Színes Ötletek

a kézügyes blog

Saját készítésű ajándékötletek apák napjára

8449bd491d87dde3c37eb43d.jpg
Most vettük észre, hogy korábban nem volt egyszer sem apák napja témájú bejegyzés nálunk, ezt a hiányt pedig azonnal pótoljuk, hiszen az édesapák és a nagypapák is megérdemlik a köszöntést. Az anyák napjához hasonlóan ezt a családi ünnepet is világszerte tartják tavasztól őszig különböző időpontokban, hazánkban június harmadik vasárnapján. Ha még nem kezdtetek el gondolkodni a kreatív ajándékötleteken, vagy az ünneplés módján, ne aggódjatok, a folytatásban összegyűjtött könnyen megvalósítható tippeket bőven elkészíthetitek hétvégéig!

Míg anyák napjára az ajándék tekintetében jellemzően virággal és az édességgel készülünk, az apukáknak szánt ötletek listáján a vicces használati tárgyak, jópofa idézetes kártyák, és a kreatívan tálalt elismerő oklevelek állnak az első helyen, természetesen a különféle technikai kütyük mellett. Kreatív hobbi blogként mi most a kézzel készíthető ötletekből szemezgettünk néhány olyat, ami kedves, nem egészen haszontalan, viszonylag gyorsan elkészíthető, és kifejezhetjük vele szeretetünket. Nem állítjuk, hogy könnyű dolgunk volt, mert köztudott, hogy a férfiaknak ezerszer nehezebb ajándékot választani. 

Házi BBQ szósz

Egy üveg szívvel- lélekkel készült barbecue szósz biztosan sikert arat a kerti sütögetést vagy a házi hamburgerezést kedvelő apukák körében, ráadásul egészen egyszerűen elkészíthető. Ha tehetitek, szervezzetek mellé egy klassz családi bulit is! Mint minden receptnek, ennek is számtalan változata létezik, ki édesebben, ki füstösebben szereti. Ha még nincs meg a saját kedvencetek, ez egy jó alap lehet, később pedig a hozzávalók és a mennyiségek variálásával összeállíthatjátok a saját ízvilágotoknak - vagy az ünnepel ízlésének - legjobban megfelelő változatot! 

artem-beliaikin-be_zfl-voqi-unsplash.jpgKép forrása: unsplash.com

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanálnyi növényi olaj
  • 2 evőkanálnyi mustár 
  • 2 teáskanálnyi chilipor
  • 1 teáskanálnyi füstölt fűszerpaprika
  • 1 teáskanálnyi pirospaprika
  • 450 g (lehetőleg házi) ketchup
  • 60 g barna cukor
  • 2 evőkanálnyi almaecet
  • 2 teáskanálnyi Worcestershire-szósz
  • 1,2 dl víz

Az elkészítés menete:
A hagymát és a fokhagymát vágjátok nagyon apróra, vagy pürésítsétek botmixerrel. Melegítsétek fel az olajat egy serpenyőben, és pirítsátok barnára a hagymás pürét. Keverjétek bele a mustárt, a chiliport, a kétféle paprikát, majd egy percig dinszteljétek így is. Ezután hozzáadhatjátok a többi hozzávalót: a ketchupot, a vizet, a barna cukrot, az almaecetet, és a Worcestershire-szószt, és kis lángon, időközönként kevergetve főzzétek 20 percig, míg picit besűrűsödik. Jól zárható dobozban vagy üvegben, a hűtőben tárolva tartósítás nélkül is 3 hónapig eláll. Az üveget dekorálhatjátok is, például üvegfestékkel, papírkártyával, vagy írható táblamatricákkal.

homemade-bbq-sauce-2.jpgKép forrása: karacreates.com

Egyedileg festett kéziszerszámok

Gyakran barkácsoló apukáknál biztosan nem lőttök mellé egy hasznos eszközzel, amit nap mint nap használhat a ház körüli teendők elvégzése során, ahelyett, hogy ajándékotok a szekrényben porosodna kedves emlékként. Nézzetek körül a garázsban vagy a pincében a meglévő szerszámok között, melyik az, aminek nem jön rosszul a megújulás, vagy vásároljatok egy olyat, ami egyébként nincs még neki. Akrilfestékkel, vagy akár maradék zománccal készítsetek rá egyedi mintákat, kedves feliratokat, ráfesthetitek a monogramját is - ami különösen jól jöhet olyan családoknál, mint a miénk, ahol állandó harc folyik a különféle szerszámok használati jogáért. A munkába akár a kisebb gyerekek is bevonhatók, hiszen nem a minta bonyolultsága, hanem a kedves üzenet a lényeg. Picit csiszoljátok meg a nyelet, alapozzátok le fehérre, végül díszítsétek kedvetek szerint! Hogy tartósabb legyen a végeredmény, a száradási idő letelte után lakkozzátok le! 

Kép forrása: craftsbyamanda.com

Hordható ajándékok textilfestéssel 

Ezzel a technikával is sokféle ajándékot készíthettek szeretteiteknek, annak függvényében, hogy horgászni, grillezni, vagy éppen sportolni szeretnek szabadidejükben. A textilfestékek többségével ugyanúgy dolgozhattok, mint bármelyik akrilfestékkel vagy temperával, csak a mintát száradás után vasalóval kell rögzítenetek. Az eljárás részleteiről ebben a korábbi cikkünkben írtunk részletesen. A kéznyomatos festésbe még a legkisebbek is bevonhatók, a mintát pedig kötényre, pólóra, sapkára, vászontáskára, bármilyen textiltermékre felvihetitek.

vinyl-grilliing-apron-kid-craft-gluedtomycrafts.jpgKép forrása: gluedtomycraftsblog.com

Személyes kedvencünk ez az árnyjátékos megoldás, amihez szinte semmilyen hozzávalóra nem lesz szükségetek egy kartonpapíron kívül. Ötletes megoldás, hogy a távolban élő nagypapát is meglepjétek egy igazán kedves és különleges fényképpel. 

8449bd491d87dde3c37eb43ddc4d7.jpgKép forrása: porcuatrocuartos.com

Ha tetszett a bejegyzés, kövessetek minket Facebookon és Instagramon is, hogy a következő beszámolóról se maradjatok le! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5417857149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása