Színes Ötletek

a kézügyes blog

„Megalkotjuk az általunk megálmodott mesevilágot” – A Fajáték-körkép ötödik részében a Wooden Tale márka mutatkozik be

borito_5.jpg

A Fajáték-körkép legújabb részének főszereplője ismét egy kis hazai családi manufaktúra, a Wooden Tale, akinek az ország egyik legjobbjaként emlegetett, minőség és építhetőség tekintetében is a külföldi nagy márkákkal vetekedő szivárványt köszönheti a lelkes rajongótábor. A már-már legendás építőjátékon túl minket leginkább kedves, és nem mellesleg hitelesen ábrázolt vadon élő állataik varázsoltak el, de a legújabb, körtefából készült színpompás lovak vagy a dinoszauruszok is egészen biztosan sok gyerek kedvencei lesznek. Stella és Tamás - a Wooden Tale több mint két évre visszatekintő múltjával - már régi motorosnak számítanak a szakmában, termékeik pedig ennek megfelelően egyre csak fejlődnek, palettájuk bővül, ugyanakkor mindig új kihívásokkal szembesülnek. Stellával a Wooden Tale indulásáról, aktuális megpróbáltatásokól, a márka fejlődéséről, és sok minden másról beszélgettünk, olvassatok tovább!

A Fajáték-körképről

Manapság reneszánszukat élik a fából készült játékok. Talán számotokra sem meglepetés, hogy mi is nagyon szeretjük őket, ezért úgy gondoltuk, érdemes alaposabban is foglalkoznunk a témával. Jellemzően hihetetlenül ötletes, szépen kivitelezett, a gyerekek fantáziáját és kézügyességét fejlesztő, természetes alapanyagú játékokról van szó, amik tartós és környezetbarát alternatívát jelentenek a sokszor csak ideig-óráig használható műanyagok helyett. A készítők pedig gyakran olyan családok, anyukák és apukák, akik saját gyermekeikkel szerzett tapasztalataikkal egészítik ki szakmai tudásukat, és szívvel-lélekkel, saját kezűleg készítik el azokat a kedves figurákat, melyek évekig lehetnek kisebbek-nagyobbak kedvencei.

A hazai játékkészítők között szoros a kötelék, sok mindenben segítik egymást, legyen szó tudásuk megosztásáról, vagy akár közös promóciók szervezéséről. Mi is egy ilyen, több műhely és vállalkozás által szervezett játék kapcsán figyeltünk fel a rendkívül szimpatikus, egymást támogató közösségre, akikkel most induló sorozatunk fejezeteiben külön-külön is megismerkedhettek. Bízunk abban, hogy a Fajáték-körkép kitűnő inspiráció lesz mindazoknak, akik kézműveskedéssel töltik napjaikat, akik szeretnék komolyabban venni a hobbijukat, vagy azoknak a kismamáknak, akik úgy érzik, támadt egy jó ötletük, és egy kis megerősítésre, biztatásra van szükségük, hogy belevágjanak a megvalósításba.

20221004_082108.jpg

Stella és Tamás más-más területről érkeztek a fajátékok világába. Három kisfiút nevelnek, és ahogy ez sokakról elmondható a hasonló alkotók közül, az inspirációt számukra is a szülővé válás jelentette, és az, hogy minél több időt tölthessen együtt a család. Stella korábban üzletvezető volt, de kipróbálta magát a szobrászatban és a festészetben is, míg Tamás az építőiparban dolgozott. Talán ez az oka, hogy ő jobbára az építőjátékokért és a műszaki tartalomért felel, Stellára pedig több munka hárul a tervezés, díszítés, és az adminisztratív feladatok terén. Arról, hogyan történik ez a gyakorlatban, Stella így mesélt:

„Tamás készíti a szivárványokat, a sziklaépítőket és ő a "karbantartónk", mindent meg tud szerelni. Ötleteivel segíti a termékfejlesztéseket: amit én kitalálok, azt ő ülteti át a valóságba. A tervezés, festés, az állatok készítése, az értékesítés, adminisztráció, és az ügyvezetés pedig az én feladatom. Elég összetett, de ha egy mondatban kellene összefoglalnom, mivel foglalkozunk, azt mondanám, megalkotjuk az általunk megálmodott mesevilágot, és megosztjuk azt másokkal. Ez pedig csodálatos feladat. Játékaink kortól függetlenül tudnak örömteli perceket szerezni a család minden tagjának.”

20221014_172653_1.jpg

Sokunk álma, hogy egy saját mesevilágban töltsük a mindennapokat, de mint mindenhol, itt is akadnak nehézségek, kihívások. Három kisfiú mellett eleve eseménydús az élet, és persze mindig akadnak váratlan helyzetek.

„Amikor nyáron 6 héten át bárányhimlősek a gyerekek, az önmagában is elég kihívást tartogat egy anyának, ráadásul emiatt egy időre az én vállamra szakadt a vállalkozással kapcsolatos minden teendő is, ugyanis Tamás erre az időre el kellett, hogy költözzön – féltettük, mivel ő gyerekként nem esett át ezen a betegségen. Aztán épphogy hazajött, sikerült megvennünk álmaink házát, ott is volt munka bőven, aztán jött a költözés, meg egy nehezen gyógyuló kézsérüléssel súlyosbított felújítás is. Szerencsére mostanra minden visszaállt a rendes kerékvágásba, de lelkileg megterhelő volt ez az időszak mindkettőnk számára, hiszen az időközben érkezett megrendeléseink teljesítése rengeteg plusz erőfeszítést igényelt, Tamásnak pedig így még nehezebb volt, hogy megőrizze türelmét, és a gyógyulásra koncentráljon, látva azt, hogy rám mennyi feladat hárult. És talán ennél is nehezebb volt nemet mondani, vagy bizonytalan válaszokat adni az érdeklődőknek, vásárolni vágyóknak. Én akkor lennék a legboldogabb, ha minden család számára elérhetőek lennének a játékaink, de ez a nyár megtanított arra, hogy bizonyos határokat meg kell húznunk, hiszen a saját korlátainkat is jobban megismertük.”

20221005_082013.jpg

Aki látta már a Wooden Tale online felületeit, az tudja, hogy az állatokhoz, szivárványokhoz, az újdonságokhoz és a már bejáratott játékokhoz egyaránt tematikus rendelési körökben, gyorsaság vagy sorsolás alapján történő foglalás során juthatnak hozzá a vásárlók. Ennél jobb illusztráció nem is kell annak szemléltetéséhez, mennyire nem tömegcikkekről van szó. Maguk a készítők így meséltek saját alkotásaikról:  

„Bármilyen kézműves termék esetén nem csak egy kézzel megfogható tárgyat adunk ajándékba, hanem egy történetet is. Én mindig nagy örömmel mesélem el a fiaimnak, ha egy szakmabeli munkája akad a kezünkbe, hogy ki készítette azt, honnan érkezett, miből van, és a többi. Reméljük, a mieink közül is éppúgy megvan minden egyes darabnak a saját története.

Számomra a legfontosabb a vásárló öröme, és ezt minden téren igyekszem elérni, legyen az egy szépen kidolgozott figura, egy egyedi festés, vagy akár a környezettudatos csomagolás. Nemcsak a mi termékeinkre, hanem általánosan a fajátékokra jellemző, hogy kisebb az ökológiai lábnyomuk és tartósabbak, mint műanyag társaik. Emellett teljesen egyedi minden darab, hiszen kézzel készülnek. A faanyag sajátosságai, a festés egyedisége mind-mind különlegessé teszi őket azon túl is, hogy minden készítőnek megvan a csak rá jellemző stílusa. Ez a világ attól különleges, hogy valóban mi állunk mögötte. Úgy gondolom, nagyon fontos a kommunikáció is. Szeretem megmutatni, hogy zajlanak a mindennapjaink, így a vásárlók részesei lehetnek az alkotási folyamatnak, ez közelebb hozza őket hozzánk és a termékeinkhez. Hálásak vagyunk minden visszajelzésért, legyen az pozitív vélemény, vagy épp konstruktív kritika.”

20220908_075843.jpg

És ismét megérkeztünk a Fajáték-körkép minden részében szóba kerülő környezeti vonatkozáshoz. Anélkül, hogy téríteni szeretnénk, ennél a témánál ez kikerülhetetlen, hiszen természetes alapanyagból készülő, fenntartható módon gyártott, tartós darabokról van szó. De mi az, amit egy játékkészítő műhely tehet még a környezetért?

„Minden szempontból törekszünk a környezetbarát működésre. A játékok hazai erdészetben feldolgozott fából készülnek, festékeink hazai beszállítón keresztül jutnak el hozzánk, a csomagolásnál csak lebomló anyagokat, papíralapú ragasztószalagot, újrahasznosított papírból készült kartont használunk. Lazúrjaink mind bababarát tanusítvánnyal rendelkeznek, a felhasznált alapanyagok tekintetében kerüljük az allergizáló szereket.  A műhelyünk üzemeltetését is igyekszünk energiagazdaságosan megoldani, én sokszor az udvaron dolgozom, így gyakran nincs is szükségem lámpafényre. És közvetve ide tartozik az is, hogy a munka során termelődő fahulladékot egy helyi családnak adjuk tovább, segítve ezzel őket a hidegebb időkben.”

20220920_073747.jpg

Arról pedig, hogy mi a legfontosabb egy hasonló, szerelemből indult vállalkozás sikeréhez, Stella a következőket mondta nekünk:

„Egy, a miénkhez hasonló kézműves vállalkozás indulásánál a legfontosabb a türelem, a kitartás és a tanulási vágy, a többi jön magától. Jelenleg sincs nagy eszközparkunk, de időbe telt, amíg megtaláltuk a számunkra tökéletes darabokat. Mivel minden visszajelzés gondolkodásra sarkall, kifejezett kudarcélményünk nem is nagyon volt, az ilyen helyzetek inkább fejlesztést hoztak magukkal és előrébb vittek minket. És persze nagyon sokat jelentenek számunkra a vásárlói visszajelzések. A legnagyobb személyes sikerélményünk a vállalkozás eddigi története során az volt, amikor a szivárványainkat a piac legjobbjaként emlegették.”

Ha szeretnétek többet is megtudni a Wooden Tale egyedi mesevilágáról, nézzetek körül a Facebookján vagy Instagramján, vagy csatlakozzatok a Játékok és kiegészítők magyar készítőktől csoporthoz, ahol a többi hazai vállalkozót is megismerhetitek, és első kézből értesülhettek az újdonságokról, akciókról, szülinapi játékokról.

20221004_081827.jpg

A Fajáték-körkép előző részének főszereplője a Hét Farkas márka volt, róluk ITT olvashattok. Tartsatok velünk itt, illetve a Facebookon és az Instagramon, hogy a következő fejezetről se maradjatok le! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9717968720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása