Színes Ötletek

a kézügyes blog

Világjáró hód, éjszakai szafari és nyereményjáték a szeptemberi könyvajánlóban

cimlapkep_v1.jpg
Szeptemberi könyvajánlónkban most az óvodás korú gyermekeknek szóló kiadványok közül válogattunk, hiszen a sulisok az elmúlt időszakban sok-sok tippet kaptak nemcsak az olvasnivaló, de kézügyes ötletek terén is. Megismerhetitek egy kalandvágyó hód történetét, választhattok legkedvesebb esti meséitek közül, hoztunk felfedeznivalót a kis kutatóknak egyenesen Afrikából, és azoknak is ajánlunk valamit, akiknek még a mozgatható, kinyitható lapos könyvek keltik fel leginkább a kíváncsiságukat. Izgalmas olvasnivalók, csodás illusztrációk várnak titeket a folytatásban a szokásos nyereményjáték mellett!

Hol laksz, Huba?

Huba, a hód világkörüli útra invitálja a gyerekeket, és nem is akárhogy, egy hőlégballonban utazva! Izgalmas kalandokra vágyva eltéved, mígnem Akita nevű kutyabarátja segítségével persze hazatalál, de közben velük együtt ismerhetjük meg, hol és hogyan élnek a világ állatai a lágysugaras haltól a szövőmadáron keresztül a jegesmedvéig.  Magnus Weightman, a könyv angol és norvég felmenőkkel egyaránt bíró szerzője és illusztrátora eredetileg építész, Skóciában folytatta tanulmányait, és jelenleg Hollandiában él három gyermekének édesanyjával, aki német. Talán ez megmagyarázza, könyveiben miért olyan látványos az épített környezett, és a témát tekintve miért az otthon és az utazás kerül fókuszba. A kiadvány részletgazdag rajzai a Tesz-Vesz sorozat világát idézik, amik akkor is szórakoztatnak, ha még egy sort sem olvastunk el a könyvből, hiszen mindig találhatunk felfedeznivaló apróságokat. 

hol_laksz_huba.jpg

Ha eddig érdekesnek találtátok Huba történetét, ITT akár bele is pillanthattok kalandjaiba!

1-2-3 perces mesék

Az ismert német szerző, Manfred Mai bárányfelhőkről, varázslókról és csintalan gyerekekről szóló történetei ideálisak esti mesének, de a könyv első önálló olvasnivalónak is jó választás. A rövid mesék főszereplőivel együtt magunk is bátor hősökké válhatunk, együtt sírhatunk vagy nevethetünk, kalandjaik pedig sokszor elgondolkodtatnak minket. Az író mesevilágát Betina Gotzen-Beek kedves és humoros illusztrációi keltik életre, egyszerre kényeztetve és ösztönözve a gyermeki fantáziát.

1-2-3_perces_mesek.jpg

Csodalámpa és a vadállatok

Hallottatok már a "nagy ötös"-ről? Az Afrikában élő öt, jól ismert nagyvadat emlegetik így: az oroszlánt, az elefántot, az orrszarvút, a kafferbivalyt és a leopárdot. Ebben a különleges ismeretterjesztő- és mesekönyvben őket keresve megismerhetitek a szavannákon élő többi állatot is az állatkertek kedvencein túl az olyan kevéssé közismert fajokig, mint a vöröscsőrű nyűvágó. Afrika sivatagjait, hegyeit és trópusi esőerdőit egy csodálatos zseblámpa segítségével fedezhetik fel a legkisebb kutatók. Pattintsátok ki a könyvből a kartonból készült csodalámpát, és fedjétek fel vele, melyik állat hová bújt el!

csodalampa_es_a_vadallatok_web.jpg

Ez vagyok én

Ez az egészen friss, szeptemberben megjelent kiadvány testünk titkairól mesél a legkisebbeknek. A mozgatható és kihajtható lapok segítségével a kisgyermekeink megismerhetik érzékszerveinket, az emberi testet és annak működését, de ezeken túl is sok-sok hasznos információt rejtettek el benne a szerzők az érzéseinkkel, az emberek különbözőségével, az egészséges táplálkozással, vagy éppen a szokásos napi rutinnal kapcsolatban. Az ismeretterjesztő könyvecskét a 2-3 éves korosztály találhatja igazán izgalmasnak! 

ez_vagyok_en_b1_300pixels.jpg
Ahogy megszokhattátok, a könyvajánló mellé játékot is hozunk! Írjátok meg nekünk a Facebook-poszt alatti hozzászólásban, melyik könyv a kedvencetek a négy közül, és ha nektek kedvez a szerencse, tiétek a választott kiadvány! Akár többet is választhattok, de azt külön kommentben tegyétek, ezáltal az esélyeiteket is növelitek a sorsoláson!

Tartsatok velünk itt, illetve Facebookon és Instagramon, hogy a következő cikkről se maradjatok le! 

1000_200_csodalampa.jpg

A nyereményjáték játékszabályzata és alapelvei

A nyereményjáték meghirdetésével együtt közzéteszünk néhány fontos tudnivalót, hogy elkerüljük az esetleges félreértéseket. Kérünk mindenkit, aki bármilyen formában részt szeretne venni a játékban, szánjon néhány percet az elolvasására! 

  • A jelentkezés beküldési határideje: 2022. szeptember 18.  24:00. A Színes Ötletek Blog a beküldési határidőt indokolt esetben saját hatáskörben meghosszabbíthatja, erről a kapcsolódó felületeken a közönséget idejében tájékoztatjuk. 
  • Az eredményhirdetés időpontja: 2022. szeptember 19.  A nyertesek értesítése és a nyereménykiküldés részleteinek egyeztetése kommentben és privát üzenetben történik. 

  • A nyereményeket csak belföldi címre tudjuk postázni.

  • A játékban nem vehetnek részt a Móra Kiadó és a Színes Ötletek Blog munkatársai és azok közvetlen családtagjai.

  • A sorsolás véletlenszám-generátorral történik, utólagos reklamációnak nincs helye. A Színes Ötletek Blog fenntartja a jogot, hogy az esetleges sértő hozzászólásokat, kommenteket moderálja a bloghoz kapcsolódó felületeken.

  • A játékot az Instagram nem támogatja, nem hagyja jóvá és nem kezeli, a promóció semmilyen tekintetben nem kapcsolódik az Instagramhoz.

  • A játékosok a részvétellel, ráutaló magatartással elfogadják a fenti szabályzatot, és a játék lebonyolítására, kommunikációjára vonatkozó alapelveinket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr817926825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petki Zsuzsanna 2022.09.16. 13:47:22

Ez vagyok én! Kardos Zsuzsanna

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása