Színes Ötletek

a kézügyes blog

93. Ünnepi Könyvhét a budapesti Dunakorzón
Színes programok

szo_keret_01_blog_cimlapkep_0_26.jpg

Az év egyik legfontosabb irodalmi rendezvénysorozata, az Ünnepi Könyvhét június 9-12. között nyitja meg kapuit a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése már 93. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, amire a központi programokon túl könnyűzenei koncertekkel, a résztvevő könyvkiadók változatos műsorkínálatával várják a látogatókat. A nagy múltra visszatekintő, emblematikus esemény az írók, olvasók, könyvkészítők, és -kiadók találkozóhelye, ahol a szakma képviselőitől kezdve a legkisebb gyerekekig minden résztvevő az olvasást és a hazai könyvkultúrát ünnepli. Bár a központi esemény Budapesten vár titeket, az ország több pontján is zajlanak majd kapcsolódó rendezvények, így Győrtől Szegedig sokfelé találhattok izgalmas programokat! A folytatásban a Móra Könyvkiadó tartalmas és szórakoztató kínálatából szemezgetünk, olvassatok tovább!

A jövő hét második felében ismét felpezsdül a hazai kulturális élet. A négy napon át tartó rendezvényen több száz kiállító, könyvbemutatók, beszélgetések, dedikálások, könnyűzenei koncertek, színes gyerekprogramok, interaktív műsorok várnak titeket Budapesten, és az ország több helyszínén, a 93. Ünnepi Könyvhéten! A Móra Könyvkiadó standját 67-es számmal találjátok meg a budapesti Dunakorzón, ahol dedikálásokkal és könyvújdonságokkal várnak titeket, míg a Gyerekszínpadon és a Zsibongóban kicsik és nagyok számára rendeznek játékos és interaktív programokat. 

93_unnepi_konyhet_fejlec_minden_varos.png

Játékkal-lélekkel - interaktív műsor

A Dunakorzón kényelmes, babzsákokkal berendezett helyszín várja a legkisebbekkel együtt érkezőket. Itt találkozhattok Mikola Péterrel, akit sokan ismerhettek, hiszen évtizedek óta szórakoztatja meséivel, zenés-éneklős műsoraival, eljátszható dalaival az óvodás, kisiskolás korosztályt, és nem utolsó sorban neki köszönhetjük a bájos, gyermeknek és szülőnek egyaránt szóló, szeretettel teli Zorka-meséket is. A 93. Ünnepi Könyvhétre jelenik meg a sorozat következő, Világszépítés című könyve, melyben a főszereplő Zorka az öccsével, Bercivel együtt fedezi fel a világot, és minden egyes lépésüket szerető, segítő figyelemmel kísérik végig szüleik. A rövid mesékből megtudhatjuk, hogyan küzd meg a kislány az ebéddel, mennyire jó móka párnacsatázni, vagy hogyan cseréli el titkait két ovis. A tökéletes esti mesének való kedves és humoros, kicsiknek is ismerős történetek megnyugvást hozhatnak a nap végén. 

front-wide-1.jpgKép forrása: mikolapeter.hu

De mint tudjuk, a szerző nem csak meséivel kápráztatja el a gyerekeket! Sajátos játékos, interaktív gyerekműsorával vár titeket június 11-én, szombaton 11 órától a Zsibongóban. Részletekért kattintsatok a kapcsolódó Facebook-eseményre!

Lóri és a kihalt állatok - könyvbemutató

A tizenkét éves Lóri rajong a biológiáért. Álmában időnként kihalt állatok jelennek meg: a fiú a Holdkarmúval, Gyomorköltővel, Óriásalkával, Kardfogúval és Bozótpatkánnyal folytatott párbeszédek segítségével próbálja értelmezni élete eseményeit. Hogyan dolgozza fel anyja és az iskolaudvaron élő kisegér, Edmondantesz halálát, saját elhúzódó betegségét, klímaszorongását, teste zavarba ejtő változásait? S legfőképpen: mit kezdjen az osztálytársa, Panni iránti titkos érzéseivel? 

A finom érzékenységgel megírt, 12 év felettieknek szóló regényről Regős Mátyással, a kötet szerzőjével és Pacskovszky Zsolttal, a kötet szerkesztőjével Kurucz Adrienn a wmn.hu főszerkesztő-helyettese beszélget június 11-én, szombaton, 11 órától a 93. Ünnepi Könyvhét Gyerekszínpadán. Az eseményt ITT találjátok meg!

280174419_5638556266157777_5162997990384437296_n.jpg

Kerekítő manó zenés mondókázója

A rendezvény zárónapján, június 12-én, vasárnap Kerekítő Manóval és J. Kovács Judittal mondókázhattok együtt. Ha szeretitek a Kerekítő foglalkozásokat, az ölbéli játékokat, és szívesen tanulnátok közösen dalokat, ez a program éppen nektek való, ha pedig még nem ismeritek, olvassátok el Kerekítő mondókás móka című korábbi cikkünket! 

280036445_5638570279489709_8714402781009405982_n.jpg

A dedikáló szerzők között találkozhattok Marék Veronikával, Madarász Évával, Balázs Ágnessel, Bertóthy Ágnessel, Metzing Eszterrel, Pacskovszky Zsolttal, Klement Csabával, Gáti Istvánnal, Regős Mátyással- csak néhányukat említve. 

A budapesti helyszíneken kívül Szegeden és Debrecenben is változatos programokkal vár titeket a Móra Kiadó. Holden Rose, alias Kovács Attila Debrecenben június 8-án, szerdán, Szegeden pedig június 10-én, pénteken mutatja be a Lapozz és parázz! - sorozat első kötetét. A lapátos fickó című regényben minden van, ami egy kiskamasz életét megnehezítheti - kíséret, iskolai kiközösítés, bimbózó első szerelem - és persze a csávából kivezető útról is olvashattok benne. 

Ez persze csak egy kis ízelítő volt. A részletes programot keressétek a 93. Ünnepi Könyvhét és a Móra Könyvkiadó weboldalán, a kiadó Facebook-oldalán pedig követhetitek az eseményeket, megtaláljátok a legfontosabb információkat, és az újdonságokról sem maradtok le! 

1000_200_ukh.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9917845531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

farkashazi_reka_tintanyul_pic_300x250.jpg

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Támogatás

donably_szinesotletek_300x250.png

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása