Színes Ötletek

a kézügyes blog

5+1 instant tipp húsvétra

szo_keret_01_blog_cimlapkep_0_58.jpg

A kedves ünnepi dekorációk sorából összegyűjtöttünk néhányat, amit percek alatt elkészíthettek és semmi más nem kell hozzájuk, csak néhány olyan alapvető hozzávaló, mint a színes papír, olló vagy a ragasztó. Az ötletek jól jöhetnek, ha kertészkedés, ablakpucolás vagy éppen a konyhai teendők miatt kicsúsztatok az időből, de a gyerekek kedvéért szeretnétek hozzátenni még néhány apróságot a húsvéti díszekhez.

Nyuszis girland pihe-puha pomponokkal

Válasszatok néhány ív színes vagy mintás fotókartont, rajzoljátok meg a figurákat a sablon alapján, vágjátok ki, majd fűzzétek fel őket! Egymás mellé vagy egymás alá is tehetitek a nyuszikat, a rendelkezésre álló szabad felületetek függvényében. A sablont ITT találjátok meg.

20230331_153337.jpg

Cuki fonalcsibék papírgurigából 

A papírguriga az egyik olyan kreatív alapanyag, ami szinte minden háztartásban folyamatosan termelődik. Bár mi is tudjuk, hogy nem könyvelhetjük el hatalmas környezettudatos lépésként ezek felhasználását, mégis jóleső érzés, ha olyasvalamiből hozhatunk létre új dolgokat, ami másként gyakorlati funkció nélküli hulladékként végezné. Ha van kéznél egy kevés sárga fonalunk, ezeket a csibéket gyorsabban elkészíthetjük, mint gondolnánk, a gyerekek pedig imádni fogják, pláne, ha ők is részt vehetnek az összeállításukban. ITT segítséget is találtok hozzájuk.

20230331_153338_1.jpg

Húsvéti tojástartó tojástartóból

A cím nem tréfa, hiszen teljesen hétköznapi tojástartó szolgált tyúkocskánk alapanyagaként. Taraját, szemét, csőrét filc- vagy színes kartondarabokból készíthetitek el, és ha van kedvetek, filctollal vagy vízfestékkel is díszíthetitek. Tojástartóból már egész sereg állatfigurát készítettünk, ha ti is kedvelitek ezt az alapanyagot, ITT nézzetek körül!

20230331_153336.jpg

Natúr koszorú a kertből

Ehhez az egyszerű ajtódíszhez is olyan, könnyen elérhető hozzávalókra lesz szükségetek, mint a papírdoboz, spárga, esetleg egy kis raffia, és néhány ág a kertből. A feladat nagyon egyszerű, vágjátok ki a háromszögeket, és tekerjétek körbe a zsinórt! Elvétve egy-egy pötty melegragasztóval rögzítsétek, hogy ne csússzon le egykönnyen. Kint a kertben, kreatívan című sorozatunkban más tippeket is találtok arra vonatkozóan, hogyan hasznosíthattok alapanyagként különböző kerti hulladékokat.

Fűzőcskés répa a gyerekeknek

Ha már doboz és répa, a gyerekeknek is jusson feladat! A fűzős játékok nemcsak a finommotorikát és a koordinációt fejlesztik, hanem a kreativitást is, hiszen a gyermekre van bízva a minta létrehozása. Ha nálatok éppen ez a sláger, ezt a répát örömmel elkészítik kis segédeitek akár egyedül is. Mi fonal helyett a farsangi krepp maradékát használtuk fel a zöldjéhez, ebben az esetben az átbújtatáskor jól jöhet egy kis segítség, mert a papír könnyen elszakad. "Tűt" akár úgyis készíthettek, hogy a fonalvéget egy pici ragasztószalaggal körbetekeritek.

Papírdíszek a tojásfára

Nem kell üresen hagynotok a tojásfát, ha kifutottatok az időből, esetleg nem szeretnétek tojást fújni vagy festeni! Ahogy sok más esetben, most is egyszerű megoldást kínál a színes, mintás karton, és persze számos variációs lehetőséget is. Mi a sima fehéren kívül pálmaleveles mintájút használtunk papírtojásainkhoz, amikre 100%-os pamutzsinórból kötöttünk akasztót és masnit.

Ha elkészítettétek bármelyik ötletet, osszátok meg velünk is, nagyon örülünk neki!

Tartsatok velünk itt a blogon, a Facebookon és az Instagramon, mert hamarosan újabb kreatív tennivalóval jelentkezünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4618094284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása