Színes Ötletek

a kézügyes blog

A nagyi takaróját idéző menő, horgolt pénztárca nyárra

szo_keret_01_blog_cimlapkep_0_63.jpg

A "nagyinégyzet" néven is ismert horgolásminta számtalan változatban létezik, akár kezdők is könnyen megtanulhatják, ugyanakkor a jól ismert ágytakarón túl sok minden mást - kabátot, táskát, sálat, párnahuzatot, tárolókosarakat, babakelengyét - készíthetünk ezzel a módszerrel. A minta eredetét sokan az 1800-as évekig vezetik vissza, amikor csak kisebb mennyiséget tudtak beszerezni egy-egy fonaltípusból, a már használt ruhák alapanyagát is visszabontották, illetve a maradékokat is felhasználták az újak létrehozásához. A takarékosság és a hulladékmentés napjainkban egyaránt fontos célkitűzés, a minta pedig újra virágkorát éli, így több okot is találhatunk arra, hogy belevágjunk első vidám, virágos négyzeteink meghorgolásába. Hogy rögtön egy inspiráló sikerélményt is bezsebelhessünk vele, készíthetünk belőlük pénztárcát, hiszen az alaptípushoz mindössze két darabra lesz szükségünk! Jön a nyaralás és a fesztiválszezon, ilyenkor jól jöhet egy kis tároló az aprónak. Válasszátok ki a számotokra kedves színkombinációt vagy nézzetek körül a maradék fonalakat rejtő dobozban, aztán horgolásra fel - galéria és videós segítség a folytatásban!

crochet-bobble-granny-square-coin-purse-19-819x1024_1.jpg

A kártyával, telefonnal és órával fizetés korában gyakran indulunk el úgy, hogy mindössze egy kis aprót viszünk magunkkal, hiszen így otthonunk biztonságában tudhatjuk irataink nagy részét és azt a sok minden mást, ami egy átlagos napon a tárcánkban lapul, de a nyaralás alatt számos szituációban - például a strandon, egy szórakozóhelyen vagy fesztiválon - nincs rájuk semmi szükségünk. Ilyen alkalmakra pont jó egy kis pénztárca, ami nemcsak vidám mintája miatt lehet a kedvenc kiegészítőnk, de azért is, mert magunk készítettük. És persze ajándékötletnek sem utolsó.

crochet-bobble-granny-square-coin-purse-10.jpg
Ehhez a tárcához az ingyenesen elérhető útmutatót a Crochet For You weboldalán találjátok, de az alábbi videó is segítségetekre lehet az elkészítésében!

Ha jobban kedvelitek a kapcsos tárcát a cipzáras változat helyett, a következő fejezet nektek szól! Talán egy picivel összetettebb munkát igényel, de az eredmény kárpótol ezért.

tutgrannyportemonnee20.jpg

tutgrannyportemonnee19.jpg

A szintén ingyenes horgolásmintát és a lépésről lépésre útmutatót ITT találjátok!

Ha már nagyon belejöttetek vagy szeretnétek kísérletezni a mintákkal, találtunk egy klassz motívumgyűjteményt a Kötni Jó weboldalán!

Tartsatok velünk itt, Facebookon és Instagramon, hogy a következő cikkről se maradjatok le! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr918124362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása