gulyas_norbert.jpg

Mi a magunk módján ünnepelünk, és egyszerre három "régiből újat" projekten is dolgozunk, amikről hamarosan nektek is beszámolunk. Addig is összegyűjtöttünk néhány hulladékcsökkentésre és újrahasználatra biztató cikkünket, hátha találtok köztük egy-egy olyan ötletet, amit ti is szívesen elkészítenétek. Szívesen ajánljuk a téma iránt érdeklődőnek a 10 tipp egy zöldebb gyerekszobáért című bejegyzést is, ITT pedig gyerekekkel elkészíthető kreatív ötleteket találtok újrahasznosított alapanyagokkal a főszerepben.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1618139370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása