Színes Ötletek

a kézügyes blog

Személyre szabott étkészletek saját kezűleg
Kipróbáltuk a Kreul Chalky üveg- és porcelánfilcet

0_81.jpg

Már többször is foglalkoztunk a porcelán- és üvegfestéssel, ami egy igazán kreatív lehetőségeket rejtő technika. Mindig bevethető, ha szeretnénk megújítani kissé már elnyűtt tárgyainkat, vagy egyedi ajándékkal lepnénk meg szeretteinket. Ezúttal a Kreul Chalky üveg- és porcelánfilcet próbáltuk ki, ami legalább két tulajdonságával biztosan kiemelkedik a mezőnyből. Egyrészt a 60%-ban természetes eredetű, fenntartható módon gyártott festék kiváló opció azoknak, akik szívesebben választják a környezetkímélő megoldásokat az alkotómunka terén is, másrészt a végeredmény az égetést követően mosogatógépben is tisztítható, így nem csak dísztárgyakat, hanem napi használatban lévő eszközeinket is bátran dekorálhatjuk vele. Mi fehér müzlistálkáinkat dobtuk fel különböző mintákkal, így mindenkinek lehet sajátja! 

A két kiemelkedő tulajdonság ráadásul igazából három, mert ez a festékcsalád krétafesték hatású, trendi színpalettával dolgozik, ami elérhető filc, és hagyományos festék formátumban is. Ezeket kombinálva igazán különleges dekorációs vagy használati tárgyakat alkothatunk, amik egyaránt illenek modern, vintage, vagy bármilyen más stílusú környezetbe. Ebben a videóban láthattok is egy remek példát az agyagok együttes használatára.

Mi az öt darabos krétahatású porcelánfilc készletből a rozmaringzöldet választottuk. Ezen kívül pamutfehér, piros, nugát és feketeszén színeket találtok a dobozban, de mind elérhető külön-külön is, a tengerészkékkel együtt. A festék vizes bázisú és oldószermentes, így semmilyen kellemetlen szaggal nem kell számolnotok munka közben. Elsősorban hőálló anyagok - porcelán, üveg, fém vagy fényes kerámia felületek - festésére használhatjátok, mivel tartós végeredményt sütőben való kiégetéssel érhettek el. 

2_171.jpg

Úgy gondoltuk, fehér tálkáinkon jól mutatna egy laza vonalakkal felrajzolt geometrikus minta, de közben úgy alakult, hogy mindre másféle került. A munka megkezdése előtt tisztítsuk meg a felületet, mert a festék tapadásához elengedhetetlen, hogy por- és zsírmentes legyen a dekorálni kívánt tárgy.. A filcet első használat előtt alaposan rázzuk fel, hogy a festék alaposan összekeveredjen majd egy papírlapon pumpáljuk a hegybe a festéket - ezután ugyanúgy láthatunk neki a díszítésnek, mintha bármilyen más filctollat használnánk.

3_163.jpg

Ahogy az üveg- és porcelánfestékek nagy részére jellemző, a Kreul festékkel készített minta is javítható. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy égetés előtt bármikor módosíthatunk rajta, akkor is, ha már egészen megszáradt. A teljes száradási idő eltelte után helyezzük hideg sütőbe festett tárgyainkat - ez a gyártói ajánlás szerint 4 óra, de mi jóval hamarabb folytattuk a következő lépéssel, mivel a nagy melegben nagyon gyorsan megszáradt a festék. Állítsuk a hőfokot 160 oC-ra, süssük a festett tárgyakat 90 percig, majd hagyjuk bent őket, míg teljesen kihűlnek.

6_120.jpg
Az így beégetett festék tartós, fényálló, és a mosogatógépben való tisztítást is bírja. Ezzel kapcsolatban hamarosan mi is jövünk a visszaigazolással, mert természetesen kipróbáljuk!

8_100.jpg

7_106.jpg

Ha ti is szívesen festenétek egyedi mintákat ezzel a szuper filccel kedvenc tárgyaitokra, játsszatok velünk a Facebookon hamarosan induló játékunkban, amiben egy teljes Kreul Chalky üveg-és porcelánfilc készletet sorolunk ki!

Korábbi, porcelánfestéssel foglalkozó cikkeinket ITT találjátok!

Ha tetszett a cikk, kövessetek minket Facebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le! 

A "Kreul Chalky" nyereményjáték játékszabályzata és alapelvei

A nyereményjáték meghirdetésével együtt közzéteszünk néhány fontos tudnivalót, hogy elkerüljük az esetleges félreértéseket. Kérünk mindenkit, aki bármilyen formában részt szeretne venni a játékban, szánjon néhány percet az elolvasására! 

  • A jelentkezés beküldési határideje: 2022. július 15. 24:00. A Színes Ötletek Blog a beküldési határidőt indokolt esetben saját hatáskörben meghosszabbíthatja, erről a kapcsolódó felületeken a közönséget idejében tájékoztatjuk. 

  • Az eredményhirdetés időpontja: 2022. július 16. A nyertesek értesítése és a nyereménykiküldés részleteinek egyeztetése kommentben és privát üzenetben történik. 

  • A nyereményeket csak belföldi címre tudjuk postázni.

  • A játékban nem vehetnek részt az Art Export 2020 Kft. és a Színes Ötletek Blog munkatársai és azok közvetlen családtagjai.

  • A sorsolás véletlenszám-generátorral történik, utólagos reklamációnak nincs helye. A Színes Ötletek Blog fenntartja a jogot, hogy az esetleges sértő hozzászólásokat, kommenteket moderálja a bloghoz kapcsolódó felületeken.

  • A játékot az Instagram nem támogatja, nem hagyja jóvá és nem kezeli, a promóció semmilyen tekintetben nem kapcsolódik az Instagramhoz.

  • A játékosok a részvétellel, ráutaló magatartással elfogadják a fenti szabályzatot, és a játék lebonyolítására, kommunikációjára vonatkozó alapelveinket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1717871667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása